Shazam har rundet 200 millioner brugere om måneden

3

Der er nu 200 millioner brugere, som aktivt bruger musiktjenesten Shazam om måneden.

Shazam
Shazam genkender en sang på få sekunder (Foto: Shazam)

Tilbage i slutningen af 2017 købte Apple musiktjenesten Shazam, hvorefter handlen blev endelig i 2018. Apple oplyser nu, at Shazam har rundet mere end 200 millioner aktive brugere om måneden.

Shazam giver brugerne mulighed for at finde ud af, hvilken sang der afspilles. Kender du f.eks. ikke kunstner eller sangtitel, så kan Shazam hjælpe dig. Den kan genkende en sang du hører i radioen eller som spilles fx et tv-show. Hvorefter du selv kan høre sangen med Apple Musik eller Spotify.

Maskinlæringsteknologien, der benyttes til identificering af sange, kan have store værdi for Apple. Det samme kan integrationen af Augmented Reality (AR), der åbner sig op, når en magasinforside scannes med Shazam.

Selv efter Apple købte tjenesten, er Shazam forblevet en selvstændig app i App Store og Google Play Store. Den kan også benyttes med Siri og har fundet vej ind i kontrolcenteret på iOS 14.2. De 200 millioner månedlige brugere tæller Siri-ønsker med som aktive brugere.

I 2019 kom muligheden for at finde Shazam-playlister, som hjælper brugerne med at finde musik, der hitter på tjenesten. Og nu er Apple også klar med en playliste for at fejre de 200 millioner aktive månedlige brugere.

Den nye playliste hedder ”Top 100 Shazams of All Time”. På listen er der blevet plads til et par danske hits. Disse er Lukas Grahams “7 Years” og Mø’s samarbejde med Major Lazer og DJ Snake, “Lean On”, som er placeret på henholdsvis en 76. plads og femtepladsen.

Musikstreaming oplever nedgang i væksten

Nummer ét på listen er Tones and I’s single ”Dance Monkey”, som er blevet Shazamed 36,6 millioner gange siden den blev frigivet i maj 2019.

-“Shazam has been a huge platform for me in terms of reaching people. I didn’t have a following when I released ‘Dance monkey,’ but it gave me the opportunity to reach more people and elevate my fan-base, which has all let to creating a career for myself. Shazam is definitely an app designed to help more unknown artists, and everyone knows Tones loves an up-and-comer!,” udtaler Tones and I.

Vil du holde dig opdateret på, hvad der hitter i Danmark. Så kan du følge top 200 i Danmark her. Ligesom der også findes flere andre lister, hvor du kan se, hvad der hitter og hvor.

Mere til historien

Spotify er fortsat verdens største musikstreamingtjeneste med mere end 130 millioner brugere.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer