Qualcomm roser Apples M1-chipset

Apple har fat i noget spændene med M1-chippen, vurderer præsidenten for Qualcomm.

Qualcomm processor
Qualcomm, der står bag Snapdragon-processorer til Android-telefoner, roser Apples nye chipdesign (Foto: Monoar Rahman Rony)

Apples nye 5nm M1-chipset har fået rigtigt meget positiv omtale på det seneste. Det gælder også her på MereMobil.dk, hvor MacBook Pro 13-tommer er en temmelig vild oplevelse – trods blot 8 GB RAM.

Batteritiden er fremragende, ydelsen høj og varmeudviklingen er minimal. Trods processorkrævende opgaver, så har jeg overhovedet ikke hørt blæseren i testperioden.

Ikke kun anmelderne har fået øje på chipdesignet fra Apple. Nu melder præsidenten for Qualcomm, Cristiano Amon, sig på banen med positive toner overfor M1 og Apples processorstrategi.

- ”En af de gode ting ved M1, som vi ser det, er, at vi er superglade for annonceringen. Rigtigt glade! Ros til Apple fordi de bekræfter vores grundlæggende overbevisning om, at mobilbrugerne nu definerer, hvad de forventer af oplevelsen på en PC,” lyder det fra Qualcomm-topchefen i Vergecast.

ANMELDELSE: MacBook Pro 13” med M1-chip er måske fremtidens laptop

Qualcomm har via deres samarbejde med Microsoft om Surface Pro X leveret ARM-baserede processorer til PC-platformen, hvilket Cristiano Amon også bemærker i interviewet med Vergecast.

- ”Overordet set er det et godt tegn. Ekosystemet flytter sig og det viste, at vi og Microsoft var på rette spor. Det handler om batterilevetiden, være online og forbundet – en helt anden multimedieoplevelse”.

Om M1-chipsettet og divisionen Apple Silicon vil være med til at flytte PC-markedet i retning af nye processortyper til Windows 10, må tiden vise. I hvert fald lader det til, at Qualcomm ikke har i et problem med at gå i den retning.

Apples ambitioner på chipområdet stopper ikke ved M1-chippen. Allerede tales der om, at Apple arbejder på en CPU med 32 kerner.

Se dette inden du køber en MacBook Pro med M1-chip

Mere til historien

På mobilplatformen har Qualcomm annonceret Snapdragon 888 som deres 2021-topprocessor for Android-telefoner.

Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Kilde: Apple vil ikke købe Manchester United

Ifølge en kilde, som er bekendt med sagen, så skulle Apple ikke være interesseret i at købe Manchester United, hvilket rygterne gik på i går.

(mere…)
Vil Apple købe Manchester United?

RYGTE: Netop nu florerer der rygter om, at Apple har udtrykt interesse i, at købe den engelske fodboldklub Manchester United.

(mere…)
Verdens største iPhone-fabrik ramt af corona-protester

Politi og myndigheder iført beskyttelsesdragter forsøger, at standse flygtende ansatte på Foxconns enorme iPhone-fabrik i Zhengzhou.

(mere…)
Qualcomm har annonceret processoren Snapdragon 782G

I stilhed har Qualcomm netop præsenteret processoren Snapdragon 782G, som er efterfølgeren til Snapdragon 778G+.

(mere…)
Disse bekræfter mobiler med Snapdragon 8 Gen 2 processor

Motorola, Xiaomi og flere andre Android-producenter bekræfter kommende flagskibstelefoner med Snapdragon 8 Gen 2 processoren.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram