Jeg elsker disse fotomuligheder i Xperia 1 III

KAMERA: Sony Xperia 1 III har været mit foretrukne kamera hen over sommeren. Læs mere om de ting i kameraet, jeg har lagt vægt på.

Sony Xperia 1 III kamera
Sony Xperia 1 III tager gode billeder. Telefonen har været min foretrukne hen over sommeren (Foto: MereMobil.dk)

Der er ingen tvivl om, at Sony Xperia 1 III har rigtigt gode egenskaber i fotodelen. De tre objekteriver i triplekameraet giver fede muligheder for at være kreativ.

For mig har det bedste dog ikke være de forskellige brændvidder i objektiverne, men nogle af de andre funktioner.

Naturligvis er det cool, hurtigt at kunne gå tæt på et motiv med et 70mm zoom-objektiv eller meget langt fra med ultravidvinkel-objektivet på 16mm. Dette kan bruges til kreativt at beskære billedet i fotosituationen.

Du kan herunder se et par eksempler på, hvordan de forskellige objektiver kan anvendes. Billederne er alle taget fra den samme afstand.

Det bedste synes jeg, er de automatiske fokuspunkter i kameraet.

Bemærk: Billederne herunder er komprimerede webversioner og ikke råfilerne fra kameraet


Taget med Sony Xperia 1 III, standard 24mm
Taget med Sony Xperia 1 III, standard 24mm
Taget med Sony Xperia 1 III, 70mm telefoto
Taget med Sony Xperia 1 III, 70mm telefoto
Taget med Sony Xperia 1 III, 16mm ultra vidvinkel
Taget med Sony Xperia 1 III, 16mm ultra vidvinkel

Lidt som et lommekamera

Kameraoplevelsen minder om et gammeldags standalone lommekamera.

Op til ni aktive fokuspunkter, viser præcist, hvad der fokuseres på, når kameraudløseren holdes halvt nede.

Prikker du på skærmen for manuelt at fokusere på et specifikt objekt, aktiveres funktionen sporing i realtid, hvor fokus fastholdes selvom motivet bevæger eller flytter sig en smule.

Kameraet i Xperia 1 III beregner og justerer fokus op til 60 gange i sekundet også når motivet bevæger sig. Det er den såkaldte ToF-Sensor, der gør dette muligt.

Sony er i øvrigt (så vidt jeg husker) de eneste, der kan fokusere på motivets øjne i realtid, hvilket er ret anvendeligt, når der tages portrætter. Funktionen virker på mennesker og dyr.

For mig er den fysiske udløserknap en ultimativ funktion. Alt det andet er selvfølgelig også fint, men fotooplevelsen er bare bedre, når der er en fysisk knap til stede.

GAMING: Her er gaming-funktionerne i Xperia 1 III

Hvor gode er billederne?

Jeg synes fotoresultatet er godt og telefonen har været med i lommen det meste af sommerperioden. Det kan godt være, at andre telefoner kan levere bedre billeder, men den samlede oplevelse og hastighed har gjort Xperia 1 III til mit foretrukne sommerkamera.

Langt fra alle anmeldere, er vilde med billederne fra Sonys topmodel, men hvis dette punkt er vigtigt for dig, så se nedenstående klip fra anmeldelsen hos GSMArena, som jeg synes beskriver kameraet ret fint.

Få alle detaljerne med

I min store anmeldelse af Sony Xperia 1 III kommer du tættere på telefonen som helhed. Her beskriver jeg også, hvad jeg synes er godt og skidt i pakken til 9.999 kroner, der er den vejledende pris.

Se også min videoanmeldelse af Xperia 1 III herunder. Du kan høre anmeldelsen som lyd her.

Mine billeder fra Xperia 1 III

Mere til historien

I mine øjne er det dårligste ved Sony Xperia 1 III, at Sony kun lover opdateringer af Android-platformen til og med Android 12. Sikkerhedsopdateringerne udsendes hver måned i to år.

PlayStation 5 er fortsat ikke hyldevare

PS5 har været på markedet i snart to år, men PlayStation 5 er fortsat ikke hyldevare – og efterspørgslen er stor op mod jul.

(mere…)
PlayStation VR2 kan nu forudbestilles – se dansk pris

Der er åbent for forudbestillingerne af PlayStation VR2 headsettet. Danske priser på PlayStation VR2 er nu offentliggjort. Se dem her.

(mere…)
Mange nye Xperia-modeller i 2023

Rygterne og spekulationerne er godt i gang i forhold til, hvad næste år byder på. Ifølge rygterne får vi flere nye Xperia-modeller i 2023.

(mere…)
Rygterne svirrer om PlayStation 5 Slim

Der florerer netop nu flere rygter om en PlayStation 5 Slim. Holder rygterne stik, vil den komme i tredje kvartal 2023.

(mere…)
PlayStation VR2 se pris og tilgængelighed

KORT NYT: Langt om længe har Sony afsløret salgsstarten og prisen på PlayStation VR2. Se den her.

(mere…)
Sony Xperia 5 IV rammer en ny trend

VIDEO: Mobilen skaber rammen for indholdsformater. Sony Xperia 5 IV dykker lige ned i den nye mobile video- og lydtrend.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram