Shazam har rundet 200 millioner brugere om måneden

Der er nu 200 millioner brugere, som aktivt bruger musiktjenesten Shazam om måneden.

Shazam
Shazam genkender en sang på få sekunder (Foto: Shazam)

Tilbage i slutningen af 2017 købte Apple musiktjenesten Shazam, hvorefter handlen blev endelig i 2018. Apple oplyser nu, at Shazam har rundet mere end 200 millioner aktive brugere om måneden.

Shazam giver brugerne mulighed for at finde ud af, hvilken sang der afspilles. Kender du f.eks. ikke kunstner eller sangtitel, så kan Shazam hjælpe dig. Den kan genkende en sang du hører i radioen eller som spilles fx et tv-show. Hvorefter du selv kan høre sangen med Apple Musik eller Spotify.

Maskinlæringsteknologien, der benyttes til identificering af sange, kan have store værdi for Apple. Det samme kan integrationen af Augmented Reality (AR), der åbner sig op, når en magasinforside scannes med Shazam.

Selv efter Apple købte tjenesten, er Shazam forblevet en selvstændig app i App Store og Google Play Store. Den kan også benyttes med Siri og har fundet vej ind i kontrolcenteret på iOS 14.2. De 200 millioner månedlige brugere tæller Siri-ønsker med som aktive brugere.

I 2019 kom muligheden for at finde Shazam-playlister, som hjælper brugerne med at finde musik, der hitter på tjenesten. Og nu er Apple også klar med en playliste for at fejre de 200 millioner aktive månedlige brugere.

Den nye playliste hedder ”Top 100 Shazams of All Time”. På listen er der blevet plads til et par danske hits. Disse er Lukas Grahams “7 Years” og Mø’s samarbejde med Major Lazer og DJ Snake, “Lean On”, som er placeret på henholdsvis en 76. plads og femtepladsen.

Musikstreaming oplever nedgang i væksten

Nummer ét på listen er Tones and I’s single ”Dance Monkey”, som er blevet Shazamed 36,6 millioner gange siden den blev frigivet i maj 2019.

-“Shazam has been a huge platform for me in terms of reaching people. I didn’t have a following when I released ‘Dance monkey,’ but it gave me the opportunity to reach more people and elevate my fan-base, which has all let to creating a career for myself. Shazam is definitely an app designed to help more unknown artists, and everyone knows Tones loves an up-and-comer!,” udtaler Tones and I.

Vil du holde dig opdateret på, hvad der hitter i Danmark. Så kan du følge top 200 i Danmark her. Ligesom der også findes flere andre lister, hvor du kan se, hvad der hitter og hvor.

Mere til historien

Spotify er fortsat verdens største musikstreamingtjeneste med mere end 130 millioner brugere.

Se dette før du køber MacBook Pro 13”, M2

VIDEO: Inden du køber MacBook Pro 13-tommer med M2-chip, så skal du se denne video.

(mere…)
Apple ’filmer’ hele København

Opbygning af 3D-kort og forbedring af materialerne i Apple Maps er i gang. Du vil derfor kunne møde kortindsamlere til fods den kommende tid.

(mere…)
Apple: iPads kan fortsat være HomeKit Hub med iPadOS 16

Det har tidligere lydt, at iPads ikke længere ville kunne bruges som HomeKit Hub med iPadOS 16. Men nu siger Apple, at de fortsat kan bruges – dog er der en hage ved det.

(mere…)
Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram