Apple arbejder på vild CPU med 32 kerner

RYGTE: Apple har gang i den helt store udvikling. Der arbejdes på en Mac med en CPU, der har hele 32 kerner.

Apple Silicon M1
Apple Silicon M1 får i 2021 nogle søstre. En med op til 32 kerner. (Foto: Apple / MereMobil.dk)

Det lader til, at Apple virkelig vil give den en skalde med deres Silicon-chips. Apple har nemlig store planer for fremtiden og har flere chips på vej i den kommende fremtid. Det skriver Bloomberg

Apple arbejder nemlig på en efterfølger til den nuværende M1-chip. Den nye processor kommer med op til 20 kerner, hvor de 16 er high-performance og de 4 er efficiency cores.

Det ventes, at de vil blive lanceret i foråret 2021 sammen med high-end MacBooks. En ny Mac Pro ventes dog først klar i 2022.

Apple lancerer AirPods Max

Nu kommer vi så til det interessante. For ifølge Bloomberg er der også 32 kerner på vej til iMacs. Hvornår det vil ske vides ikke. Det skal dog helt klart noteres, at 32 kerner er en hel del, hvilket nok også vil fordyre produkterne. Omvendt så kan også betyde, at brugere med behov for høj performance, kan se frem til en ny iMac med ret meget power. Det vil måske give et iMac salget et større boost i den kategori.

Med hensyn til GPU'en, grafikdelen af processoren, så er der væsentlig forskel på integreret og dedikeret GPU. I Apples M1-serie sidder GPU'en i selve chippen. Dette kan teoretisk give begrænsninger. Bloomberg fortæller dog, at der arbejdes på at tilføje en pæn mængde flere kerner til GPU'en. Mid-range MacBooks vil nemlig få 16 op til 32 kerner i fremtiden mens high-end vil få 64 og måske helt op til 128 kerner i GPU'en.

Omvendt har Apple allerede med M1 vist, at der kan laves meget avancerede opgaver såsom videoredigering på en 13-tommer MacBook Pro, hvilket ikke har været muligt på de Intel-baserede 13-tommer Macs. Så måske problemet slet ikke er så stort og da slet ikke, hvis GPU'en får endnu flere kerner.

Vi venter spændt...

Se også nedenstående video, hvor vi går tæt på M1-chippen i MacBook Pro. Læs også vores test af M1 MacBook Pro.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

I øjeblikket er det kun Mac Mini, MacBook Air og MacBook Pro som har en M1 chip. De understøtter op til 16 GB RAM.

Sådan fortryder du afsendelse af en iMessage

TIP: Du kan fortryde afsendelse af en iMessage på iPhone og iPad. Læs her hvordan du redigerer og fortryder en iMessage-besked.

(mere…)
iPhone 14 Pro test | den største nyhed længe

TEST: Nyhedsværdien er reel på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, men prisen er høj. Læs min iPhone 14 Pro test her.

(mere…)
Apple Watch Ultra og nye AirPods Pro er i butikkerne

I dag har Apple salgsstart på den længe ventede anden generation af deres populære AirPods Pro, samt deres helt nye Apple Watch Ultra.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Kamerafejlen på iPhone 14-modellerne rettes med iOS 16.0.2, som nu er klar til download.

(mere…)
Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

(mere…)
OnePlus 11 Pro – specifikationer lækket

Rygterne svirrer om, at OnePlus er på vej med en ny topmodel. Se de lækkede specifikationer på OnePlus 11 Pro her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram