Derfor skifter folk fra iPhone til Android

Hen over et kvartal skiftes hver fjerde iPhone ud med en Android-mobil.

Android Marshmallow
Mange skifter fra Android til iPhone - men også mange går den modsatte vej (Foto: Pasi Mämmelä)

Prisen. Det er nok det mest afgørende argument, når folk dropper iPhone og køber en Android-mobil i stedet. Det vurderer forskeren og techanalytikeren Neil Shah fra Counterpoint Research.

Neil Shah peger på, at mange iPhone-brugere holder fast i deres telefoner, men når de er klar til at opgradere, er prisen på Apples nyeste iPhone-flagskib gået i vejret. Hvis køberne ikke har råd til en iPhone, eller ikke kan finde en mobiloperatør med en attraktiv prissætning, bliver det fristende at se efter Android-telefoner.

- "Så mange brugere vil sandsynligvis skifte", siger Neil Shah.

Hans vurdering får også næring af, at en topmodel fra Apple kan være op til tre gange så dyr som et flagskib fra Android-producenterne. Samtidig viser en undersøgelse, at i omegnen af hver fjerde iPhone over et kvartal skiftes ud med en Android-mobil.

Prisen på iPhone får desuden mange til, at købe nye ældre eller refurbished iPhone-modeller for at spare penge.

Dertil kommer iOS-økosystemet, som ifølge Neil Shah får mange til netop, at købe ældre eller renoverede modeller for - med en Android-telefon - at undgå, at skulle genopbygge det hele fra bunden.

- "Der er også et tilfælde, hvor nogle Android-brugere er flyttet til en iPhone, men ikke kan vænne sig til brugergrænsefladen eller føler det klaustrofobisk, at gå fra et åbent system som Android, så de skifter tilbage eller ud af en iPhone", siger Neil Shah og tilføjer:

- "Og i nogle tilfælde er brugeren fokuseret på, hvilke apps de bruger mest og er ikke nødvendigvis ligeglad med den type telefon, de bruger".

Det hører med til billedet, at der også er mange som skifter fra Android til iPhone. Det er altså ikke fordi, at der er slået et hul i bunden af "Apples skib".

LÆS OGSÅ: Apple-chef indrømmer at malware-mængden på Mac er for stor

Mere til historien

Selvom det er træls for Apple at miste kunder, er Apple stadig en af de techvirksomheder, som leverer de største overskud.

Lanceringsdatoen for iPhone 14-serien er måske afsløret

RYGTE: Der er længe til, men rygterne svirrer allerede om, hvornår Apple vil annoncere den kommende iPhone 14-serie.

(mere…)
Apple Watch Series 8 – rygter om nyt design

I efteråret kommer Apple Watch Series 8. Rygterne svirrer om, at Apple Watch vil få nyt design.

(mere…)
Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Nyt billigere Apple TV på vej

RYGTE: Skal man tro analytikeren Ming-Chi Kuo, så er Apple på vej med et nyt (og billigere) Apple TV senere i år.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
58 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram