Qualcomm roser Apples M1-chipset

1

Apple har fat i noget spændene med M1-chippen, vurderer præsidenten for Qualcomm.

Qualcomm processor
Qualcomm, der står bag Snapdragon-processorer til Android-telefoner, roser Apples nye chipdesign (Foto: Monoar Rahman Rony)

Apples nye 5nm M1-chipset har fået rigtigt meget positiv omtale på det seneste. Det gælder også her på MereMobil.dk, hvor MacBook Pro 13-tommer er en temmelig vild oplevelse – trods blot 8 GB RAM.

Batteritiden er fremragende, ydelsen høj og varmeudviklingen er minimal. Trods processorkrævende opgaver, så har jeg overhovedet ikke hørt blæseren i testperioden.

Ikke kun anmelderne har fået øje på chipdesignet fra Apple. Nu melder præsidenten for Qualcomm, Cristiano Amon, sig på banen med positive toner overfor M1 og Apples processorstrategi.

– ”En af de gode ting ved M1, som vi ser det, er, at vi er superglade for annonceringen. Rigtigt glade! Ros til Apple fordi de bekræfter vores grundlæggende overbevisning om, at mobilbrugerne nu definerer, hvad de forventer af oplevelsen på en PC,” lyder det fra Qualcomm-topchefen i Vergecast.

ANMELDELSE: MacBook Pro 13” med M1-chip er måske fremtidens laptop

Qualcomm har via deres samarbejde med Microsoft om Surface Pro X leveret ARM-baserede processorer til PC-platformen, hvilket Cristiano Amon også bemærker i interviewet med Vergecast.

– ”Overordet set er det et godt tegn. Ekosystemet flytter sig og det viste, at vi og Microsoft var på rette spor. Det handler om batterilevetiden, være online og forbundet – en helt anden multimedieoplevelse”.

Om M1-chipsettet og divisionen Apple Silicon vil være med til at flytte PC-markedet i retning af nye processortyper til Windows 10, må tiden vise. I hvert fald lader det til, at Qualcomm ikke har i et problem med at gå i den retning.

Apples ambitioner på chipområdet stopper ikke ved M1-chippen. Allerede tales der om, at Apple arbejder på en CPU med 32 kerner.

Se dette inden du køber en MacBook Pro med M1-chip

Mere til historien

På mobilplatformen har Qualcomm annonceret Snapdragon 888 som deres 2021-topprocessor for Android-telefoner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer