Apple er fortsat ”kongen” af tablets

11

Kvartal efter kvartal har Apple de seneste mange år været den producent, som sælger flest tablets. I første kvartal 2021 er Apple stadig i front.

iPad 10,2-tommer 2020
iPad 10,2-tommer 2020 (Foto: MereMobil.dk)

Analysefirmaet IDC er klar med de seneste tal, som viser salget af tablets. Der står stadig “Apple” på flest af de solgte enheder.

De seneste mange kvartaler har Apple været i front og sådan fortsætter de altså ind i 2021.

Ifølge IDC er 31,7 procent af de tablets, der er solgt i første kvartal 2021 Apples iPads. Det skriver 9to5Mac.com.

LÆS OGSÅ: Ny iPad Pro eller gammel iPad Pro?

På andenpladsen finder vi Samsung, der står for en femtedel af markedet med 20 procent. Mens Lenovo, Amazon og Huawei følger på de efterfølgende pladser.

Sådan fordelte salget af tablets sig i første kvartal 2021 (Kilde: IDC)
Sådan fordelte salget af tablets sig i første kvartal 2021 (Kilde: IDC)

Tabletmarkedet er i vækst

Det er ikke kun Apple og Samsung, der kan glæde sig over starten på 2021, men generelt alle producenter. For hele tabletmarkedet er i vækst. De seneste tal viser en vækst på 55,2 procent i første kvartal 2021 sammenlignet med første kvartal 2020.

-“While vaccine rollouts and businesses returning to offices may slow down the work-from-home trend, we are still far from returning to ‘normal’ working conditions and hence the demand for tablets, especially detachables, is expected to continue for a while,” udtaler Anuroopa Nataraj, research analyst i IDC’s Mobility and Consumer Device Trackers.

Vi skal faktisk helt tilbage til 2013 før der var en lige så stor vækst på tabletmarkedet. Her var væksten 56,9 procent.

Salget af tablets steg i 2020 – iPad dominerer fortsat

Samlet set er der solgt 39,9 millioner enheder i første kvartal i år. Og der stod altså iPad på 12,7 millioner af disse. Det er en vækst på 64,3 procent i forhold til første kvartal 2020. Salgstallene er ikke officielle, men altså analysefirmaets ”bud”, da Apple ikke afslører de officielle salgstal på deres produkter.


Her får du fri data billigst netop nu

Listen herunder indeholder annoncørbetalte links. Priserne og sorteringen er ikke påvirket.

Mere til historien

Har du en iPad (eller anden tablet), så kan det være en god idé, at købe et cover til den. Vi forsøger her, at guide dig til hvordan du vælger det rigtige cover.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer