Spotify tester lydbøger - og de ligger klar til dig

Musiktjenesten Spotify tilbyder nu ni klassiske litterære værker som lydbøger. De formidles af flere kendte ansigter.

Audiobook lydbog
Lydbøger på Spotify har ligget som "podcast" (Foto: Stas Knop)

Er det et drømmescenarie for dig at få stjerneskuespilleren Forest Whitakers røst direkte ind i øret? Eller har du mod på, at få læst Mary Shelley-klassikeren "Frankenstein" op, mens du lukker dig inde i dit headset?

Nu får du i hvert fald muligheden på en platform, som meget vel er lige ved hånden.

Den svenske musiktjeneste Spotify er nemlig gået i gang med at teste markedet for lydbøger og tilbyder i første omgang ni værker.

Her har Forest Whitaker sat sig bag mikrofonen og formidler øjenvidneberetningen "Narrative of the Life of Frederick Douglass, an American Slave".

"Million Dollar Baby"-skuespilleren Hilary Swank læser "The Awakening" af Kate Chopin op, mens Audra McDonald, kendt fra blandt andet "Beauty and the Beast", læser Jean Toomers "Cane" op.

Spotify har klogt nok målrettet lydbogs-testen mod det engelsktalende marked, og har derfor hovedsageligt valgt bøger i originalsproget. Alligevel vil de i alt ni bøger være tilgængelige for alle brugere - også i Danmark, hvor de kan søges ud ved simpel søgning.

Spotify og Harry Potter

Spotify har i flere år og høstet erfaringer med podcast, og faktisk har lydbøger - lidt i det skjulte - været tilgængelige på Spotify i et stykke tid.

Således udgav Spotify sidste år den første af J. K. Rowlings “Harry Potter”-bøger. Den blev fortalt af blandt andre Harry Potter-skuespillerne Daniel Radcliffe og Tom Felton.

Bøgerne er klippet op

Teknisk set er lydbøgerne anført på Spotify som podcasts. Hvert kapitel repræsenterer en episode, og du kan "følge" en lydbog, som du ville gjort med en podcast.

Flere bøger

Udover ovennævnte klassikere er disse bøger også en del af Spotifys test:

  • "Persuasion" af Jane Austin, fortalt af Cynthia Erivo
  • "Great Expectations" af Charles Dickens, fortalt af James Langton
  • "Jane Eyre" af Charlotte Bronte, fortalt af Sarah Coombs
  • "Passing" af Nella Larsen, fortalt af Bahni Turpin
  • "Red Badge of Courage" af Stephen Crane, fortalt af Santino Fontana

Mere til historien

Spotify har samtidig lanceret en serie, "Sitting with the Classics", som giver lytterne mulighed for at analysere de ni litterære værker. Vært i podcasten er Glenda Carpio, som er professor på Harvard University.

Hvad sker der, Spotify?

Prisen 199 kr./md. vil Spotify HiFi koste, siger rygterne. Hvad sker der? Apple Music tilbyder Hi-Fi lyd uden merbetaling.

(mere…)
Spotify klar med lydbøger

Spotify har lanceret en sektion med lydbøger, som i første omgang er henvendt til amerikanerne.

(mere…)
Spotify træder ind i metaverset med Spotify Island

Spotify er klar til metaverse. Dette er er den første musikstreamingtjeneste, som tilslutter sig Roblox.

(mere…)
Ubegrænset lytning i Chapter forsvinder hos Telmore

Chapter lukker for ubegrænset lytning hos Telmore Play-kunderne.

(mere…)
Spotify runder 180 millioner betalende brugere

Selvom 1,5 millioner russiske brugere er suspenderet fra Spotify, så er tjenesten vækstet alligevel. Der er nu over 180 millioner betalende brugere af Spotify.

(mere…)
Maneno – test af en læseapp for hele familien

ANMELDELSE: Vi har testet læseappen, Maneno, som motiverer børnene til læsning - både digitalt og i analoge bøger. Udvalget er stort, men er abonnementet pengene værd?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram