Højhastighedsinternet: Danmark er tættere på fuld dækning

10 kommuner er tæt på at 100 procents dækning højhastighedsinternet i både privatboliger og hos virksomheder, viser nye tal fra Energistyrelsen.

Færre må leve med langsomt internet, viser tal fra Energistyrelsen (Foto: MereMobil.dk)

Energistyrelsens kortlægning af bredbånd viser, at 94 procent af de danske boliger og virksomheder i dag kan gå på internettet med en hastighed på minimum 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload.

I ti kommuner er det sågar over 99 procent af boligerne og virksomhederne, som har adgang til det der defineres som "højhastighedsinternet".

Af de ti kommuner er de syv jyske; Esbjerg, Fredericia, Haderslev, Kolding, Skanderborg, Vejen og Varde. På Sjælland er det kun Solrød og Hvidovre, som er med i det attraktive selskab. Den tiende kommune er Læsø.

Således sidder øerne, Bornholm og Fyn bagest i internet-bussen.

GUIDE: Har du dårlig internethastighed? Sådan løser du det

Sommerhusene er godt med

Energistyrelsen noterer, at i perioden 2017 til 2020 er andelen af sommerhuse med adgang til 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload steget med 21 procentpoint - fra 52 til 73 procent.

Adgangen til højhastighedsinternet blev der fra teleselskaberne investeret kraftigt i i 2019.

Således øgede teleselskaberne deres investeringer med tæt på en fjerdedel i forhold til 2018. I alt blev der ifølge Energistyrelsen investeret 8,6 milliarder kroner.

Investeringerne betyder, at andelen af boliger og virksomheder med fibernet er steget fra 68 procent til 72 procent i 2020.

LÆS OGSÅ: Her bor de mest utilfredse internet- og mobilkunder

Mere til historien

Ifølge Energistyrelsen var antallet af danske fiberabonnenter med en 100 Mbit/s download-forbindelse oppe på 103.000, da 2019 skiftede ti 2020.

TDC tvinger Fastspeed til prisstigninger

Fastspeed har netop sendt et brev ud til deres kunder, hvor de oplyser, prisen stiger på 1000/100 Mbit/s bredbåndsforbindelsen.

(mere…)
Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Waoo er endnu engang kåret for bedst internet

Waoo sætter rekord igen. Waoo er nemlig for 11. år i træk blevet kåret til "bedste internet" i Loyality Groups årlige undersøgelse Branche Index Internet 2022.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Elon Musk har aktiveret internetsatellitter over Ukraine

Krigen påvirker ukrainernes adgang til internettet. Det skal Starlink-satellitsystemet skal råde bod på. Tesla-grundlæggeren Elon Musik har nu aktiveret Starlink over Ukraine.

(mere…)
Bliv klædt på til at bestille det rigtige internet

Prisen på hurtigt internet skal være lav. Bredbåndshastigheden høj. Inden du bestiller internet, så læse disse gode råd.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram