Spotify HiFi – bedre lydkvalitet er stærkt på vej

Musik i Hi-Fi-kvalitet bliver senere i år tilgængelig på Spotify. Prissætning og datoen for åbningen af Spotify HiFi er endnu ikke meldt ud.

Spotify Hi-Fi
Spotify HiFi åber i 2021. Aktuelt er prisen ukendt (Foto: Spotify)

Spotify har annonceret, at de senere i år åbner for bedre lydkvalitet på streamingtjenesten. Det betyder streaming i op til CD-kvalitet, hvilket er en stor opgradering af lydkvaliteten, der i dag begrænses af 320 Kbps-komprimering som den højeste kvalitet.

– “We will deliver music in CD-quality, lossless audio format to your device and Spotify Connect-enabled speakers,” skiver Spotify i en officiel meddelelse.

Hvad det kommer til at koste, at få adgang til CD-kvalitet på Spotify HiFi, er endnu ikke annonceret. Den præcise dato for åbningen af Spotify HiFi er heller ikke meldt ud.

Hvad der dog allerede nu ligger klart er, at den bedre lydkvalitet bliver tilgængelig på ”udvalgte markeder”. Om Danmark er blandt disse, ved vi ikke endnu.

HiFi-streaming findes allerede i dag

Konkurrenten Tidal har HiFi-mulighed som et af deres store salgsargumenter. På Tidal er den maksimale lydopløsning 1.411 Kbps i lossless Hi-Fi indstillingen, men der findes også en stor mængde albums og tracks på Tidal i såkaldt ”Master Quality”, markedsført som Tidal Masters, der ligger i helt op til 9.216 Kbps.

Det er uklart om Spotify går hele vejen og matcher Tidal eller det ”bare” er en opgradering til CD-kvalitet vi taler om.

Over det seneste lange stykke tid har Spotify udvidet deres katalog fra udelukkende at bestå af musik til også at inkludere podcasts. Senest er lydbøger også begyndt at finde deres vej ind til tjenesten.

Spotify tester lydbøger – og de ligger klar til dig

Her på MereMobil.dk udgiver vi en podcast om teknologi. Denne podcast kan også lyttes på Spotify. Klik her og gå til vores podcast på Spotify.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Normalt tales der mest om Spotify, Apple Music og Tidal, men en musiktjeneste som Shazam har faktisk også gang i den. I slutningen af 2020 kom det frem, at 200 millioner bruger Shazam hver måned.

Disney vil også stoppe konto-deling

Disney+ er klar til at følge i Netflix’ fodspor i kampen mod konto-deling.

(mere…)
HBO Max bliver til Max i Danmark – hvad med rabatten?

Max er en streamingtjeneste med indhold fra både HBO Max og Discovery+. I maj er den klar i Danmark. Følger rabatten fra HBO Max med?

(mere…)
Spotify lancerer musikvideoer i 11 lande

Spotify er klar med musikvideoer i appen i udvalgte lande. I starten er de tilgængelige i 10 lande – flere følger.

(mere…)
Endnu en aktion mod kontodeling af streaming

Nej tak til deling af streamingkontoen uden for husstanden, lyder det fra endnu en tjeneste.

(mere…)
Disney klar med tilbud på reklame-abonnement

Disney+ er klar med et skarpt tilbud på deres reklamebaserede abonnement.

(mere…)
Hvor meget vil du betale for Netflix?

Analytikere forudser at vi endnu ikke har set de sidste prisstigninger fra Netflix.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram