Hver fjerde danske husstand har ikke gammeldags tv-signal

6

Flere og flere danskere vælger streamingtjenester til og det klassiske tv-signal med tv-pakker fra. 26 procent af danskerne har droppet kablet.

Netflix-computer-streaming
Danskerne elsker streaming (Foto: Anastasia Shuraeva)

Streamingtjenester vinder indpas hos danskerne og mængden af streamingtjenester er da også enorm. Så man skal også se sig for som kunde på tv-markedet.

Ekspert forudser stor udskiftning af streamingtjenester

Det blev populært i ”10’erne” at klippe forbindelsen til tv-kablet, som man ellers kendte det. Det var her, at flere streamingtjenester så dagens lys. Her i ”20’erne” har endnu flere danskere fulgt trop.

-”Ifølge nye tal fra Kantar Gallup er det nu hver fjerde husstand (26 procent), der ikke har adgang til et klassisk tv-signal. Det tal var 11 procent i 2017,” skriver DR Medieforskning i et opslag på Twitter.

DR overhaler Netflix på streaming

Der er også 80 procent af danskerne, som streamer videoindhold på ugentlig basis, oplyser DR Medieforskning. Det tal var i 2017 ”kun” 45 procent.

Markedet for streaming er i rivende udvikling. I min techpodcast episode 71 taler jeg med kulturkommentator Niels Frid-Nielsen, der i to årtier har fulgt udviklingen inden for film, TV, serier og streaming. Du bliver klogere på den fascinerede udvikling.

Lyt med herunder eller i din favoritpodcast-app. Du skal gå frem til 11:00 minutter.

Mere til historien

26 procent af danskerne lyttede ugentligt til podcasts i 2020, hvorfor mediet efterhånden må siges at være på nippet af det store gennembrud. Blandt de 15-31-årige lytter hele 44 procent til podcasts hver uge. Er du til podcasts, så husk du kan lytte til MereMobil.dk på din favoritpodcastplayer eller her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer