Poly Studio P15 test | bedst i det lille mødelokale

TEST: Lydbehandlingen og støjfiltrering er effektiv, men prisen er høj. Læs anmeldelsen af videokonference-højttaleren Poly Studio P15.

Poly Studio P15 test
Poly Studio P15 fjerner kliks fra tastaturet, døre der smækker og meget andet støj fra omgivelserne (Foto: MereMobil.dk)

Støj, utydelig tale og en der pludselig starter støvsugeren, er ”fornøjelsen” ved møder på hjemmearbejdspladsen. Computerens indbyggede mikrofon eller headsets af forskellige kvaliteter, bidrager heller ikke ligefrem til en bedre taleforståelse.

Holder du mange digitale møder, vil en video- og soundbar til computeren (eller mødelokalet), som den jeg har testet fra Poly, være relevant at se nærmere på, hvis du har råd.

Poly Studio P15 er en all-in-one-løsning med 4K-videokamera, højttaler og mikrofoner i én og samme kasse, der sammen med softwarebaserede justeringer bringer onlinemødet op på et højt niveau.

P15 er så hidsig, at den ikke kan nøjes med strømmen fra computeren gennem USB-kablet, men skal have en ekstern strømforsyning tilsluttet.

Baren sættes på toppen af skærmen, men kan også have sit eget stativ, hvis du vil lave den helt vilde opsætning. I et mindre mødelokale kan den placeres over eller under en stor fladskærm.

Kameraet følger dig

Poly Studio P15
Poly Studio P15 fylder en del på toppen af en 24″ iMac (Foto: MereMobil.dk)

Billedkvaliteten er ret god og de automatiske justeringer af lys og farver, klarer P15 fornuftigt, selv når belysningen ikke er ensartet.

Softwarestyring af kameraet søger for hele tiden at holde dig i fokus og i midten af billedet.

Når du flytter dig, flyttes beskæringen af dig automatisk. Det er ret cool og er med til at sikre, at du ikke bare er et par øjne og en hårtop i den nederste kant på modtagerens skærm.

Lydteknologi i særklasse

Lyden fra Poly Studio P15 er ikke på niveau med en retningsbestemt mikrofon tæt på munden, men selvom du med P15 sidder et stykke fra de indbyggede mikrofoner, bliver lyden ikke dårlig, hvis ellers akustikken i rummet er nogenlunde i orden.

Når mikrofoner og højttalere sidder i den samme enhed, stiller det store krav til teknologien, hvis lyden ikke skal ende med ekko. Heldigvis er ekko ikke et problem på Studio P15.

Mikrofonerne kan indstilles til at være retningsbestemte og kun tage lyd med, der kommer lige foran videobaren, men den kan også indstilles til at tage et bredere lydudsnit, hvilket er relevant, hvis I er et lille team, som deltager i det samme møde.

Dertil kommer en aktiv støjreduktion, der fjerner kliks fra dit tastatur (hvis du f.eks. tager notater mens andre taler), udelukker baggrundsstøj fra omgivelserne og fjerne pludselige lyde som fra en hund, der gør eller en dør der smækker.

I en mødesituation med flere deltagere i det samme lokale, er det særdeles relevant, at udstyret kan fjerne den basale støj, der opstår når deltagerne rasler med papir, tager en computer op fra tasken, hænger jakken og retter sig i stolen. Og det er netop det, at Studio P15 er god til.

Hvis støjen er til stede mens du taler, er udelukkelsen af støjen ikke nær så effektiv men høje lyde (en dør der smækker), skæres væk. Desværre skæres noget af stemmen også væk i det moment, at den kraftige lyd rammer mikrofonen.

Det skal her tilføjes, at der er himmelvid forskel på at tale i en mikrofon, der ingen støj fjerner og en enhed som Poly Studio P15, der gør hvad det kan for at tilpasse og optimere. Lydoplevelsen er alt andet lige betydelig bedre her.

Hvem skal købe Poly Studio P15?

Sidder du på eget kontor, hjemme eller i virksomheden, og holder mange onlinemøder, er P15 et oplagt valg. Den er tilmed udformet sådan, at I kan være flere deltagere i samme møde – og være med i billedet.

I et lille mødelokale vil Poly Studio P15 også gøre sig godt, hvis vi taler om mindre møder med en 1-3 deltagere.

Studio P15 koster omkring 4.300 kroner (inkl. moms) og er således ikke et produkt, der henvender sig til alle. Når det er sagt, så kan jeg sagtens se, at den i forhold til en erhvervsmæssig målgruppe, kan være særdeles relevant.

Konklusion: En stor opgradering for mange men ikke for alle

Poly Studio P15
Poly Studio P15 er ikke for alle. Prisen vil afholde mange for at købe den (Foto: MereMobil.dk)

Jeg har haft Poly Studio P15 sat på toppen af min iMac i testperioden. Her er den lidt for tung til at sidde rigtigt godt og jeg kan ikke vinkle baren, så den sidder naturligt.

På min laptop går det helt galt – udover det ser helt vanvittigt ud, så tynger den skærmen bekymrende meget. Jeg vil klart anbefale en hylde eller et stativ.

Optimering af billedet, synes jeg fungerer rimelig okay og tilpasningen så man hele tiden er i center, er ligeledes på pluslisten.

Lydbearbejdningen er noget af det bedste jeg har oplevet. Det fjerner næsten behovet for hele tiden at skulle trykke ”mute” i et møde, når man ikke selv taler. Lyden fra modparten i opkaldet er god, men monohøjttaleren egner sig ikke til musik.

Der er også pluspoint for den fysiske lukker, som med et lille drej kan blokere linsen og beskytte privatlivet samt deaktivere enheden.

Jeg holder mange møder online, men føler stadig ikke jeg er i målgruppen for Poly Studio P15, der efter min opfattelse vil klare sig bedst i et lille mødelokale i en virksomhed og ikke på en hjemmekontor.

Prisen gør Studio P15 uinteressant til privat brug, men jeg kan sagtens få øje på flere af mine professionelle kontakter, selv i store virksomheder, som burde opgradere deres onlinemøder med en Studio P15. For selv i store internationale virksomheder, er kvaliten på onlinemøder i nogle tilfælde stadig miserable.

4 ud af 6 stjerner.

Aktuelle priser på Poly Studio P15

Herunder kan du se dagspriserne på Poly Studio P15.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Alt-i-én pakke med video, højttaler og mikrofon
 • Let opsætning og brug
 • Mekanisk lukker foran kameraet
 • Mulighed for at tilslutte andre USB-enheder gennem to porte på P15
 • God optimering og udelukkelse af forstyrrende lyde
 • Minimerer behovet for hele tiden at trykke “mute”
 • Videokameraet holder dig i center og fokus
 • God håndtering af farve- og lysforhold

Lidt at tænke over

 • Støjreduktionen kan hakke din stemme op hvis der er pludselig støj mens du taler
 • Fjerne ikke lyden fra radioen i baggrunden mens du taler
 • Fylder meget og sidder ikke optimalt på alle skærme og laptops
 • Kræver ekstern strømforsyning
 • Høj pris

Mere til historien

Et bud på et kamera, der kan optimere billedet på onlinemøder er Poly Studio P5, jeg tidligere har testet. Billedet vil for mange være en opgradering, men lyden er desværre ikke så god. Se testen af Studio P5 her.

Poly Studio P15
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
OnePlus 12R test | Fantastisk telefon

TEST: Ydelsen, prisen og skærmen er enestående. Kameraet er ikke i top, men fejler ikke. OnePlus 12R er bare en fantastisk telefon.

(mere…)
Se dette før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra

VIDEO: I denne 13-minutters gennemgang får du alt, hvad du skal vide, før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Samsungs OLED tv-skærm er vanvittig overbevisende

TEST: Samsungs OLED-skærm S94C er på de fleste punkter et rigtigt godt køb. Skærmbilledet står UTROLIGT flot.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 og S24+ test | Her er kompromiserne

TEST: Der er skåret ned på flere ting i Samsung Galaxy S24 og Galaxy S24+, men telefonerne er stadig pumpet med AI-funktioner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram