Salget af tablets steg i 2020 – iPads dominerer fortsat

KORT NYT: Apple er med iPad fortsat den dominerende producent på tabletmarkedet og har omkring en tredjedel af markedet.

Apple klar med ny iPad - der erstatter iPad Air 2 (Foto: Apple)
Apple klar med ny iPad - der erstatter iPad Air 2. Også i 2020 var Apple markedsleder på tabletmarkedet. (Foto: Apple)

Tabletmarkedet har haft det godt i 2020. Faktisk blev der set en vækst på 13,6 procent. Samlet set blev der solgt 164,1 millioner tablets, hvilket er en stigning fra 144,5 millioner i 2019.

Denne tablet er hele familiens tablet

Apple var også i 2020 markedsleder på tabletmarkedet. Der blev solgt 19 millioner iPads i fjerde kvartal og samlet set 53,2 millioner eksemplarer i løbet af året.

Samsung kommer ind på andenpladsen. De solgte i fjerde kvartal 10,1 millioner eksemplarer af Galaxy Tabs. Det er en stigning på næsten 45 procent fra fjerde kvartal 2019.

Også Lenovo oplevede en kæmpe vækst i 2020. Faktisk solgte de i fjerde kvartal 2020 det dobbelte af samme kvartal 2019. De solgte 14,1 millioner eksemplarer i hele 2020.

GUIDE: For meget skærmtid - se hvordan du begrænser børnenes skærmtid

IDC's liste over hvordan salget af tablets fordeler sig (Kilde: IDC)
IDC's liste over hvordan salget af tablets fordeler sig (Kilde: IDC)

Salget opgjort i markedsandele betyder, at Apple sidder på 32,5 procent af markedet, mens Samsung har 19,1 procent. Huawei og Lenovo kommer på henholdsvis tredje og fjerde pladsen med 9,8 procent og 8,6 procent.

Mere til historien

I December 2019 blev iPad kåret til at være årtiets vigtigste gadget. Du kan her se listen over de 10 vigtigste gadgets, ifølge Time Magazine.

Læs også:
TEST: iPad Air | bør erstatte din laptop

HomePod Mini kommer til Danmark

HomePod Mini kommer endelig til Danmark. HomePod Mini er nu på Apples danske webshop.

(mere…)
AirPods Pro 2 er vildt populære

Apple er uden sammenligning markedsleder på det globale marked for trådløse headsets. Apple er tre gange større end Samsung.

(mere…)
Sådan får du livescore på iPhone-låseskærmen

TIP: Er du vild med fodbold eller anden sport, så kan du få livescores på iPhone-låseskærmen. Læs hvordan du bruger Live Activity.

(mere…)
Se dette før du køber Apple Watch Ultra

VIDEO: Apple Watch Ultra er stort og holder strøm langt længere end andre Apple-ure. Se min test af Apple Watch Ultra her.

(mere…)
iOS 16.2 bringer disse nye features med sig

KORT NYT: Apple ventes at sende en større opdatering ud inden jul med flere nye features.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16.1.2 opdatering

Apple har frigivet en opdatering, som blandt andet forbedrer pålideligheden af funktionen Crash Detection.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram