Spotify HiFi – bedre lydkvalitet er stærkt på vej

7

Musik i Hi-Fi-kvalitet bliver senere i år tilgængelig på Spotify. Prissætning og datoen for åbningen af Spotify HiFi er endnu ikke meldt ud.

Spotify Hi-Fi
Spotify HiFi åber i 2021. Aktuelt er prisen ukendt (Foto: Spotify)

Spotify har annonceret, at de senere i år åbner for bedre lydkvalitet på streamingtjenesten. Det betyder streaming i op til CD-kvalitet, hvilket er en stor opgradering af lydkvaliteten, der i dag begrænses af 320 Kbps-komprimering som den højeste kvalitet.

– “We will deliver music in CD-quality, lossless audio format to your device and Spotify Connect-enabled speakers,” skiver Spotify i en officiel meddelelse.

Hvad det kommer til at koste, at få adgang til CD-kvalitet på Spotify HiFi, er endnu ikke annonceret. Den præcise dato for åbningen af Spotify HiFi er heller ikke meldt ud.

Hvad der dog allerede nu ligger klart er, at den bedre lydkvalitet bliver tilgængelig på ”udvalgte markeder”. Om Danmark er blandt disse, ved vi ikke endnu.

HiFi-streaming findes allerede i dag

Konkurrenten Tidal har HiFi-mulighed som et af deres store salgsargumenter. På Tidal er den maksimale lydopløsning 1.411 Kbps i lossless Hi-Fi indstillingen, men der findes også en stor mængde albums og tracks på Tidal i såkaldt ”Master Quality”, markedsført som Tidal Masters, der ligger i helt op til 9.216 Kbps.

Det er uklart om Spotify går hele vejen og matcher Tidal eller det ”bare” er en opgradering til CD-kvalitet vi taler om.

Over det seneste lange stykke tid har Spotify udvidet deres katalog fra udelukkende at bestå af musik til også at inkludere podcasts. Senest er lydbøger også begyndt at finde deres vej ind til tjenesten.

Spotify tester lydbøger – og de ligger klar til dig

Her på MereMobil.dk udgiver vi en podcast om teknologi. Denne podcast kan også lyttes på Spotify. Klik her og gå til vores podcast på Spotify.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Normalt tales der mest om Spotify, Apple Music og Tidal, men en musiktjeneste som Shazam har faktisk også gang i den. I slutningen af 2020 kom det frem, at 200 millioner bruger Shazam hver måned.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer