Sony hamrer til prisen på topmodellen Xperia 1 III

Xperia 1 III bliver voldsom dyr. Hvad leverer Sony, som konkurrenterne ikke har?

Sony Xperia 1 III
Sony Xperia 1 III kan købes i Danmark fra den 10. august 2021 (Foto: MereMobil.dk)

Sony Xperia 1 III koster 9.999 kroner. Det er ifølge Sony den vejledende pris, når salget starter den 10. august 2021.

Xperia 1 III er Sonys bud på en topmodel i sommeren 2021.

Det skal siges, at sidste års topmodel Xperia 1 II “kun” kostede 8.499 kroner (8 GB RAM / 256 GB lagerplads). Derfor er der i år tale om en voldsomt opskalering af prisen.

Mine forventninger til Sony Xperia 1 III har siden præsentationen i april været høje, men nu stiller jeg mig selv det åbenlyse spørgsmål: Hvad er det Sony leverer, som forsvarer hele 10.000 kroner på nær én krone?

Jeg medgiver, at Sony på skærmen giver noget konkurrenterne, ikke har. På Xperia 1 III får du en 6,5 tommer OLED-skærmtype med 4K-opløsning og 120 Hz opdateringshastighed. Det kan ingen af konkurrenterne klare. Om det er nødvendigt, er en helt anden diskussion.

Dertil kommer 240 Hz Motion Blur Reduction, der er teknologien, som scanner touchoverfladen intet mindre end 240 gange hvert sekund. Dette er med til at give en federe brugeroplevelse, når man rører skærmen. Særligt i spil er det relevant.

CBB annonceblok

Hej med dig… 😀 Få en skarp pris på dit mobilabonnement – fri tale og en stor datapakke. Tjek de billigste mobilabonnementer hos CBB – klik her.

CBB

Ekstra fokus på fed lyd og gode billeder

Sony Xperia 1 III
Kameraet har i Sony Xperia 1 III fået en overhaling. En ny kamerapp er blandt nyhederne (Foto: MereMobil.dk)

På lydendelen leverer Sony en særlig equalizer til brug i spil og en mulighed for at spole 30 sekunder tilbage, når du spiller og gense, hvor fed du har været. Telefonen har også stereolyd i de frontvendte højttalere og 360 Reality Audio samt DSEE Ultimate til optimering af lyden på digital musik fra 3,5 mm.-udgangen.

Kameraet har Sony naturligvis, som altid, givet en interessant overhaling.

Sony Xperia 1 III er baseret på Qualcomm Snapdragon 888 processor.

Xperia 1 III pris og tilgængelighed

Til prisen på 9.999 kroner får du 12 GB RAM og 256 GB intern hukommelse, men der er fortsat plads til MicroSD-hukommelseskort.

Sony Xperia 1 III kommer til Danmark i farverne sort og lilla.

Du kan forudbestille Xperia 1 III fra den 5. juli 2021. Salgstarten er den 10. august hos Telia, Call Me, YouSee, Telmore, Telenor, CBB, Elgiganten og ProShop.

I forsalgsperioden får du hovedtelefonerne Sony WH-1000XM3 med i købet. XM3 har en værdi af omkring 1.700 kroner, alt efter hvilken forhandler du kigger på. WH-1000XM3 er forgængeren til det nyeste anmelderrose headset WH-1000XM4.

Læs vores test af WH-1000XM4 her.

På MereMobil.dk bringer vi en stor anmeldelse af Sony Xperia 1 III inden salgsstarten.

Du kan læse mere om Xperia 1 III og Xperia 5 III her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Sony kommer også med en kraftig lillebror til Xperia 1 III. Den har navnet Xperia 5 III og er baseret på den samme processorplatform. Prisen på Xpeira 5 III er endnu ikke offenliggjort.

PlayStation fjerner købt indhold

Har du købt en film eller serie via PlayStation, så er der en sandsynlighed for at du mister adgangen - selvom du har købt filmen.

(mere…)
Sony Xperia 10 V får Android 14

Android 14-opdateringen er frigivet til Sony Xperia 10 V enheder rundt i Europa. 

(mere…)
Underlig begrænsning på PlayStation 5 Slim

En X-bruger har observeret at disk-drevet på den nye PlayStation 5 Slim, bliver afregistreret ved nulstilling.

(mere…)
Sony har solgt mere end 46,6 mio. PS5-konsoller

PlayStation 5 konsollerne er efterhånden blevet til at få fat i og det har givet øget vækst i salget i det seneste kvartal.

(mere…)
Sony Xperia 1 V får snart en stor opdatering

Inden længe kan du opdatere din Sony Xperia 1 V med en ny stor softwarepakke, der blandt andet indeholder Android 14.

(mere…)
PlayStation 5 kommer nu i en slim-version

Sony har nu bekræftet, at der inden længe lander en opdateret PlayStation 5 i butikkerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram