iPhonen er blevet teenager – iPhone fylder 14 år

4

iPhonen er blevet “gammel”. Det er nu 14 år siden, at Apple sendte den første iPhone på markedet.

Den første iPhone fra 2007
Den første iPhone fra 2007

Den første iPhone er netop fyldt 14 år. Den kom på markedet den 29. juni 2007. Præsentationen fandt sted helt tilbage den 9. januar 2007, hvor Steve Jobs annoncerede den første smartphone fra Apple, men salgsstarten var først i sommeren 2007.

Udviklingen af det, der blev den første iPhone, startede dog helt tilbage i 2004, ifølge Wikipedia. Her samlede Apple et team på 1.000 ansatte, der blev ført an af hardware-engineer Tony Fadell, software-engineer Scott Forstall og design-engineer Sir Jonathan Ive. Projektet var tophemmeligt og hed ”Project Purple”. 

Præsentationen foregik som en del af en keynote ved Macworld Expo 2007 i San Francisco.

Det var også under denne præsentation, at Steve Jobs sagde den meget berømte sætning: -“Today Apple is going to reinvent the phone”.

Steve Jobs præsenterer den første iPhone i 2007

Danmark var ikke med

Den første generation af iPhone kom ikke til salg i ret mange lande og Danmark var ikke blandt dem. Danskerne fik først i 2008 officielt iPhone til landet, da Apple og Telia i samarbejde solgte iPhone 3G. Dengang var der meget hype omkring og der blev holdt midnatsåbent med diverse events. Så stort er det ikke længere, når der kommer en ny iPhone.

Den første iPhone var historisk på mange måder og endnu mere interessant blev det i 2008, hvor App Store åbede. 

Apple skabte en ny industri med App Store

App Store og de mange forskellige iOS-opdateringer har siden været med til, at gøre iPhone til det, som det er i dag. 

RETRO: iPhone gennem tiden – sådan har iOS udviklet sig

Der er sket rigtigt meget med iPhonen fra 2007 og til den nuværende iPhone 12-serie.

ANMELDELSE: iPhone 12 Pro Max | fantastisk over det hele

Dengang der var kø til at købe en iPhone

Galleri: iPhonen gennem tiderne

Mere til historien

Til at begynde med havde Apple været interesseret i, at udvikle en tablet, som dengang gik under navnet Safari Pad. Det gik dog hurtigt op for Apple og Steve Jobs, at de skulle udvikle en smartphone i stedet. Det skriver Macrumors. Planerne om en tablet blev lagt i skuffen, men taget op igen. Apple præsenterede den første iPad i 2010.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer