Qualcomm: Vi kan overgå Apples M1-chip

Qualcomm kan lave en chip, der overgår Apples M1 chip. Qualcomm satser på hjælp fra tidligere Apple-ansatte.

M1-chip MacBook Air
Så lille er M1-chippen - her holdes køleelementet fra MacBook Air (Foto: iFixit)

Qualcomm er godt i gang med at udvikle en konkurrent til Apples imponerende M1-chip. Og den administrerende direktør i Qualcomm har store forventninger.

Qualcomm arbejder på konkurrent til Nintendo Switch

Der er sket en stor udvikling i chips til smartphones og Apple har med M1 eller Apple Silicon virkelig budt på noget interessant. 

Men konkurrenterne har ikke givet op. Cristiano Amon, CEO i Qualcomm har udtalt i et interview med Reuters, at de har planer om at udvikle egne chips, som vil være en direkte konkurrent til Apples M1-chip. Det skriver The Verge.

Generelt har ARM’s teknologi og arkitektur været grundlaget for de fleste af de processorer, som vi har set. Det er lige meget om det har været processorer fra Qualcomm, MediaTek, Samsung eller Apple. Men nu vil Qualcomm altså udvikle en chip uden ARM’s teknologi. Præcis som Apple.

Ny Qualcomm-processor kan give billigere flagskibstelefoner

Det tyder også på, at Qualcomm får indirekte hjælp af Apple. For Qualcomm har fornylig opkøbt selskabet Nuvia, som er et startup af tidligere Apple-ansatte, der arbejdede med Apple Silicon. Det kan dermed give Qualcomm et forspring i forhold til andre konkurrenter.

Der er ingen forlydender om, hvornår vi kan forvente en chip fra Qualcomm. 

Mere til historien

Allerede i december 2020 var Qualcomm også ude og rose Apples M1-chip og udtalte, at de synes Apple havde fat i noget interessant.

Qualcomm har annonceret processoren Snapdragon 782G

I stilhed har Qualcomm netop præsenteret processoren Snapdragon 782G, som er efterfølgeren til Snapdragon 778G+.

(mere…)
Disse bekræfter mobiler med Snapdragon 8 Gen 2 processor

Motorola, Xiaomi og flere andre Android-producenter bekræfter kommende flagskibstelefoner med Snapdragon 8 Gen 2 processoren.

(mere…)
Dette kan du forvente af Android-topmodeller i 2023

Qualcomm har afsløret detaljer om næste generation af Snapdragon 9-processoren, hvilket indikerer hvad næste års topmodeller vil byde på.

(mere…)
Qualcomm: Samsung Galaxy S23-serien får kun Snapdragon-processor

Exynos-processoren droppes måske på S23-serien.

(mere…)
Amerikansk produktion af mikrochips får gigantisk milliardstøtte

Repræsentanternes Hus i USA har vedtaget et lovforslag, som skal støtte den hjemlige produktion af mikrochips.

(mere…)
Snapdragon 8 Gen 2 afsløres senere på året

Qualcomm har bekræftet datoerne for Snapdragon Tech Summit i år, hvor det forventes processoren Snapdragon 8 Gen 2 præsenteres.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram