Spotify HiFi - bedre lydkvalitet er stærkt på vej

Musik i Hi-Fi-kvalitet bliver senere i år tilgængelig på Spotify. Prissætning og datoen for åbningen af Spotify HiFi er endnu ikke meldt ud.

Spotify Hi-Fi
Spotify HiFi åber i 2021. Aktuelt er prisen ukendt (Foto: Spotify)

Spotify har annonceret, at de senere i år åbner for bedre lydkvalitet på streamingtjenesten. Det betyder streaming i op til CD-kvalitet, hvilket er en stor opgradering af lydkvaliteten, der i dag begrænses af 320 Kbps-komprimering som den højeste kvalitet.

- "We will deliver music in CD-quality, lossless audio format to your device and Spotify Connect-enabled speakers,” skiver Spotify i en officiel meddelelse.

Hvad det kommer til at koste, at få adgang til CD-kvalitet på Spotify HiFi, er endnu ikke annonceret. Den præcise dato for åbningen af Spotify HiFi er heller ikke meldt ud.

Hvad der dog allerede nu ligger klart er, at den bedre lydkvalitet bliver tilgængelig på ”udvalgte markeder”. Om Danmark er blandt disse, ved vi ikke endnu.

HiFi-streaming findes allerede i dag

Konkurrenten Tidal har HiFi-mulighed som et af deres store salgsargumenter. På Tidal er den maksimale lydopløsning 1.411 Kbps i lossless Hi-Fi indstillingen, men der findes også en stor mængde albums og tracks på Tidal i såkaldt ”Master Quality”, markedsført som Tidal Masters, der ligger i helt op til 9.216 Kbps.

Det er uklart om Spotify går hele vejen og matcher Tidal eller det ”bare” er en opgradering til CD-kvalitet vi taler om.

Over det seneste lange stykke tid har Spotify udvidet deres katalog fra udelukkende at bestå af musik til også at inkludere podcasts. Senest er lydbøger også begyndt at finde deres vej ind til tjenesten.

Spotify tester lydbøger - og de ligger klar til dig

Her på MereMobil.dk udgiver vi en podcast om teknologi. Denne podcast kan også lyttes på Spotify. Klik her og gå til vores podcast på Spotify.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Normalt tales der mest om Spotify, Apple Music og Tidal, men en musiktjeneste som Shazam har faktisk også gang i den. I slutningen af 2020 kom det frem, at 200 millioner bruger Shazam hver måned.

Disney suger abonnenter til sig - prisstigning på vej

Disneys streamingtjeneste Disney+ præsterer i andet kvartal i år voldsomt fine tal.

(mere…)
Stor ændring på vej til HBO Max

Nye biograffilm fra Warner Bros. kommer ikke længere automatisk på HBO Max.

(mere…)
Dansk sammenlægning af HBO Max sker først i 2024

Inden 2025 er planerne for Warner Bros. Discovery, at HBO Max globalt runder 130 millioner abonnenter.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Ny dansk streamingtjeneste løbes roligt i gang

Nordisk Film+ opsluger to af de danske streamingtjenester. Tjenesten er hårdt prissat.

(mere…)
Netflix bløder enorme mængder abonnenter

Netflix taber for andet kvartal i træk abonnenter, og har i 2022 nu tabt tæt på 1,2 millioner betalende kunder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram