Omfattende ændringer rammer MacBook i år

Touch Bar forsvinder fra MacBook Pro i 2021 og Apple genindfører MagSafe på computere. To af flere spændende rygter om Apples planer på MacBook Pro i år.

MacbookPro 16"
MacBook Pro vil i 2021 få MagSafe til opladning (Foto: MereMobil.dk)

Kan vi virkelig være så heldige, at Apple senere i år dropper Touch Bar på MacBook Pro-serien? Lad os håbe at Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo får ret. Han er kendt for at besidde Apple-viden før alle andre.

I starten, tilbage i 2016, virkede Touch Bar som et genialt tiltag; dynamiske genveje til det program du aktuelt bruger. Det kan være formatering i Word eller tidslinjen på en YouTube-video, men i praksis har Touch Bar vist sig til at flere udfordringer end fordele.

Den største udfordring for mig er, at jeg ofte rammer linjen uhensigtsmæssigt og får aktiveret blandt andet Apple Music ved en fejl. Dernæst glemmer jeg at kigge på Touch Bar efter genveje. Det er bare ikke et natuligt sted at lede efter en genvej til noget der sker på den store skærm.

Nå men ifølge Kuo kommer der nye MacBook Pro-computere i 2021 uden den aflange OLED-skærm. Touch Bar erstattes af fysiske taster.

ANMELDELSE: MacBook Pro 13″ er måske fremtidens powerlaptop

MagSafe kommer tilbage

Ifølge Apple-analytikeren introducerer Apple igen MagSafe-opladning på MacBook Pro. Siden 2016 har MacBook ellers haft USB-C porte til alt fra opladning til tilslutning af blandt andet eksterne harddiske og skærme.

Da USB-C har været den eneste forbindelse ud af computeren, er brugerne endte i et sandt ’adapter-helvede’, da mange stadig har enheder baseret på USB-A, hvorfor en adapter er nødvendig.

For mig har dette dog ikke været et problem, da jeg købte en USB-C baseret dock, som gav mig de manglende tilslutningsporte. Over tid har jeg anskaffet eksternt udstyr med USB-C – blandt andet ekstern SSD-lagerplads – dermed har jeg i dag stort set ikke USB-A udstyr stående.

VIDEO: Så hurtig et eksternt SSD-drev i forhold til en harddisk

Det er uklart, hvordan den magnetiske oplader bliver udformet. Det er også uklart om computeren også ville kunne oplades gennem en USB-C port som nu.

Der går ligeledes rygter om, at Apple vil tilføje andre porte til MacBook, skriver Bloomberg.

3 andre nyheder om MacBook Pro i 2021

  • De nye MacBook Pro-modeller kommer med 14 og 16 tommer skærme.
  • Det kurvede design på toppen og bunden bliver mere flat i stil med formfaktoren på iPhone 12-serien.
  • Alle de nye modeller baseres på Apple Silicon chippen og ikke på Intels chipets.

VIDEO: Sådan opgraderer du iMac med 32 GB RAM rigtigt billigt

Ifølge Kuo vil de nye modeller se dagens lys i tredje kvartal af 2021. Ming-Chi Kuo forventer desuden, at de nye tiltag vil løfte MacBook-salget med 25-30 procent det kommende år efter frigivelsen af produkterne.

Apple har ikke kommenteret på rygterne.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Med den nye version af MagSafe til MacBook vil Apple angiveligt kunne få computerne til at oplade hurtigere, end tilfældet er via USB-C forbindelsen.

Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Har Apple ikke opgivet elbilen alligevel?

Apples planer om en elbil var droppet, lød det tidligere i år. Nu er et nyt samarbejde måske ved at opstå.

(mere…)
Denne iPad udgår

Apple har fjernet en meget populær, og prisbillig, iPad fra deres sortiment. Skarpere priser på restlagerne på vej?

(mere…)
iPad får markant prisdyk

Apple har sat prisen på deres iPad (10. generation) markant ned. Prisjusteringen sker i forbindelse med introduktionen af nye iPads.

(mere…)
iPhone 16-modellerne kommer i disse farver

Det rygtes, at de kommende iPhone-modeller kommer i hele syv forskellige farver.

(mere…)
Omfattende ændring på iPhone kommer til iPad

Apple er også tvunget til at ændre softwaren på iPad.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram