Apple tager nyt våben i brug

15

Der spekuleres der i, at komponenter skrumper i nye iPhones for at gøre plads til større batterier.

iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
Tykkere telefoner men højere batterikapacitet er angiveligt på vej til kommende iPhones (Foto: Apple)

Apple har nogle tricks i ærmet til at øge batterikapaciteten i fremtidige modeller. Det skriver Macrumors.

Ifølge Macrumors vil Apple skrue op for anvendelsen af de såkaldte IPD’er (integrerede passive enheder, red.).

Dette skulle angiveligt give mulighed for at lægge større batterier i telefonerne, hvilket mange iPhone-ejere i årevis har drømt om da iPhone, i forhold til konkurrenterne, ikke er overlegen på batteritid.

Ifølge kilder i branchen kaster det også noget af til partnerne i produktionen af komponenterne.

– “Apple forventes at øge brugen af ​​IPD betydeligt i nye iPhones og andre iOS-produkter betydeligt. Det giver store forretningsmuligheder for produktionspartnerne TSMC og Amkor”, siger kilder ifølge Macrumors.

Planerne skulle dog ikke kunne nå, at gøre noget ved de stædige rygter om, at den kommende iPhone 13-serie angivelige bliver tykkere.

Vi har tidligere skrevet, at rygtebørsen meldte om “tykkere” iPhones på grund af nye optikker i kameraerne, men nu menes det, at tykkelsen går op for at give plads til større batterier.

iOS 15 er klar i en testversion

Ny skærmtype kan forøge strømforbruget

Større og kraftigere batterier giver mening, når det ventes at topmodellerne efter sigende skulle blive bestykket med 120 Hz (opdateringer af skærmbilledet per sekund, red.) LTPO OLED-skærme mod tidligere 60 Hz.

Højere hertztal i skærmen forøger nemlig strømforbruget. Derfor er Apple nødt til at gøre noget ved batterikapaciteten, hvis ikke iPhones skal sakke for langt bagud på dette punkt.

Nu må tiden vise, om større batterier reelt forøger batteritiden på iPhone eller om den ekstra kapacitet ædes op af den nye skærmtype, så brugerne reelt oplever status quo i tiden mellem opladningerne.

Hvorvidt ændringer når ud i de modeller, som kommer i efteråret, vides ikke på nuværende tidspunkt.

HUSKER DU? Dengang den første iPhone kom…

Mere til historien

Apple forventes at lancere den nye iPhone-serie til september. Fra flere sider forlyder det nemlig, at de nye iPhones er klar i tredje uge af september. Der gættes sågar på en lancering tirsdag den 14. september 2021.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer