Brug af mobildata i udlandet stiger

Danskerne har benyttet sig af de genåbnede grænser viser nye tal over forbruget af mobildata uden for de danske grænser.

Fly rejse
Coronakrisen giver stadig mange lyst til at rejse. Det viser nye tal (Foto: Fuzz)

Danskernes digitale vaner kan være en god indikator for, hvor mange der slipper deres udlængsel løs efter genåbningen af de danske grænser.

Således kan mobilselskabet 3 i en pressemeddelelse fortælle, at i den første uge efter myndighederne gav grønt lys for rejser til Tyskland, Norge og Island steg brugen af mobildata i de tre lande med 69 procent.

Ifølge 3 brugte 3.500 kunder mobildata i et af de tre lande ugen inden åbningen af grænserne. Det tal steg med 2.500 til 6.000 efter grænseåbningen.

– “Lige nu ser vi altså en tendens til, at vores kunder igen er klar til at søge mod udlandet”, siger David Elsass, direktør for 3’s privatmarked og tilføjer:

– “Der er nok mange, som allerede har planlagt at blive i Danmark, men det bliver alligevel interessant at se, hvordan billedet ser ud om en måned eller to. Vores tal peger i hvert fald på, at interessen for udlandet fortsat er der”.

I samme uge sidste år brugte 7.800 kunder hos 3 mobildata i et af de tre lande, fremgår det af pressemeddelelsen.

Kamp om roaming-kunder skærpet

3 har med produktet “3LikeHome” længe været i front, når det gælder roaming. Men nu har landets største teleselskab YouSee med en justering af abonnementerne lagt billet ind på 3’s kunder.

Forleden kunne vi fortælle, at YouSee ikke kun har sat priserne ned, men også gjort selskabets tre største abonnementer klar til 5G.

Desuden er der tilføjet “Roaming World”, der giver adgang til roaming i 48 lande med op til 20 GB datatrafik.

Med “Roaming World” har YouSee således indledt en jagt på 3’s “3LikeHome”-kunder.

Mere til historien

YouSees “Roaming World” tilbyder lige nu roaming i 48 lande, mens 3 har 66 lande på listen.

5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
Advarsel: Mobilbrug på færger er urimeligt dyrt

Operatørerne kan frit sætte vanvittige priser for mobilbrug på færger - og det gør de. Se priserne på maritim roaming her.

(mere…)
Danskerne flokkes atter til Europa efter ”corona”

Nye tal fra mobilnettene viser, at danskerne for alvor er taget afsted på sommerferie og det sydlige Europa igen en favorit.

(mere…)
Danskernes dataforbrug stiger fortsat

Danskerne har de seneste år haft et stigende dataforbrug. I starten af coronapandemien steg det voldsomt, men stigningen fortsatte også i 2021 og ventes at gøre i 2022.

(mere…)
Gratis tale og data i EU er forlænget til 2032

Du kan fortsat bruge data, ringe og sende SMS, når du rejser i EU-landene. Roamingaftalen er forlænget.

(mere…)
Så meget data bruger danskerne på mobilen

Her kan du læse, hvor stor en datapakke den gennemsnitlige danske mobilkunde, har brug for.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram