Nyd musikken i unik lydkvalitet

Den franske musikplatform Qobuz er nu lanceret i Danmark, hvilket giver danskerne muligheden for at få en musikoplevelse – helt uden kompromisser.

Qobuz er klar til danskerne med streaming og download i høj kvalitet (Foto: Qobuz)
Qobuz er klar til danskerne med streaming og download i høj kvalitet (Foto: Qobuz)

Qobuz er en fransk musikplatform med en mission – nemlig at brugerne skal have en musikoplevelse uden kompromisser og derfor i samme høje kvalitet, som kunstneren har skabt den.

Men det koster. Netop prisen gør også, at Qobuz langt fra henvender sig til alle danskere, som elsker at streame musik. Qobuz kan nemlig på ingen måde konkurrere med tjenester som Spotify, YouSee Musik osv, når det kommer til prisen. Så de kommer ikke ind på markedet med priser, der er under de andre, tværtimod.

Beosound Emerge er streaminghøjttaleren til boghylden

Qobuz er dog rigtig interessant – særligt for musikentusiaster. Har du investeret i det helt rigtige udstyr, er streaming nemlig generelt et stort kompromis, når det handler om lydkvaliteten.

-“I Qobuz ønsker vi at dele kunstnerens originale lydkvalitet. Vi vil sikre at fans kan lytte til sange, som kunstneren havde tænkt dem – som kunstnerne selv hørte dem, da de spillede dem. Ved at investere i musik af høj kvalitet, investerer vi i at dele kunstnerens originale vision med musikken, som de havde til hensigt at udgive,” fortæller vice CEO Georges Fornay fra Qobuz. 

På Qobuz kan du streame og downloade musikken og musikformaterne er altså ”lossless”. Streamingkvaliteten er fra 24 bit frekvens og op til 192 kHz. Qobuz har et katalog på mere end 70 millioner sange og mere end 15.000 præ-designede playlister.

Sony er klar med high-end streaming højttalere

-“Vi vil gerne dele kærligheden til musikken og den kunstneriske kreation. Vi tilbyder lossless musikformater for at dele den originale musikalske vision. Det betyder også, at vi for hver eneste sang, deler metadata bag den – ikke bare navnet på kunstneren som spiller sangen, men også komponisten og skribenten bag den. Vi advokerer også for fair kompensation til kunstneren og indehaverne af rettighederne. Vores kunder deler vores kærlighed og respekt for musikken og kunstnerens arbejde. Det er derfor vores tal for abonnementstal er konstant voksende,” fortæller Georges Fornay.

GUIDE: Sådan får du fleste penge for dine vinylplader

Overvejer du et abonnement hos Qobuz, så starter de ved 199 kroner pr. måned for et enkelt abonnement (Studio Premier) med kun streaming, mens det dyreste Studio Sublime Family koster 416,60 kroner pr. måned. Her får du download og streaming. Vil du bare prøve og se om det er noget for dig, er den første måned gratis.

Qobuz er tilgængelig på PC, Mac, web reader, iOS og Android app.

Mere til historien

Qobuz er ikke nye på markedet. De blev grundlagt tilbage i 2007. Baggrunden var, at de to franskmænd Denis Thébaud og Yves Riesel indså, hvor stort et tab, at filkomprimering medfører, når det kommer til det kvalitetsmæssige i lytteoplevelsen. Der er ikke MP3-formater eller reklamer, men ”bare” en ren musikoplevelse. I skrivende stund er Qobuz tilgængelig i 18 lande.

Netflix giver mulighed for administration af logins

Netflix er klar med en ny funktion, der giver brugerne mulighed for at administrere enheder, som har adgang til deres konto.

(mere…)
Telia klar med ubegrænset adgang til C More

Eksisterende og nye kunder hos Telia kan glæde sig over, at de nu kan få ubegrænset adgang til C More - uden det koster ekstra.

(mere…)
Netflix vil sende live-TV

Indtil nu har Netflix holdt sig til video on demand, men meget snart vil de også begynde at sende live-TV.

(mere…)
Streaming har overhalet flow-TV i Danmark

Så nåede vi vendepunktet. Flere danske forbrugere streamer mere end de ser traditionelt tv. Det oplyser TV 2.

(mere…)
Hvad sker der, Spotify?

Prisen 199 kr./md. vil Spotify HiFi koste, siger rygterne. Hvad sker der? Apple Music tilbyder Hi-Fi lyd uden merbetaling.

(mere…)
Netflix strammer grebet om gratisterne

En ny funktion hos Netflix bliver startskuddet til streamingkæmpens jagt på dem som ser med gratis.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram