Subway Surfers sender data videre uden samtykke

Det danske mobilspil Subway Surfers er netop kommet i modvind, da det viser sig, at de sender data videre – trods brugerne har sagt nej til tracking.

Subway Surfers

Subway Surfers er dansk og et af de mest populære mobilspil på verdensplan, men ikke alt er fryd og gammen. For nu viser det sig, at de overskrider grænsen.

Subway Surfers er årtiets mest downloadede spil

Ved download af en app på din telefon, får du muligheden for at sige ”nej tak” til appen tracker din digitale færden. Det viser sig nu, at det ikke er alle apps, som respekterer dit valg. Og en af dem, som ikke gør, er danske Subway Surfers.

Oplysningerne stammer fra Washington Post, som har undersøgt emnet sammen med softwareproducenten Lockdown. Det skriver Ekstra Bladet.

Åbner du spillet, Subway Surfers, bliver du spurgt om det er okay, at appen sporer dig. Siger du nej, så viser det sig altså, at Sybo, som står bag Subway Surfers, alligevel sender en række oplysninger videre til reklamefirmaet Chartboost 29.

Det er oplysninger som IP-adresse, teleselskab, fri lagerplads, batteriniveau, iOS-version, land og andre. Ønsker du at se den fulde liste, så kan du se den på Ekstra Bladet.

Reklamefirmaet kan benytte oplysningerne til at finde ud af, hvilke andre apps du bruger.

Andre gør det samme

Subway Surfers er ikke alene om dette. Mindst to andre spil benytter denne metode, som Washington Post kalder for ”digitalt fingeraftryk”. Det er spillene Streamer Life! Og Run Rich 3D.

Dette strider direkte imod Apples regler, der tydeligt foreskriver, at man ikke skal trackes, hvis man ikke ønsker dette.

Sybo skriver i en mail til Washington Post, ”at det er nødvendigt nogle data videregives til reklamenetværk for, at et spil, om Subway Surfers, kan fungere ordentligt.” S

amtidig afviser de, at de sporer brugerens adfærd for at videresælge disse til kommercielle formål.

Trods Washington Post har gjort opmærksom på problemet, så er der ifølge Ekstra Bladet fortsat intet sket adskillige uger senere.

Mere til historien

Interessen for mobilspil er vækstet helt vildt under den globale coronapandemi, samt andre spilplatforme har også haft fremgang.

Epos klar med gaming-pakke i limited edition

KORT NYT: Er du gamer og mangler et headset? Så er denne særlige pakke fra Epos noget du skal se nærmere på.

(mere…)
Sony har fortsat leveringsproblemer med PS5

Salget af PlayStation 5 er et stykke fra, hvordan forgængeren PlayStation 4 solgte. Sony giver leveringsproblemerne skylden.

(mere…)
FIFA-spillet skifter navn

BEKRÆFTET: Fodboldspillet får nyt navn, bekræfter EA Games.

(mere…)
Nu kan du spille Fortnite på iPhone og iPad igen

Microsoft giver Fortnite-fans muligheden for at spille Fortnite på deres Apple-enheder.

 

(mere…)
EPOS H3PRO Hybrid kommer nu i nye farver

Gaming-headsettet med de mange anvendelsesmuligheder og gode lyd, kommer nu i to nye farver.

(mere…)
Sonic er tilbage i fire klassiske spil til sommer

Sommeren byder på et gensyn med lille ikoniske Sonic, når der i juni lanceres Sonics Origins til spilkonsoller og PC.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram