Nyt Apple TV får måske 120 Hz-understøttelse

RYGTE: Der er fundet spor af 120 Hz-understøttelse i den seneste betasoftware til Apple TV.

Apple TV 4K
Apple kommer måske med en ny tv-boks, der understøtter 120 Hz output (Foto: Apple)

Referencer i den seneste beta-software til Apple TV, tvOS 14.5 beta, bringer tankerne i retning af understøttelse af 120 Hz 4K-output fra en forventet kommende ny Apple TV-boks. Det skriver 9to5mac.

Det skal siges, at den nuværende boks, Apple TV 4K, ikke kan udnytte 120 Hz, heller ikke efter en softwareopdatering. Årsagen er, at Apple TV 4K-boksen kun har en HDMI 2.0-port, der har en begrænsning på 4K 60 Hz i output. Det kræver en HDMI 2.1-port for at køre 120 Hz, lyder det fra techsiten.

En højere refreshrate vil give et mere flydende brugerinterface, der ses, når man bevæger sig rundt i menuerne på Apple TV. Dernæst vil understøttede spil naturligvis drage fordel af 120 Hz-teknologien.

Tilbage står så den lille ”detalje”, at et 120 Hz Apple TV vil kræve et tv, der også understøtter 120 Hz, da det ellers ingen mening giver.

Det er efterhånden længe siden, at Apple har udsendt en ny tv-boks. Den nuværende 4K-model er fra efteråret 2017. Dengang var nyhederne 2160p output, HDR10, Dolby Vision samt Dolby Atmos, der kom med en senere opdatering.

I dag koster et 32 GB Apple TV 4K cirka 1.350 kroner, ifølge Pricerunner. Ved lanceringen kosede denne model 1.499 kroner.

Læs også min test af Apple TV 4K, der stadig den dag i dag, er det godt køb.

Markedet for streaming er i rivende udvikling. I min techpodcast episode 71 taler jeg med kulturkommentator Niels Frid-Nielsen, der i to årtier har fulgt udviklingen inden for film, TV, serier og streaming. Du bliver klogere på den fascinerede udvikling.

Lyt med herunder eller i din favoritpodcast-app. Du skal gå frem til 11:00 minutter.

Mere til historien

Er du ikke til Apples platform, kan du se nærmere på Nokia Streaming Box 8000, der er en kraftig Android TV-boks der koster 700-800 kroner. Læs min test af Streaming Box 8000 her.

Disse AI-funktioner kan du glæde dig til på iPhone

Den næste store iOS-version ventes, at indeholde en masse nye AI-funktioner. Her er nogle af de AI-tiltag, som forventes.

(mere…)
Er streaming-tv i opbrud med nye samarbejder på tværs?

Disney og Warner Bros. Discovery har indledt samarbejde om at tilbyde tre tjenester i én pakke.

(mere…)
Prisstigningen rammer nu eksisterende TV 2 Play-abonnenter

I maj blev TV 2 Play dyrere for nye abonnenter. Nu har prisstigningen ramt eksisterende kunder.

(mere…)
Her er de 10 mest sete serier på Netflix

Netflix er klar med opgørelsen over de mest sete serier i anden halvdel af 2023. Se listerne her.

(mere…)
Anden generation af Apples AirTag måske klar i 2025

Apples AirTag har efterhånden flere år på bagen, men nu skulle en ny generation være på vej.

(mere…)
Max er klar til danskerne

HBO Max og Discovery+ er nu smeltet sammen til Max, som i dag er åbnet i Danmark. Har stor OL-dækning.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram