Qualcomm arbejder på konkurrent til Nintendo Switch

RYGTE: Det tyder på, at Qualcomm er på vej med en konkurrent til Nintendo Switch, hvis rygterne holder stik.

OnePlus 6
Gaming på mobiltelefoner, som her på OnePlus 6, er populært og måske derfor overvejer Qualcomm angiveligt at komme med en enhed, der skal konkurrere mod Nintendo Switch (Foto: OnePlus)

Qualcomm er mest kendt for deres komponenter, hvor de blandt andet er en af verdens største chipproducenter. Der er stor sandsynlighed for, at du i din smartphone har nogle af deres komponenter. Men den stigende interesse i gaming har gjort, at Qualcomm også vil have en bid af kagen.

Gaming på mobilen udfordrer spilkonsoller

I hvert fald hvis rygterne holder stik.

Det forlyder nemlig, at Qualcomm arbejder på en håndholdt konkurrent til Nintendo Swich, der dog vil blive baseret på Android. Det skriver Pocketnow.com.

Rygterne er ikke lige startet, men har floreret siden efteråret, hvor det kom frem at Qualcomm havde indgået et samarbejde med Asus om en gamingsmartphone.

Nu forlyder det dog så, at denne ”gamingsmartphone” – måske ikke er en telefon men derimod en gamingenhed, som skal konkurrere med Nintendo Switch. Informationerne kommer fra kilder til Android Police.

Det ventes, at enheden først vil være klar til salg i butikkerne i 2022 – formentlig i første kvartal.

Derudover vil den selvfølgelig være udstyret med mange Qualcomm komponenter. Ligesom det ventes den har Android 12 og 5G-understøttelse. Skærmen skulle eftersigende blive på 6,5 tommer og mindst være Fuld HD+ opløsning og et batteri på 6.000 mAh. Og så vil den have aftagelige kontrollere, som det også kendes fra Nintendo Switch.

ANMELDELSE: Asus ROG Phone 5 | suveræn gamingoplevelseaming

Prisen ventes at blive omkring 300 dollars, men det er altså uvist om det er med kontrollere osv. eller det skal købes som tilbehør.

Qualcomm har heller ikke bekræftet oplysningerne, så i skrivende stund er der altså kun tale om rygter og spekulationer.

MereMobil.dk holder dig opdateret, når der er nyt og noget officielt omkring produktet.

Mere til historien

Skulle enheden blive en realitet er det ikke sikkert, at det er et produkt som får dansk lancering. Konkurrencen er hård og det er derfor ikke sikkert, at en Qualcomm spilkonsol vil gøre sig på det danske marked.

Qualcomm klar med ny mellemklasse-chip

Der er en ny processor klar til mellemklassetelefonerne fra Qualcomm. Vi ser nærmere på Snapdragon 7 Gen 3.

(mere…)
Samsung kan bruge overclocked Snapdragon til Galaxy S24

RYGTER: Samsung vil gøre brug af en 1 GHz GPU i deres kommende Galaxy-telefoner.

(mere…)
Qualcomm klar med ny processor til budgettelefoner

Snapdragon 4 Gen 2 er en ny processor fra Qualcomm til budgettelefoner på Android-platformen, som giver bedre ydeevne.

(mere…)
Qualcomm klar med ny processor – Snapdragon 7+ Gen 2 

Qualcomm har for kort tid siden annonceret den nye Snapdragon 7+ Gen 2 processor, der er processoren for midrange-telefoner.

(mere…)
Snapdragon 8 Gen 3 lanceres måske tidligt i år

RYGTE: Næste generation af Qualcomms flagskibsprocessor ventes at få navnet Snapdragon 8 Gen 3. Rygterne svirrer om tidlig lancering.

(mere…)
Endelig! Qualcomm på Samsung-topmodeller

Exynos-chipsettet er skiftet ud med Qualcomm på Samsung Galaxy S23-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram