Sony klar med high-end streaming-højttalere

Streaming-højttalere behøver ikke bare være en billig plastikkasse. Sony har lanceret RA5000 og RA3000 til henholdsvis 2.500 og 4.000 kroner. Læs om dem her.

Sony SRS-RA5000
Sony SRS-RA5000 (Foto: Sony)

Hvis dit smarthome skal være lidt smartere - ikke bare på funktionalitet men også lydmæssigt, skal du se nærmere på Sonys to nye trådløse streaminghøjttalere.

Højttalerne Sony SRS-RA5000 og Sony SRS-RA3000 er fra en af de øverste hylder, når vi taler om streaminghøjttalere. Man kan kalde det for en ultra high-end version af Nest Audio, som jeg tidligere har anmeldt.

ANMELDELSE: Nest Audio lyder fint men er ikke på niveau med Sonos

Begge Sony-højttalere er avancerede højttalere med Chromecast-teknologi, så du via din Google Home-app eller fra en Chromecast-understøttet tjeneste som Spotify, kan spille musik.

Tilpas lyden til rummets akustik

Konkurrenten Sonos har teknologien TruePlay, hvor du via Sonos-appen kan finjustere lyden efter rummets akustik. Sony kommer i de nye højttalere med en tilsvarende teknologi, men i modsætning til Sonos’ system kræver Sonys ikke anden manuel handling end at trykke på en knap - som det vildeste, at du skal foretage dig.

På Sony SRS-RA5000 trykker du på ”Immersive Audio Enhancement”-knappen, hvorefter lyden kalibreres. RA3000 foretager derimod automatiske justeringer, mens du lytter til musik.

Musik kan være indspillet og udgivet i forskellige lydniveauer, men disse kan en autolyd-funktion i højttalerne eliminere en smule, så lydstyrken er konstant. Du skal derfor ikke skrue op og ned manuelt alt efter hvilken sang der spiller.

Multiroom er understøttet

Sony SRS-RA3000
Sony SRS-RA3000 (Foto: Sony)

Da Sonys højttalere fungerer via Chromecast, så understøtter de også multiroom-lyd. Derfor kan du spille det samme i flere rum, uden lyden er forsinket. Du kan også lytte til forskellige lydkilder i de enkelte rum.

Multiroom-opsætningen foregår via Google Home-appen.

Sony SRS-RA5000 og RA3000 kan desuden tilsluttes de Sony Bravia TV-skærme, der har Bluetooth A2DP.

De nye high-end streaminghøjttalere fra Sony taler sammen med Google Home og Chromecast samt Spotify Connect og Amazon Alexa. Dermed kan du også tale til smarthøjttaleren via enten Alexa eller Google Assistant.

Det koster Sonys trådløse high-end højttalere

Her er priserne på Sonys trådløse højttalere, der ikke bare spiller musik trådløst, men også er smarthøjttalere.

  • Sony SRS-RA5000 koster 4.000 kroner
  • Sony SRS-RA3000 koster 2.500 kroner

Højttalerne kan købes fra slutningen af marts 2021 hos Power og Elgiganten.

Hvis du er i markedet for trådløs lyd i den lidt vildere kategori, så tjek også Beosound Level, der er et lydmæssigt møbel til lige under 10.000 kroner.

Sonys promovideo for SRS-RA5000

Mere til historien

Sony har en app til højttalerne kaldet Sony Music Centre. Her kan du tilpasse flere indstillinger.

Sony Xperia 5 IV er nu i handlen

Sony er klar med en ny smartphone, som henvender sig til kamera-entusiasten eller musikeren. Xperia 5 IV kan købes nu.

(mere…)
Sonos Sub Mini test | baspower til fornuftpris

TEST: Den er lille - men MEGET effektiv. Sonos Sub Mini er meget større (i lyden) end du regner med.

(mere…)
Sony Xperia 5 IV test | Kompakt topmodel for kameraentusiasten

TEST: Sony er en af de få, som tilbyder en kompakt smartphone med topspecifikationer. Sony Xperia 5 IV er rigtig god, men har små skønhedsfejl.

(mere…)
Tekken 8 kommer til PlayStation 5

Sony har netop afholdt PlayStation State of Play, hvor de fremviste kommende store spiltitler, der kommer til PlayStation. Tekken 8 er en af dem.

(mere…)
Endelig kom den – Sonos Sub Mini

Den prisvenlige subwoofer Sonos Sub Mini er endelig offentliggjort. Her er, hvad du skal vide.

(mere…)
Her er den nye kompakte Sony Xperia 5 IV

Er du den kreative type og sværger til video, billeder og lyd i topkvalitet? Sony Xperia 5 IV er en kompakt flagskibstelefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram