Stopper salg af Xiaomi-telefon

Xiaomi er anklaget for at censurere kommunikation, hvilket nu har fået konsekvenser i Norge.

Xiaomi phone
(Foto: Amarnath Radhakrishnan)

Litauiske myndigheder offentliggjorde tidligere denne uge en rapport, som hævder, at Xiaomi-telefoner har mulighed for at censurere kommunikationen. Disse oplysninger kom først frem fra Reuters

Litauens nationale center for cybersikkerhed har fundet spor af software, der kan bruges til at censurere forskellige fraser væk, som “Free Tibet”, “Long live Taiwan independence” eller “democracy movement”. Hvis de indgår i beskederne, bliver de fjernet, forlyder det.

ADVARSEL: Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Komplett er en af de norske butikker, som sælger Xiaomi-telefoner. Nu oplyser deres kommunikationschef, Kristin Hovland, at de stopper salget af den specifikke Xiaomi-telefon i en periode. Det skriver Tek.no.

Det er telefonen Xiaomi Mi 10T, som Komplett fjerner fra hylderne for nu. De stopper ikke salget af andre Xiaomi-modeller i første omgang, men Komlett vil følge sagen nøje.

–”Vi har allerede bedt om en skriftlig redegørelse fra leverandøren, samtidig som at vi kontakter Datatilsynet for at søge råd hos norske myndigheder,” udtaler Kristin Hovland.

LÆS OGSÅ: Danske forhandlere dropper ikke Xiaomi eller andre telefoner fra Kina

Censurfunktion kan aktiveres fra Kina

Den omtalte censurfunktion er ikke aktiveret i de telefoner, som sælges i EU, men de kan angiveligt fjernaktiveres – uden brugeren får besked om dette.

Litauens viseforsvarsminister Margiris Abukevicius er også ret klar i mælet og mener, at mobilkøbere helt skal gå udenom kinesiske telefoner.

-”Vores anbefaling er ikke at købe nye kinesiske telefoner og bortskaffe sig telefoner, som man har købt, hurtigst muligt,” udtalte han til Reuters.

Power har til TV 2 Norge udtalt, at de ikke har nogen intentioner om at fjerne produkter fra Xiaomi fra deres hylder, men de vil ikke have den omtalte model. Telefonen er desuden en udgået model.

Tek.no har forsøgt at få svar fra Xiaomis nordiske talsperson, Mikael Åkerstrøm. Men han svarede ikke på de spørgsmål, som de sendte, men fremsendte en generel udtalelse fra Xiaomi. Den kan du læse på Tek.no.

Hør også nedenstående podcastepisode, hvor en dansk ekspert bakker op om advarslen fra Litauen.

Mere til historien

Xiaomi har generelt stor succes og det har lignet, at de måske har kunne tage nogle af de kunder, som tidligere har købt Huawei-telefoner. De har også for kort tid siden fået mere hyldeplads i de danske butikker. Men nu spændes der måske også ben for Xiaomi.

Xiaomi 12T-serien lanceres i næste uge

RYGTE: Vi har set en række lækkede specifikationer for den kommende Xiaomi 12T-serie. Lanceringen er lige rundt om hjørnet.

(mere…)
Nyt om Xiaomis kommende 200 megapixels telefon

Xiaomi 12T Pro kommer med 200 megapixels kamera og mange andre nyheder. Læs de seneste rygter her.

(mere…)
Jeg har prøvekørt Xiaomis el-løbehjul

VIDEO: Kom tæt på Xiaomi Mi Electric Scooter 3. Jeg vurderer her kvaliteten, køreegenskaber og fortæller, hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Xiaomi udvider smarthome-sortimentet til familiens husdyr

To smarthome-produkter til hunde og katte er inden længe klar til danskerne. Familiens firbenede venner kan nu få mad og vand.

(mere…)
Xiaomis el-løbehjul er virkelig godt | Mi Electric Scooter 3

TEST: El-løbehjul i høj kvalitet og gode køreegenskaber, det får du med Xiaomi med Mi Electric Scooter 3.

(mere…)
Ny foldbar fra Xiaomi - mød Mix Fold 2

En ny foldbar smartphone har set dagens lys. Vi ser nærmere på Xiaomi Mix Fold 2, som dog går udenom det danske marked - i hvert fald for nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram