Qualcomm roser Apples M1-chipset

Apple har fat i noget spændene med M1-chippen, vurderer præsidenten for Qualcomm.

Qualcomm processor
Qualcomm, der står bag Snapdragon-processorer til Android-telefoner, roser Apples nye chipdesign (Foto: Monoar Rahman Rony)

Apples nye 5nm M1-chipset har fået rigtigt meget positiv omtale på det seneste. Det gælder også her på MereMobil.dk, hvor MacBook Pro 13-tommer er en temmelig vild oplevelse – trods blot 8 GB RAM.

Batteritiden er fremragende, ydelsen høj og varmeudviklingen er minimal. Trods processorkrævende opgaver, så har jeg overhovedet ikke hørt blæseren i testperioden.

Ikke kun anmelderne har fået øje på chipdesignet fra Apple. Nu melder præsidenten for Qualcomm, Cristiano Amon, sig på banen med positive toner overfor M1 og Apples processorstrategi.

– ”En af de gode ting ved M1, som vi ser det, er, at vi er superglade for annonceringen. Rigtigt glade! Ros til Apple fordi de bekræfter vores grundlæggende overbevisning om, at mobilbrugerne nu definerer, hvad de forventer af oplevelsen på en PC,” lyder det fra Qualcomm-topchefen i Vergecast.

ANMELDELSE: MacBook Pro 13” med M1-chip er måske fremtidens laptop

Qualcomm har via deres samarbejde med Microsoft om Surface Pro X leveret ARM-baserede processorer til PC-platformen, hvilket Cristiano Amon også bemærker i interviewet med Vergecast.

– ”Overordet set er det et godt tegn. Ekosystemet flytter sig og det viste, at vi og Microsoft var på rette spor. Det handler om batterilevetiden, være online og forbundet – en helt anden multimedieoplevelse”.

Om M1-chipsettet og divisionen Apple Silicon vil være med til at flytte PC-markedet i retning af nye processortyper til Windows 10, må tiden vise. I hvert fald lader det til, at Qualcomm ikke har i et problem med at gå i den retning.

Apples ambitioner på chipområdet stopper ikke ved M1-chippen. Allerede tales der om, at Apple arbejder på en CPU med 32 kerner.

Se dette inden du køber en MacBook Pro med M1-chip

Mere til historien

På mobilplatformen har Qualcomm annonceret Snapdragon 888 som deres 2021-topprocessor for Android-telefoner.

Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Apple Vision Pro på vej i flere lande

RYGTE: Apple vil snart tilføjet 12 nye sprog til det virtuelle keyboard i Apple Vision Pro. Det får gang i rygterne om lancering i flere lande.

(mere…)
Foldbar fremtid: MacBook møder iPad

Ifølge rygter kan Apple udvide deres produktlinje med en MacBook-iPad hybrid.

(mere…)
CAD-billeder afslører designet på iPhone SE 4

En række 3D-renderinger afslører (måske) designet på den fjerde generation af iPhone SE.

(mere…)
Med ny iPhone-opdatering bliver App Store og browsere friere

Apple låser nu iPhone lidt mere op, men kun for EU-borgere. De nye muligheder kommer dog ikke uden begrænsninger. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram