Jeg elsker disse fotomuligheder i Xperia 1 III

6

KAMERA: Sony Xperia 1 III har været mit foretrukne kamera hen over sommeren. Læs mere om de ting i kameraet, jeg har lagt vægt på.

Sony Xperia 1 III kamera
Sony Xperia 1 III tager gode billeder. Telefonen har været min foretrukne hen over sommeren (Foto: MereMobil.dk)

Der er ingen tvivl om, at Sony Xperia 1 III har rigtigt gode egenskaber i fotodelen. De tre objekteriver i triplekameraet giver fede muligheder for at være kreativ.

For mig har det bedste dog ikke være de forskellige brændvidder i objektiverne, men nogle af de andre funktioner.

Naturligvis er det cool, hurtigt at kunne gå tæt på et motiv med et 70mm zoom-objektiv eller meget langt fra med ultravidvinkel-objektivet på 16mm. Dette kan bruges til kreativt at beskære billedet i fotosituationen.

Du kan herunder se et par eksempler på, hvordan de forskellige objektiver kan anvendes. Billederne er alle taget fra den samme afstand.

Det bedste synes jeg, er de automatiske fokuspunkter i kameraet.

Bemærk: Billederne herunder er komprimerede webversioner og ikke råfilerne fra kameraet


Taget med Sony Xperia 1 III, standard 24mm
Taget med Sony Xperia 1 III, standard 24mm
Taget med Sony Xperia 1 III, 70mm telefoto
Taget med Sony Xperia 1 III, 70mm telefoto
Taget med Sony Xperia 1 III, 16mm ultra vidvinkel
Taget med Sony Xperia 1 III, 16mm ultra vidvinkel

Lidt som et lommekamera

Kameraoplevelsen minder om et gammeldags standalone lommekamera.

Op til ni aktive fokuspunkter, viser præcist, hvad der fokuseres på, når kameraudløseren holdes halvt nede.

Prikker du på skærmen for manuelt at fokusere på et specifikt objekt, aktiveres funktionen sporing i realtid, hvor fokus fastholdes selvom motivet bevæger eller flytter sig en smule.

Kameraet i Xperia 1 III beregner og justerer fokus op til 60 gange i sekundet også når motivet bevæger sig. Det er den såkaldte ToF-Sensor, der gør dette muligt.

Sony er i øvrigt (så vidt jeg husker) de eneste, der kan fokusere på motivets øjne i realtid, hvilket er ret anvendeligt, når der tages portrætter. Funktionen virker på mennesker og dyr.

For mig er den fysiske udløserknap en ultimativ funktion. Alt det andet er selvfølgelig også fint, men fotooplevelsen er bare bedre, når der er en fysisk knap til stede.

GAMING: Her er gaming-funktionerne i Xperia 1 III

Hvor gode er billederne?

Jeg synes fotoresultatet er godt og telefonen har været med i lommen det meste af sommerperioden. Det kan godt være, at andre telefoner kan levere bedre billeder, men den samlede oplevelse og hastighed har gjort Xperia 1 III til mit foretrukne sommerkamera.

Langt fra alle anmeldere, er vilde med billederne fra Sonys topmodel, men hvis dette punkt er vigtigt for dig, så se nedenstående klip fra anmeldelsen hos GSMArena, som jeg synes beskriver kameraet ret fint.

Få alle detaljerne med

I min store anmeldelse af Sony Xperia 1 III kommer du tættere på telefonen som helhed. Her beskriver jeg også, hvad jeg synes er godt og skidt i pakken til 9.999 kroner, der er den vejledende pris.

Se også min videoanmeldelse af Xperia 1 III herunder. Du kan høre anmeldelsen som lyd her.

Mine billeder fra Xperia 1 III

Mere til historien

I mine øjne er det dårligste ved Sony Xperia 1 III, at Sony kun lover opdateringer af Android-platformen til og med Android 12. Sikkerhedsopdateringerne udsendes hver måned i to år.

Billige printerpatroner, kontormaterialer og LED-pærer

Tjek InkClub når du skal bruge kontormaterialer, printerblæk, LED-pærer og kaffekapsler. Gratis blækpatron eller støvsugerpose til nye kunder. Klik her og tjek priserne.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer