Xiaomi får patent på en smartphone i moduler

Mange producenter har drømt om modulære smartphones, men ingen har endnu haft succes. Nu forsøger Xiaomi.

Xiaomi har patent på en ny modul-smartphone (Kilde: Mspoweruser.com)
Xiaomi har patent på en ny modul-smartphone (Kilde: Mspoweruser.com/Lets Go Digital)

Gennem tiden har mange producenter drømt om at udvikle en smartphone bygget op af moduler. Der er også nogle producenter, som har forsøgt, men den store succes er endnu udeblevet.

Xiaomi fjernes fra Trumps blackliste

Google har prøvet med PhoneBloks, mens Motorola har forsøgt sig med deres Moto Mods, som nok er det, der har været den største kommercielle succes. Nu tyder det så på, at Xiaomi også vil forsøge sig med modulære smartphones. Et nyt patent har i hvert fald ”set dagens lys”. Patentet er frigivet 29. april 2021. Det skriver Mspoweruser.com.

Xiaomis idé ser ud til at bestå af tre moduler: Et kamera- og processormodul, et batterimodul og en højttaler og USB-modul.

De forskellige moduler består så af forskellige features. Mindst to af modulerne ventes at indeholde en skærm.

Idéen er forsøgt visualiseret af Jermaine Smit, også kendt som Concept Creator for LetsgoDigital. Se de billeder på Mspoweruser.com blandt andet.

Xiaomi arbejder på mobil med 200 megapixels kamera

Xiaomi forestiller sig modulerne er lavet af metal eller plastik og kameramodulet har 3 eller 4 kameraer med en high-end periscope zoomlinse.

Det modulære design gør det muligt for mobilkøbere let at opgradere eller erstatte ødelagte elementer.

Om det bliver til reelle produkter fra Xiaomi eller ikke kommer væk fra ”idé-bordet”, det er uvist. Men det bliver spændende at følge.

Hollanske Fairphone har også udviklet en modultelefon. Du kan læse mere om Fairphone 3+ her. Hør også nedenstående podcastepisode.

Advertisement

Mere til historien

Motorola har forsøgt sig med Moto Mods til blandt andet Moto Z2 Play, hvor brugerne kunne få forskellige Mods. De kunne blandt andet også gøre så mobilen blev en ”gamertelefon”, ekstra batteri og meget andet.

Læs også:
Sådan opdateres Xiaomi Mi 11

Xiaomi på vej med ny foldbar smartphone

Skal man tro Twitter-brugeren Ice Universe, så er Xiaomi på vej med en ny foldbar smartphone senere på ugen.

(mere…)
Xiaomi tager endnu et spring blandt de helt store

Xiaomi har taget endnu et spring på Fortune 500-listen, som er en hitliste over verdens 500 største selskaber.

(mere…)
Xiaomi bekræfter Xiaomi 12 Lite i fire farver

Xiaomi har bekræftet, at en lillebror til Xiaomi 12-serien er på vej. Telefonen hedder Xiaomi 12 Lite og kommer i en række farver.

(mere…)
Her er Xiaomis første Leica-telefoner

Leica-logoet kommer nu på en serie af Xiaomi-telefoner. Desværre er Xiaomi 12S-serien ikke planlagt til en dansk lancering.

(mere…)
Detaljer om Xiaomi 12S og Xiaomi 12S Pro lækket

En S-version af de meget roste Xiaomi 12-modeller kan være stærkt på vej. Detaljer om Xiaomi 12S og Xiaomi 12S Pro er lækket.

(mere…)
Så vild bliver Xiaomi 12 Ultra

RYGTE: Xiaomi har i skrivende stund ikke annonceret Xiaomi 12 Ultra, men rygterne svirrer om telefonen. Se de forventede specifikationer her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram