Højhastighedsinternet: Danmark er tættere på fuld dækning

4

10 kommuner er tæt på at 100 procents dækning højhastighedsinternet i både privatboliger og hos virksomheder, viser nye tal fra Energistyrelsen.

Færre må leve med langsomt internet, viser tal fra Energistyrelsen (Foto: MereMobil.dk)

Energistyrelsens kortlægning af bredbånd viser, at 94 procent af de danske boliger og virksomheder i dag kan gå på internettet med en hastighed på minimum 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload.

I ti kommuner er det sågar over 99 procent af boligerne og virksomhederne, som har adgang til det der defineres som “højhastighedsinternet”.

Af de ti kommuner er de syv jyske; Esbjerg, Fredericia, Haderslev, Kolding, Skanderborg, Vejen og Varde. På Sjælland er det kun Solrød og Hvidovre, som er med i det attraktive selskab. Den tiende kommune er Læsø.

Således sidder øerne, Bornholm og Fyn bagest i internet-bussen.

GUIDE: Har du dårlig internethastighed? Sådan løser du det

Sommerhusene er godt med

Energistyrelsen noterer, at i perioden 2017 til 2020 er andelen af sommerhuse med adgang til 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload steget med 21 procentpoint – fra 52 til 73 procent.

Adgangen til højhastighedsinternet blev der fra teleselskaberne investeret kraftigt i i 2019.

Således øgede teleselskaberne deres investeringer med tæt på en fjerdedel i forhold til 2018. I alt blev der ifølge Energistyrelsen investeret 8,6 milliarder kroner.

Investeringerne betyder, at andelen af boliger og virksomheder med fibernet er steget fra 68 procent til 72 procent i 2020.

LÆS OGSÅ: Her bor de mest utilfredse internet- og mobilkunder

Mere til historien

Ifølge Energistyrelsen var antallet af danske fiberabonnenter med en 100 Mbit/s download-forbindelse oppe på 103.000, da 2019 skiftede ti 2020.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer