Teleselskab: Streaming vil presse din internetforbindelse

14

Internetforbruget i de første uger af sommerferien er steget med intet mindre end 30 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Streaming er noget af det, som vi bruger vores telefoner rigtigt meget til – og forbruget aftager ikke, fortæller et teleselskab.

I efteråret vil nye streamingtjenester – blandt andet den længeventede Disney+ – og nye tiltag på gamingmarkedet lægge pres på danskernes internetforbindelse.

Det spår Danmarks næststørste teleselskab Telenor i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Det koster Disney+ i Danmark

– “Den danske befolkning er vilde med at streame, og derfor er det vigtigt med en god internetforbindelse. Af denne grund kan det også være en god idé for danskerne at tjekke op på, om de har et tilfredsstillende internet, som lever op til deres behov”, udtaler netværksekspert i Telenor, Jesper Mølbak, i pressemeddelelsen.

Telenor kan i øjeblikkeligt notere en temmelig voldsom stigning i forbruget af internet.

Således viser teleselskabets tal, at internetforbruget i de første uger af sommerferien er steget med intet mindre end 30 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

– “Normalt ser vi, at internetforbruget peaker nytårsdag, hvor danskerne er hjemme med tømmermænd. Siden Corona-krisens indtog, har vi dog set et anderledes mønster, da internetforbruget har nået sit højeste i denne periode”, siger Jesper Mølbak. 

Ifølge Jesper Mølbak vidner det høje internetforbrug om, at mange danskere holder ferie i Danmark.

Desuden kan Telenor registrere, at forbruget på det mobilnetværk er højt.

Internetforbruget på Telenors netværk topper normalt søndag aften klokken 22.00. Her er det hovedsageligt Netflix der benyttes.

For eksempel stod Netflix søndag den 5. juli for 17 procent af det samlede internetforbrug hos Telenors kunder.

Danskernes internet forbindelse er ifølge Energistyrelsens seneste kortlægning af bredbånd tæt på at være toptunet.

Således kan 94 procent af de danske boliger og virksomheder i dag gå på internettet med en hastighed på minimum 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload.

Vores hang til streaming bunder blandt andet meget i indholdets meget høje kvalitet. Vi har udgivet en podcast, der fortæller, hvorfor vi er så vilde med streaming. Hør den her.

Mere til historien

Danskerne har også fuld gang i internettet på udlandsrejser. Således kunne teleselskabet 3 fornylig fortælle, at i den første uge efter myndighederne gav grønt lys for rejser til Tyskland, Norge og Island steg brugen af mobildata i de tre lande med 69 procent.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer