Danskernes favorit streamingtjenester afsløret

0

En ny undersøgelse har tydeligt vist, at danskerne særligt har tre foretrukne streamingtjenster. Undersøgelsen viser også, at tidsforbruget ikke er størst på den som bruges oftest. 

ANDEL (%) SOM BENYTTER YOUTUBE, NETFLIX OG DRTV FORDELT EFTER FREKVENS, 2020.
ANDEL (%) SOM BENYTTER YOUTUBE, NETFLIX OG DRTV FORDELT EFTER FREKVENS, 2020.

Danskerne bruger mindre og mindre tid på de traditionelle medier som flow-tv og radio, mens brugen af digitale medier som streaming, brug af mobilen og internettet generelt stiger. Det viser en ny rapport om mediernes udvikling i Danmark 2021.

Det er Kulturministeriet, som står bag denne rapport.

Rapporten viser, at de tre mest benyttede streamingtjenester i denne undersøgelse er YouTube, DRTV og Netflix.

På månedlig basis benyttes de af en nærmest lige stor andel af befolkningen, men der er flest som benytter Netflix på ugentlig basis (47 procent af befolkningen) og flest der dagligt bruger YouTube. Det er nemlig hver fjerde, som dagligt er på YouTube. 

Teleselskab: Streaming vil presse din internetforbindelse

Og selvom der er forskel på, hvor ofte de forskellige tjenester benyttes, så er tidsforbruget umiddelbart større på Netflix, selvom brugerne streamer DRTV og YouTube oftere. Dette viser, at der umiddelbart er mange som ser film, serier osv. på Netflix, mens særligt YouTube er kortere indhold, som konsumeres. 

Ifølge undersøgelsen er det hver fjerde, som dagligt benytter YouTube, mens det er 55 procent som benytter tjenesten månedligt eller oftere. 

Danskerne er vilde med streaming

Netflix benyttes dagligt af 19 procent, mens der også er 55 procent af danskerne, der benytter verdens største streamingtjeneste månedligt eller oftere. 

DRTV er faktisk den tjeneste, flest benytter månedligt eller oftere – her er det nemlig 56 procent, som gør brug af DRTV. Mens der er 18 procent, der bruger tjenesten dagligt. 

Mere til historien

Undersøgelsen fra Kulturministeriet viser også, at det langt fra kun er de unge, som har taget streaming til sig. Ifølge undersøgelsen, så er det aldersgruppen 71+, som har haft den største stigning, når det kommer til at streame ugentligt.

Billige printerpatroner, kontormaterialer og LED-pærer

Tjek InkClub når du skal bruge kontormaterialer, printerblæk, LED-pærer og kaffekapsler. Gratis blækpatron eller støvsugerpose til nye kunder. Klik her og tjek priserne.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer