Apple Music er måske på vej med Hi-Fi-kvalitet

3

RYGTE: Bedre lydkvalitet er på vej til Apple Music. I hvert fald hvis vi skal tro de seneste rygter.

CD-afspiller Hi-Fi
Du behøver ikke finde CD-pladerne frem igen, hvis du vil have høj lydkvalitet. Apple Music åbner måske for Hi-Fi streaming (Foto: Bru-nO)

Noget tyder på, at Apple vil skrue op for lydkvaliteten på Apple Music.

Lige nu streamer Apple Music i 256 kbps (AAC) mens Spotify Premium ligger i 320 kbps (AAC). Spotify har allerede annonceret, at de kan levere CD-kvalitet i et lossless-lydformat senere i år, hvilket Apple ikke vil stå tilbage for.

I iOS 14.6 beta 1 har 9to5mac fundet spor i koden, der kan tyde på, at Apple Music kommer til at afspille musik i højere lydkvalitet.

I koden fremgår ord som ”Lossless”, ”Dolby Audio” og ”Dolby Atmos”. Underligt nok er ordene ikke at finde i iOS 14.6 beta 2.

BAGGRUND: Sådan blev CD’en født

Ifølge tidligere rygter vil prisen på Hi-Fi streaming blive den samme som det almindelige abonnement på Apple Music, der lige nu koster 99 kroner om måneden. Om det holder stik, er svært at sige på nuværende tidspunkt, men det er nok ikke så sandsynligt. I tech-branchen er det nemlig meget normalt, at nye funktioner er højere prissat.

Bedre lydkvalitet på streaming kommer mere og mere i fokus. Vi har tidligere skrevet om den franske musikplatform Qobuz, der også er tilgængelig i Danmark.

Qobuz streamer i 24 bit 192 kHz, men du betaler også for det. Prisen i Danmark er cirka 417 kroner om måneden. Kataloget er på 70 millioner sange. Du kan læse mere om Qobuz her.

RETRO: Husker du Walkman?

Mere til historien

Vil du have en Hi-Fi musiktjeneste i dag, skal du se på Tidal. Så vidt vides er Tidal desuden den eneste tjeneste som tilbyder musik i MQA.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer