Xiaomi får patent på en smartphone i moduler

0

Mange producenter har drømt om modulære smartphones, men ingen har endnu haft succes. Nu forsøger Xiaomi.

Xiaomi har patent på en ny modul-smartphone (Kilde: Mspoweruser.com)
Xiaomi har patent på en ny modul-smartphone (Kilde: Mspoweruser.com/Lets Go Digital)

Gennem tiden har mange producenter drømt om at udvikle en smartphone bygget op af moduler. Der er også nogle producenter, som har forsøgt, men den store succes er endnu udeblevet.

Xiaomi fjernes fra Trumps blackliste

Google har prøvet med PhoneBloks, mens Motorola har forsøgt sig med deres Moto Mods, som nok er det, der har været den største kommercielle succes. Nu tyder det så på, at Xiaomi også vil forsøge sig med modulære smartphones. Et nyt patent har i hvert fald ”set dagens lys”. Patentet er frigivet 29. april 2021. Det skriver Mspoweruser.com.

Xiaomis idé ser ud til at bestå af tre moduler: Et kamera- og processormodul, et batterimodul og en højttaler og USB-modul.

De forskellige moduler består så af forskellige features. Mindst to af modulerne ventes at indeholde en skærm.

Idéen er forsøgt visualiseret af Jermaine Smit, også kendt som Concept Creator for LetsgoDigital. Se de billeder på Mspoweruser.com blandt andet.

Xiaomi arbejder på mobil med 200 megapixels kamera

Xiaomi forestiller sig modulerne er lavet af metal eller plastik og kameramodulet har 3 eller 4 kameraer med en high-end periscope zoomlinse.

Det modulære design gør det muligt for mobilkøbere let at opgradere eller erstatte ødelagte elementer.

Om det bliver til reelle produkter fra Xiaomi eller ikke kommer væk fra ”idé-bordet”, det er uvist. Men det bliver spændende at følge.

Hollanske Fairphone har også udviklet en modultelefon. Du kan læse mere om Fairphone 3+ her. Hør også nedenstående podcastepisode.

Advertisement

Mere til historien

Motorola har forsøgt sig med Moto Mods til blandt andet Moto Z2 Play, hvor brugerne kunne få forskellige Mods. De kunne blandt andet også gøre så mobilen blev en ”gamertelefon”, ekstra batteri og meget andet.

Læs også:
Sådan opdateres Xiaomi Mi 11

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer