EP #92: Min mening om Sony Xperia 1 III på 5 minutter (lyd-test)

Lyt med her og få min anmeldelse af Sony Xperia 1 III på 5 minutter.

Podcast Sony Xperia 1 III
Hør min korte podcastepisode om Sony Xperia 1 III (Foto: MereMobil.dk)

Sony Xperia 1 III er en rigtig velkomponeret smartphone, som er et godt køb, hvis du vil betale prisen for den.

Det bedste ved Xperia 1 II synes jeg er, at kameraet føles som et rigtigt kamera. Sony har tilmeld gjort det let at forstå opbygningen af kamera-appen, der som standard er indstillet til ”Basic”. Her minder betjeningen om hvad du kender fra andre smartphones.

Klikker du over i autostilstand får du flere muligheder og en opbygning, der minder om et rigtigt kamera, hvilket fint understøttes af den fysiske kameraknap, som jeg synes er en kæmpe gevinst for fotooplevelsen – nok det bedste ved hele mobilen.

Sony benytter en flot OLED-skærm, der har op til 4K-opløsning samt mulighed for 120 Hz opdateringshastighed, når ellers 4K ikke er aktiveret. Jeg mener ikke, at 4K giver ret meget mening på en smartphone og det er derfor heller ikke med 4K i tankerne, at du skal købe telefonen.

I forhold til konkurrerende telefoner er Sony Xperia 1 III desværre underlegen på lysstyrken i skærmen, hvilket du vil bemærke, når du bruger telefonen udenfor på en sommerdag.

Xperia 1 III kører på Qualcomm Snapdragon 888 processoren, der desværre udvikler ret meget varme ved hård belastning, men også når du bruger telefonen ved medium belastning, vil du opleve en ubehagelig varmeudvikling.

Ydelsen og brugeroplevelsen fejler ikke noget på Xperia 1 III og særligt den næsten rene tilgang til Android, holder jeg meget af. Her får du et minimum af bloatware – software du ikke selv har bedt om.

Sony Xperia 1 III har lang batteritid, præcis fingeraftrykslæser, god lyd og så er den IP65/IP68-certificeret mod fugt og støv.

Min største bekymring ved telefonen er, at Sony kun lover opdateringer til og med Android 12, hvilket i forhold til konkurrenterne og prisklassen er for sløvt.

Jeg giver Xperia 1 III 5 ud af 6 stjerner. Læs også min store anmeldelse af Xperia 1 III her.

Mere til historien

Xperia 1 III har en vejledende pris på 9.999 kroner for udgaven med 12 GB RAM og 256 GB lagerplads. Hold dog øje med tilbud af teleselskaberne, der er kendte for at yde store rabatter.

Nye rygter om kommende PS5 Pro

Der har længe floreret rygter om, at Sony ville komme med en PlayStation 5 Pro model. Disse rygter får nu nyt liv.

(mere…)
Så vigtige er softwareopdateringer til din telefon

PODCAST: Skal du købe en ny telefon, hvis den gamle ikke længere opdateres? Her er svaret.

(mere…)
M3 MacBook Air test | en lækker lille opgradering

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Xiaomi 14 test | Fejler på vigtige punkter

TEST: Overvejer du at købe Xiaomi 14, skal du først læse min Xiaomi 14 test, så du er oplyst om fordele og ulemper.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram