Qualcomm roser Apples M1-chipset

Apple har fat i noget spændene med M1-chippen, vurderer præsidenten for Qualcomm.

Qualcomm processor
Qualcomm, der står bag Snapdragon-processorer til Android-telefoner, roser Apples nye chipdesign (Foto: Monoar Rahman Rony)

Apples nye 5nm M1-chipset har fået rigtigt meget positiv omtale på det seneste. Det gælder også her på MereMobil.dk, hvor MacBook Pro 13-tommer er en temmelig vild oplevelse – trods blot 8 GB RAM.

Batteritiden er fremragende, ydelsen høj og varmeudviklingen er minimal. Trods processorkrævende opgaver, så har jeg overhovedet ikke hørt blæseren i testperioden.

Ikke kun anmelderne har fået øje på chipdesignet fra Apple. Nu melder præsidenten for Qualcomm, Cristiano Amon, sig på banen med positive toner overfor M1 og Apples processorstrategi.

– ”En af de gode ting ved M1, som vi ser det, er, at vi er superglade for annonceringen. Rigtigt glade! Ros til Apple fordi de bekræfter vores grundlæggende overbevisning om, at mobilbrugerne nu definerer, hvad de forventer af oplevelsen på en PC,” lyder det fra Qualcomm-topchefen i Vergecast.

ANMELDELSE: MacBook Pro 13” med M1-chip er måske fremtidens laptop

Qualcomm har via deres samarbejde med Microsoft om Surface Pro X leveret ARM-baserede processorer til PC-platformen, hvilket Cristiano Amon også bemærker i interviewet med Vergecast.

– ”Overordet set er det et godt tegn. Ekosystemet flytter sig og det viste, at vi og Microsoft var på rette spor. Det handler om batterilevetiden, være online og forbundet – en helt anden multimedieoplevelse”.

Om M1-chipsettet og divisionen Apple Silicon vil være med til at flytte PC-markedet i retning af nye processortyper til Windows 10, må tiden vise. I hvert fald lader det til, at Qualcomm ikke har i et problem med at gå i den retning.

Apples ambitioner på chipområdet stopper ikke ved M1-chippen. Allerede tales der om, at Apple arbejder på en CPU med 32 kerner.

Se dette inden du køber en MacBook Pro med M1-chip

Mere til historien

På mobilplatformen har Qualcomm annonceret Snapdragon 888 som deres 2021-topprocessor for Android-telefoner.

Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram