Teleselskab: Streaming vil presse din internetforbindelse

Internetforbruget i de første uger af sommerferien er steget med intet mindre end 30 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Streaming er noget af det, som vi bruger vores telefoner rigtigt meget til - og forbruget aftager ikke, fortæller et teleselskab.

I efteråret vil nye streamingtjenester - blandt andet den længeventede Disney+ - og nye tiltag på gamingmarkedet lægge pres på danskernes internetforbindelse.

Det spår Danmarks næststørste teleselskab Telenor i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Det koster Disney+ i Danmark

- "Den danske befolkning er vilde med at streame, og derfor er det vigtigt med en god internetforbindelse. Af denne grund kan det også være en god idé for danskerne at tjekke op på, om de har et tilfredsstillende internet, som lever op til deres behov", udtaler netværksekspert i Telenor, Jesper Mølbak, i pressemeddelelsen.

Telenor kan i øjeblikkeligt notere en temmelig voldsom stigning i forbruget af internet.

Således viser teleselskabets tal, at internetforbruget i de første uger af sommerferien er steget med intet mindre end 30 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

- "Normalt ser vi, at internetforbruget peaker nytårsdag, hvor danskerne er hjemme med tømmermænd. Siden Corona-krisens indtog, har vi dog set et anderledes mønster, da internetforbruget har nået sit højeste i denne periode", siger Jesper Mølbak. 

Ifølge Jesper Mølbak vidner det høje internetforbrug om, at mange danskere holder ferie i Danmark.

Desuden kan Telenor registrere, at forbruget på det mobilnetværk er højt.

Internetforbruget på Telenors netværk topper normalt søndag aften klokken 22.00. Her er det hovedsageligt Netflix der benyttes.

For eksempel stod Netflix søndag den 5. juli for 17 procent af det samlede internetforbrug hos Telenors kunder.

Danskernes internet forbindelse er ifølge Energistyrelsens seneste kortlægning af bredbånd tæt på at være toptunet.

Således kan 94 procent af de danske boliger og virksomheder i dag gå på internettet med en hastighed på minimum 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload.

Vores hang til streaming bunder blandt andet meget i indholdets meget høje kvalitet. Vi har udgivet en podcast, der fortæller, hvorfor vi er så vilde med streaming. Hør den her.

Mere til historien

Danskerne har også fuld gang i internettet på udlandsrejser. Således kunne teleselskabet 3 fornylig fortælle, at i den første uge efter myndighederne gav grønt lys for rejser til Tyskland, Norge og Island steg brugen af mobildata i de tre lande med 69 procent.

TV 2 advarer mod hjælp til at opsige abonnement

Udenlandske tjenester kræver penge for at hjælpe med opsigelse af TV 2 Play-abonnementer.

(mere…)
Unikt streamingtilbud fra CBB

CBB er klar med et aggressivt tilbud. Et billigt mobilabonnement med en stor mængde data og op til 6 streamingtjenester.

(mere…)
Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Store begivenheder med danske stjerner er det store trækdyr i ny stigning af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
Disney+ klar med vildt tilbud

KORT NYT: Disney har annonceret nye abonnementer og prisstigninger, men inden de træder i kraft er Disney+ sat på tilbud.

(mere…)
YouSee Streamer er unødvendig - læs testen

MINI TEST: Streamingtjenester og flow-TV i én brugerflade, lover YouSee. Jeg har testet YouSee Streamer.

(mere…)
Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram