SSD vs. harddisk - så meget hurtigere er ekstern SSD

VIDEO: Min computer er løbet tør for lagerplads, men nu har jeg løst det – uden at tabe nævneværdig datahastighed. Se min duel mellem SSD og ekstern harddisk.

Videoen præsenteres i samarbejde med Samlino.dk, en gratis sammenligningstjeneste som giver dig mulighed for at sammenligne teleudbydere og spare penge på mobilabonnementer%%%%internet på adressen%%%% på 1 minut.

Min arbejdscomputer har 500 GB lagerplads. I udgangspunktet er det en fornuftig mængde dataplads, men når jeg smider mit bagkatalog af lyd- og videomaterialer på, så rammer jeg loftet næsten med det samme.

Jeg har forsøgt mig med eksterne harddiske for at få mere plads, men desværre har det ikke fungeret optimalt, da eksterne roterende skiver inde i plastikkasserne langt fra er specielt hurtige.

I forhold til det interne SSD-drev i den iMac jeg arbejder på, var min eksterne harddisk (af nyere dato) op mod 15-20 gange langsommere.

Min løsning blev et SSD-drev til en fornuftig pris

Min opmærksomhed blev nu rettet mod SSD-baserede eksterne lagerenheder, men med størrelser på op til 2 TB, har det økonomisk ikke været en interessant løsning. Heldigvis har priserne være nedadgående på SSD-lagermedier det seneste lange stykke tid.

Det lykkes mig at opstøve et produkt fra Adata med 1,92 TB plads. Denne kan købes til cirka 1.600 kroner. Heldigvis bestod drevet hastighedstesten om end det fortsat er langsommere end den interne lagerplads i iMac-computeren.

Modellen jeg testede hedder: Adata SC680, 1,92 TB

Det eksterne SSD-medie fra Adata er fire gange langsommere end det interne SSD-lagermedie i iMac 27” 2020, men trods alt er Adata-drevet hele fem gange hurtigere end den snurrerene eksterne harddisk.

Reelt har det betydet, at jeg nu kører hele min podcast- og videoredigering via ekstern lagerplads. Og jeg mærker ikke nogen nævneværdig forringelse af hastigheden, når jeg redigerer.

GUIDE: Sådan opgraderer du RAM i en iMac vildt billigt

Fylder ingenting og holder bedre

Da et SSD-medie består af hukommelseschips, er det ikke nær så følsomt som harddiske.

Taber du en harddisk på gulvet, er dine data i overhængende fare og datatab er overvejende sandsynligt.

Dette sker ikke med en SSD. Jeg siger ikke, at der det ikke kan gå i stykker – det kan jo sagtens ske, men ved tab er du i hvert fald bedre sikret.

Selve størrelsen er blot 10 x 86.7 x 61 mm. Vægten er 35 gram. Reelt betyder det, at jeg har taget Adata-enheden og sat den fast bag på computeren med et lille stykke dobbeltklæbende tape. Dermed har jeg nu en relativt permanent løsning.

SSD-lagerpladsen går ikke i dvale som en harddisk og USB-C tilslutningen (USB 3.2 Gen 2) giver den mest optimale overførselshastighed. Derfor oplever jeg nu drevet ”som om” det sad inde i maskinen.

Jeg håber ovenstående video kan være til inspiration, hvis du ligesom jeg også står og mangler plads på computeren.

VIDEO: Se min anmeldelse af iMac 27" 2020 - den er dælme fed

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Der findes mange størrelser på SSD-lagermedier, mange producenter og mange priser. Se dig godt for inden du køber.

Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Samsungs Freestyle projektor test | imponerede teknologi med for lidt lys

TEST: Næsten uanset vinklen kan Samsung The Freestyle projektor rettet billedet op. Imponerede! Lysstyrken er projektorens udfordring.

(mere…)
Min mening om Sony Xperia 1 IV

EP111: Kom tæt på topmodellen Sony Xperia 1 IV.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Sony Xperia 1 IV test | genial på sin egen måde

TEST: 10-spors lydstudie, avanceret 4K-video (op til 120 fps) og ekstern mikrofonindgang – ja og så er Xperia 1 IV i øvrigt bare en god telefon.

(mere…)
Samsungs ledningsfrie støvsuger klarer (næsten) alt – tæt på Samsung Bespoke Jet

ANMELDELSE: Samsung Bespoke Jet er en batteridreven ledningsfri støvsuger, som klarer næsten alt snavs. Vi kigger på det gode - og det der halter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram