Apple arbejder på vild CPU med 32 kerner

RYGTE: Apple har gang i den helt store udvikling. Der arbejdes på en Mac med en CPU, der har hele 32 kerner.

Apple Silicon M1
Apple Silicon M1 får i 2021 nogle søstre. En med op til 32 kerner. (Foto: Apple / MereMobil.dk)

Det lader til, at Apple virkelig vil give den en skalde med deres Silicon-chips. Apple har nemlig store planer for fremtiden og har flere chips på vej i den kommende fremtid. Det skriver Bloomberg

Apple arbejder nemlig på en efterfølger til den nuværende M1-chip. Den nye processor kommer med op til 20 kerner, hvor de 16 er high-performance og de 4 er efficiency cores.

Det ventes, at de vil blive lanceret i foråret 2021 sammen med high-end MacBooks. En ny Mac Pro ventes dog først klar i 2022.

Apple lancerer AirPods Max

Nu kommer vi så til det interessante. For ifølge Bloomberg er der også 32 kerner på vej til iMacs. Hvornår det vil ske vides ikke. Det skal dog helt klart noteres, at 32 kerner er en hel del, hvilket nok også vil fordyre produkterne. Omvendt så kan også betyde, at brugere med behov for høj performance, kan se frem til en ny iMac med ret meget power. Det vil måske give et iMac salget et større boost i den kategori.

Med hensyn til GPU’en, grafikdelen af processoren, så er der væsentlig forskel på integreret og dedikeret GPU. I Apples M1-serie sidder GPU’en i selve chippen. Dette kan teoretisk give begrænsninger. Bloomberg fortæller dog, at der arbejdes på at tilføje en pæn mængde flere kerner til GPU’en. Mid-range MacBooks vil nemlig få 16 op til 32 kerner i fremtiden mens high-end vil få 64 og måske helt op til 128 kerner i GPU’en.

Omvendt har Apple allerede med M1 vist, at der kan laves meget avancerede opgaver såsom videoredigering på en 13-tommer MacBook Pro, hvilket ikke har været muligt på de Intel-baserede 13-tommer Macs. Så måske problemet slet ikke er så stort og da slet ikke, hvis GPU’en får endnu flere kerner.

Vi venter spændt…

Se også nedenstående video, hvor vi går tæt på M1-chippen i MacBook Pro. Læs også vores test af M1 MacBook Pro.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

I øjeblikket er det kun Mac Mini, MacBook Air og MacBook Pro som har en M1 chip. De understøtter op til 16 GB RAM.

Detaljer om Xiaomi 14T og Xiaomi 14T Pro lækket

Xiaomi har høstet stor ros for Xiaomi 14-serien. Mens den fortsat er ny på markedet, er rygterne klar om Xiaomi 14T-modellerne.

(mere…)
Google Pixel 8a er lækket i flere farver

Den kommende Google Pixel 8a er blevet lækket, hvor den afsløres i fire forskellige farver. Se billedet her.

(mere…)
iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 FE måske på vej til sommer

Galaxy S24 FE kan være på vej allerede til sommer.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram