Nyt Apple TV får måske 120 Hz-understøttelse

RYGTE: Der er fundet spor af 120 Hz-understøttelse i den seneste betasoftware til Apple TV.

Apple TV 4K
Apple kommer måske med en ny tv-boks, der understøtter 120 Hz output (Foto: Apple)

Referencer i den seneste beta-software til Apple TV, tvOS 14.5 beta, bringer tankerne i retning af understøttelse af 120 Hz 4K-output fra en forventet kommende ny Apple TV-boks. Det skriver 9to5mac.

Det skal siges, at den nuværende boks, Apple TV 4K, ikke kan udnytte 120 Hz, heller ikke efter en softwareopdatering. Årsagen er, at Apple TV 4K-boksen kun har en HDMI 2.0-port, der har en begrænsning på 4K 60 Hz i output. Det kræver en HDMI 2.1-port for at køre 120 Hz, lyder det fra techsiten.

En højere refreshrate vil give et mere flydende brugerinterface, der ses, når man bevæger sig rundt i menuerne på Apple TV. Dernæst vil understøttede spil naturligvis drage fordel af 120 Hz-teknologien.

Tilbage står så den lille ”detalje”, at et 120 Hz Apple TV vil kræve et tv, der også understøtter 120 Hz, da det ellers ingen mening giver.

Det er efterhånden længe siden, at Apple har udsendt en ny tv-boks. Den nuværende 4K-model er fra efteråret 2017. Dengang var nyhederne 2160p output, HDR10, Dolby Vision samt Dolby Atmos, der kom med en senere opdatering.

I dag koster et 32 GB Apple TV 4K cirka 1.350 kroner, ifølge Pricerunner. Ved lanceringen kosede denne model 1.499 kroner.

Læs også min test af Apple TV 4K, der stadig den dag i dag, er det godt køb.

Markedet for streaming er i rivende udvikling. I min techpodcast episode 71 taler jeg med kulturkommentator Niels Frid-Nielsen, der i to årtier har fulgt udviklingen inden for film, TV, serier og streaming. Du bliver klogere på den fascinerede udvikling.

Lyt med herunder eller i din favoritpodcast-app. Du skal gå frem til 11:00 minutter.

Mere til historien

Er du ikke til Apples platform, kan du se nærmere på Nokia Streaming Box 8000, der er en kraftig Android TV-boks der koster 700-800 kroner. Læs min test af Streaming Box 8000 her.

TV 2 Play har succes med at bremse gratister

Deling af adgangskoder koster anslået TV 2 et trecifret millionbeløb om året.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Oister tilføjer lydunivers

Lyd-platformen Podimo bliver en del af Oistertainment-universet.

(mere…)
Sådan stopper Netflix deling af login

Netflix har meldt ud, hvordan de vil stoppe deling af logins. Deler du risikerer din konto at blive spærret.

(mere…)
Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Priserne på Galaxy S23’erne er lækket

De europæiske priser på Samsung Galaxy S23’erne er afsløret. Det tyder på, at du skal betale mere for dette års model.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram