Ny iPad Pro eller gammel iPad Pro?

KØBSGUIDE: Skal du købe iPad Pro 2021? Læs her om de primære forskelle på iPad Pro 2021 og iPad Pro 2020.

iPad Pro 2021 og iPad Pro 2020
iPad Pro 2021 og iPad Pro 2020. Læs her om du skal beholde din iPad Pro fra sidste år (Grafik: MereMobil.dk / Apple)

Jeg har en stor kærlighed til iPad Pro. Ikke selve skærmen men hele pakken, der også inkluderer tastatur.

Jo det ER en dyr investering, da tastaturet alene koster kassen. Til gengæld står man med en utrolig fleksibel maskine, der i flere og flere tilfælde kan erstatte en computer. På MereMobil.dk har vi skrevet MANGE artikler iPad Pro, der har været med over alt i verden – pre corona naturligvis. Men også i sofaen blandt børn under nedlukningen har den fungeret godt.

For mig egner iPad Pro sig særligt godt til koncentreret skrivearbejde. Jeg bliver ikke nær så fristet af overspringshandlinger, som når jeg sidder ved min kontorcomputer eller den bærbare.

Nu har Apple genopfrisket iPad Pro med en ny model, der kommer i 11- og 12,9-tommers versioner. Det bringer spørgsmålet op, om 2020-modellen skal kasseres.

Her er iPad Pro med 5G og M1-processorchip

Store ændringer på skærm og processor

iPad Pro 2021 bliver de første Apple-enheder med mini-LED skærmtypen, hvor tusindvis af små dioder danner skærmbilledet. I forhold til den gamle LCD-skærm er mini-LED en opgradering.

Den nye skærmtype giver blandt andet mulighed for højere lysstyrke. 600 nits, som på iPad Pro 2020, men nu kan skærmen i peak kan levere hele 1600 nits, hvilket sidste års model ikke kan. Det vil give en kæmpe forskel, når iPad Pro bruges udenfor.

Apple har fastholdt dynamisk 120 Hz opdateringshastighed, hvor skærmen kun kører 120 Hz, når det er nødvendigt.

Processorchippen A12Z er udskiftet med M1-chippen, der nu også findes i MacBook Pro og iMac. I forhold til sidste års iPad Pro lover Apple dobbelt op på den generelle processorydelse og 40 procent kraftigere grafikydelse.

Lageringspladsen taler i den nye model endnu hurtigere sammen med resten af systemet. Der tales om 2x bedre performance. Som noget helt nyt er der Thunderbolt på USB-C porten, der giver mulighed for tilslutning af ekstern skærm med høj opløsning.

INFO: Her kan du finde forskellige covers til iPad Pro Annoncelink

Tættere på en computer

Apple udfaser nok ikke MacBook til fordel for iPad, men der er ingen tvivl om, at med de opdateringer vi de seneste år har set, bevæger iPad sig i retning af at være et reelt computer-alternativ.

Endnu flere kræfter åbner for endnu flere brugsmuligheder. Nu er det op til softwareproducenterne at levere apps, der kan udnytte mulighederne. Det siger sig selv, at når processorplatformen på både Mac og iPad er den samme, så åbner det spændende perspektiver. Det vil være tænkeligt, at f.eks. Adobe Photoshop (tænkt eksempel) vil fungere med en fuld version på både iPad og Mac.

Den største ulempe ved iPad Pro er prisen på tastaturet. Magic Keyboard til iPad Pro 12,9-tommer koster 2.999 kroner, mens det til 11-tommer-versionen ligger til 2.599 kroner. Tastaturet og beskyttelsen af ens iPad er fantastisk, men jeg synes, at prisen er stukket af. Apple har et par billigere alternativer, men kvaliteten af Magic Keyboard er bare stadig enestående.

GUIDE: Vælg det rigtige cover til din iPad

Skal du opgradere til den nye iPad Pro?

Jeg har endnu ikke haft muligheden for at afprøve den helt nye iPad Pro-generation. Derfor kan min test og anmeldelse godt ændre holdningen, men umiddelbart vurderet, skal du beholde den iPad Pro du har, hvis det er 2020-udgaven.

Selvom Apple lancerer den nye iPad Pro med fest og balloner, er virkeligheden også, at forskellen mellem de to udgaver, ikke er så stor. Det er ikke som at gå fra sort/hvid til farve-tv. Det er nok også af samme årsag, at 2020-udgaven er forsvundet fra Apples lineup af produkter.

Herunder kan du se priserne (vejledende) på iPad Pro 2021.

  • iPad Pro 2021, 11,0”: Fra 6.699 kroner (128 GB)
  • iPad Pro 2021, 12.9”: Fra 8.999 kroner (128 GB)
  • Magic Keyboard til iPad Pro 11,0”: 2.599 kroner
  • Magic Keyboard til iPad Pro 12,9”: 2.999 kroner

De nye udgaver er i butikkerne fra midten af maj. Jeg håber på et senere tidspunkt, at kunne bringe en anmeldelse af iPad Pro 2021.

ANMELDELSE: iPad Pro 2020 vækkes til live af tastaturet

VIND EN POWERBANK ⚡️ Modtag de seneste nyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Den billigste almindelige iPad med mulighed for tastatur koster fra 2.799 kroner for selv iPad’en. Til denne kan du købe Smart Keyboard til 1.399 kroner. Den samlede pris bliver dermed 4.198 kroner. Læs eventuelt testen af iPad Air.

Her er 2 billigere alternativer til iPad Pro 2024

GUIDE: Den nye iPad Pro med M4-chip er ikke billig. Derfor har jeg set på 2 billigere alternativer til iPad Pro.

(mere…)
7 gode råd til at vælge den bedste powerbank

GUIDE: Læs her hvordan du finder den bedste powerbank, der kan bruges til både telefoner, computere og tablets.

(mere…)
OnePlus Pad Pro er på vej

OnePlus teaser for deres kommende tablet, Pad Pro, som tyder på at være en spændende Android tablet.

(mere…)
iPadOS 18 beta 2 giver mulighed for alternative app stores

Apple har i dag annonceret at de indfører muligheden for yderligere app butikker, samt flere apprelaterede ændringer, på iPad i EU.

(mere…)
Gør din pool digital: Mål temperatur og værdierne med en app

TIP: Den danske sommer betyder swimmingpool eller spa i haven. Her er 4 enheder, der letter vedligeholdelsen af kemiværdierne.

(mere…)
5 bærbare batteridrevne FM-radioer til kriser

KØBSGUIDE: En FM-radio på batterier – eller med solceller – skal være en del af danskernes hjemmeberedskab. Her er 5 billige batteridrevne FM-radioer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram