Sony Xperia 10 III er en mere kompakt smartphone

Compact er Xperia 10 III ikke helt, men den nærmer sig, da dens størrelse og vægt er mindre end mange andre på markedet.

Sony Xpeira 10 III
Sony Xpeira 10 III har 3.5 mm. jackstik med DSEE Ultimate output, der er relevant, hvis du har et headset der understøtter formatet og lyd i høj opløsning (Foto: Sony)

Sony har præsenteret de tre nye telefoner Xperia 1 III, Xperia 5 III og Sony Xperia 10 III. De to første er egentlige topmodeller med Qualcomm Snapdragon 888-processor. Xperia 10 III er derimod den, på overfladen, kedelige lillebror.

I mine øjne er mellemklasse-telefonen Xperia 10 III den mest spændende i Sonys lancering. Det er nemlig i mellemklassen, at der virkelig er mulighed for at gøre en god handel.

Xperia 10 III er bygget over Qualcomm Snapdragon 690 processoren, der efter min bedste vurdering vil levere en fornuftig ydelse. I hvert fald mere afbalanceret end en topmodel-processor, der i dag har så meget ydelse i sig, at kun få kan udnytte dens potentiale.

Tidligere har vi set OnePlus Nord N10 5G med Snapdragon 690. Jeg var ikke imponeret over den ydelsesmæssige brugeroplevelse fra Nord N10 5G, men da Sony har tradition for at pille temmelig lidt i Android-softwaren, har jeg en forventning om, at Xperia 10 III vil klare sig bedre på dette punkt. Telefonen har i øvrigt 6 GB RAM.

ANMELDELSE: OnePlus Nord N10 5G når ikke over målstregen

Er Xperia 10 III en moderne Sony-compact?

Op til lanceringen af Sonys forårskollektion var der rygter om, at Sony ville genintroducere en Xperia Compact-model. Det kom der ikke i denne omgang, men jeg tror, at mange vil finde, at Xperia 10 III er svaret på deres ønske om en fornuftig smartphone, der ikke er vildt stor og som ikke vejer så meget.

Faktum er, at Android-platformen ikke har en direkte konkurrent til iPhone 12 Mini, hvor størrelsen tiltaler mange, men måske Xperia 10 II kan være svaret på dette ønske. Samsung har i hvert fald ikke kunne levere på dette område.

Xperia 10 III vejer 169 gram. Da formatet er 21:9, har det kunne lade sig gøre at opnå en 6-tommers skærm på begrænset plads. Det giver en smallere telefon – mere aflang telefon. Vi er ikke helt nede på iPhone 12 Mini størrelse, men vi nærmer os.

Herunder kan du se mål og vægt.

SkærmstørrelseFormatMålVægt
Xperia 10 III6.0”21:9154 x 68 x 8.3 mm.169 gram
iPhone 12 Mini5.4”19.5:9131.5 x 64.2 x 7.4 mm.135 gram

OLED-skærm, stort batteri og 5G-klar

Sony Xpeira 10 III
Sony Xpeira 10 III er klar til 5G Sub6. I forhold til forgængeren Xperia 10 II er batterikapaciteten større (Foto: Sony)

Sony Xperia 10 III har en standard 60 Hz-skærm, men i forhold til OnePlus Nord N10, som jeg nævnte tidligere, er skærmtypen OLED og ikke LCD som hos OnePlus. OLED er helt klart en bedre skærmtype.

Derudover får du også mulighed for at gå på 5G-netværket og batteriet er på 4.500 mAh i kapacitet, hvilket også er mere end på Nord N10 samt Xperia 10 II fra sidste år.

Kameraet består af tre objektiver, hvor hovedobjektivet har 12 megapixels opløsning. Telefonen kommer desuden med ultra vidvinkel- og telesensorer. Sidstnævnte er særlig relevant, når det kommer til portrætfotos.

Sony leverer optimeret lyd via 3.5 mm. jackstik-udgangen, der understøtter DSEE Ultimate, hvilket du vil se frem til, hvis du hører musik i høj opløsning med et understøttet headset. Der er også kommet en ny algoritme, der forbedrer det dynamiske område i realtid, så hver enkelt sang lyder bedre, lover Sony.

Specifikationer: Sony Xperia 10 III

 • Skærm: 6,0 tommer OLED, Gorilla Glass 6
 • Opløsning: Full HD+ (21:9 format)
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 690
 • 5G: Sub6
 • RAM: 6 GB
 • Hukommelse: 128 GB
 • Udvidelse af hukommelse: ?
 • Dual-SIM: ?
 • Batteri: 4.650 mAh
 • Opladning: USB Type-C stik. 30 wattt oplader medfølger
 • Trådløs opladning: Nej
 • Kamera 1: 12 megapixels, 27 mm, f/1.8
 • Kamera 2: 8 megapixels, 54 mm, f/2.4, telefoto
 • Kamera 3: 8 megapixels, 16 mm, f/2.2, ultra vidvinkel
 • Frontkamera: 8 megapixels, f/2.0
 • Størrelse: 154 x 68 x 8.3 mm.
 • Vægt: 169 gram
 • Fingeraftrykslæser: På siden
 • Forbindelser: Bluetooth 5.0, Wi-Fi IEEE802.11a/b/g/n (2.4 GHz)/n (5 GHz)/ac, GPS, Glonass
 • Stik: 3.5 mm. jackstik med DSEE Ultimate
 • IP65/68
 • Platform: Android 11

Hvad koster Xperia 10 III?

Det er uklart hvad Sony Xperia 10 III koster og hvornår den kommer på markedet. Det eneste Sony vil sige er, at dette bliver offentliggjort på et senere tidspunkt.

Prissætningen og tilgængeligheden bliver et springende punkt for, om Xperia 10 III overhovedet er interessant for forbrugerne. Forgængeren Xperia 10 II kostede 2.800 kroner ved lanceringen sidste sommer. Holder Sony denne prissætning, er det store spørgsmål om Xperia 10 III, vil være et relevant produkt.

Sony Xperia 10 III kommer i farverne sort, blå og hvid.

INFO: Efter udgivelsen af denne artikel har Sony offentligjort prisen. Se prisen på Xperia 10 III her.

Mere til historien

Sony oplyser, at når Xperia 10 III kommer i butikkerne, har telefonen Android 11 fra salgspakken. Desuden indeholder den Xperia Transfer 2-appen, der gør det lettere at skrifte fra en iPhone eller en Android telefon og få sine data med.

PlayStation fjerner købt indhold

Har du købt en film eller serie via PlayStation, så er der en sandsynlighed for at du mister adgangen - selvom du har købt filmen.

(mere…)
Sony Xperia 10 V får Android 14

Android 14-opdateringen er frigivet til Sony Xperia 10 V enheder rundt i Europa. 

(mere…)
Underlig begrænsning på PlayStation 5 Slim

En X-bruger har observeret at disk-drevet på den nye PlayStation 5 Slim, bliver afregistreret ved nulstilling.

(mere…)
Sony har solgt mere end 46,6 mio. PS5-konsoller

PlayStation 5 konsollerne er efterhånden blevet til at få fat i og det har givet øget vækst i salget i det seneste kvartal.

(mere…)
Sony Xperia 1 V får snart en stor opdatering

Inden længe kan du opdatere din Sony Xperia 1 V med en ny stor softwarepakke, der blandt andet indeholder Android 14.

(mere…)
PlayStation 5 kommer nu i en slim-version

Sony har nu bekræftet, at der inden længe lander en opdateret PlayStation 5 i butikkerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram