Motorola G30 kan blive et lavpris-hit

Kun 1.499 kroner. Det er prisen for Motorola G30, der kan blive et hit i lavpriskategorien.

Motorola G30
Motorola G30 er designet så den er vandafvisende – men ikke vandtæt (Foto: Motorola)

Læg mærke til prisen. 1.499 kroner. Så lidt behøver en smartphone at koste, lyder det fra Motorola, der netop har løftet sløret for Motorola G30. Trods den lave pris er der ikke tale om teknologi fra et museum.

Motorola G30 har en stor 6,5 tommer skærm, der tilmed har en opdateringshastighed på 90 Hz mod normalt 60 Hz. For dig betyder det et mere flydende billede, når du scoller gennem nyheder og fotos eller blot bevæger din rundt i telefonens brugerflade. Dermed slutter Motorola sig til OnePlus, der med Nord N10 og Nord N100 også lancerede billige telefoner med 90 Hz-teknologi.

Motorola lover op mod to dage uden opladning, da Motorola G30 har et batteri på 5.000 mAh. Det er faktisk en gigantisk batteristørrelse – også i lavpriskategorien. Du får dog ikke trådløs opladning, men kablet opladning med op til 20 watt.

Heller ikke kamera- og fotodelen virker til at være dårlig. Hovedsensoren har en opløsning på 64 megapixels med et effektivt output i billeder på 16 megapixels. Derudover får du ultra vidvinkel samt makro- og dybdesensor. På fronten sidder en 13 megapixels sensor.

Jeg plejer at sige, at stort set ingen telefoner i dag falder helt igennem på billederne og at forskellene skal findes i detaljerne. En senere test af Motorola G30 vil vise, om min teori fortsat holder.

Ingen 5G-mulighed

Motorola G30
Motorola G30 har en knap på siden, der aktiverer Google Assistant (Foto: Motorola)

Nu vokser træerne ikke ind i himlen for små 1.500 kroner. Der er sparet på chipsettet. Det betyder, at du ikke får 5G-mulighed. Motorola G30 er en ren 4G-telefon, der dog også understøtter de bagudrettede netværksteknologier.

Derudover kan G30 benytte Wi-Fi forbindelser (AC og dual, 2.4 + 5 GHz) og har Bluetooth 5.0, men der er også blevet plads til 3,5 mm. jackstik til lyd samt FM-radio. MicroSD-kort er også understøttet.

Vil du have en billig Motorola-telefon med 5G skal du se nærmere på Motorola Moto G 5G Plus.

SÅDAN OPDATERES MOTOROLA G30: Motorola lover mindst én stor Android-opdatering i produktets levetid samt sikkerhedsopdateringer hver anden måned i minimum to år.

Stor skærm til en interessant pris

Fra salgspakken er Motorola G30 født med Android 11. Det er stort set en ren Android-version, da Motorola ikke har tradition for at fifle ret meget med koden.

Der er 4 GB RAM og 128 GB lagerplads i den version, der kommer til Norden – herunder Danmark.

Motorola G30 koster 1.499 kroner (vejledende) og den bliver tilgængelig hos YouSee, Telmore, Telia, Call Me, Telenor, CBB, Elgiganten, Proshop, Salling Group og Power.

Motorola G30 er en spændende lavpris-smartphone til en interessant pris og hvor du endda får en ret stor skærm, men i denne priskategori kan der været højt at flyve og dybt at flade. Et eksempel er OnePlus Nord N10 5G, der dumpede i min test – selvom prisen er under 2.000 kroner.

Der findes også en Motorola G10, men denne er bliver ikke lanceret i Danmark.

En anden, men lidt dyrere mulighed, er den lidt kraftigere G9 Plus. Se min video om Motorola Moto G9 Plus her.

Specifikationer: Motorola G30

 • Skærm: 6,5”, HD+ (1.600 x 720), LCD
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 662
 • Mobilnet: 2G, 3G og 4G
 • RAM: 4 GB
 • Hukommelse: 128 GB intern hukommelse
 • Kamera 1: 64 megapixels (f/1.7)
 • Kamera 2: 8 megapixels (f/2.2), 118 grader ultra vidvinkel
 • Kamera 3: 2 megapixels (f/2.4), makro
 • Kamera 4: 2 megapixels (f/2.4), dybdesensor
 • Frontkamera: 13 megapixels (f/2.2)
 • Batteri: 5.000 mAh, 20 watt oplader medfølger
 • Forbindelser: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4 og 5 GHz), Bluetooth 5.0, NFC, GPS AGPS, Glonass, Galileo, 3.5 mm. Jackstik.
 • Mål: 165.22 x 75.73 x 9.14 mm
 • Vægt: 200 gram
 • Styresystem: Android 11

Mere til historien

Motorola har gjort navngivningen af deres lavprisprodukter mere enkel. Hvor vi tidligere har skulle huske “Moto” i navnet, er det nu lige ud af landevejen. Telefonen hedder således Motorola G30 og ikke “Motorola Moto G30”. Det synes jeg, er et fremskridt.

Nu skal Motorola-telefoner være stærkere

Et nyt tiltag skal gøre alle nye smartphones fra Motorola mere holdbare.

(mere…)
Motorola klar med 3 nye lavprismodeller

Tre nye Motorola Moto G-modeller henvender sig til dig, som ikke vil betale mere end 1.000-1.400 kroner for mobilen. Mød dem her.

(mere…)
Billeder afsløret af kommende Motorola Razr

Det ventes, at Motorola er klar med en ny Razr senere i år. Se billedet her.

(mere…)
Motorola giver mobiler årets hotteste modefarve

De roste Motorola modeller Edge 40 Neo og Razr 40 Ultra kommer nu i en nøje udvalgt farve.

(mere…)
Motorola Edge 40 Neo giver fuld valuta for pengene | TEST
(mere…)
Motorola vil flytte grænser med nyt mobilkoncept og AI

En Motorola-telefon med bøjelig skærm og tunede AI-funktioner er fremvist. Det er en spændende konceptmobil.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram