SSD vs. harddisk – så meget hurtigere er ekstern SSD

15

VIDEO: Min computer er løbet tør for lagerplads, men nu har jeg løst det – uden at tabe nævneværdig datahastighed. Se min duel mellem SSD og ekstern harddisk.

Videoen præsenteres i samarbejde med Samlino.dk, en gratis sammenligningstjeneste som giver dig mulighed for at sammenligne teleudbydere og spare penge på mobilabonnementer%%%%internet på adressen%%%% på 1 minut.

Min arbejdscomputer har 500 GB lagerplads. I udgangspunktet er det en fornuftig mængde dataplads, men når jeg smider mit bagkatalog af lyd- og videomaterialer på, så rammer jeg loftet næsten med det samme.

Jeg har forsøgt mig med eksterne harddiske for at få mere plads, men desværre har det ikke fungeret optimalt, da eksterne roterende skiver inde i plastikkasserne langt fra er specielt hurtige.

I forhold til det interne SSD-drev i den iMac jeg arbejder på, var min eksterne harddisk (af nyere dato) op mod 15-20 gange langsommere.

Min løsning blev et SSD-drev til en fornuftig pris

Min opmærksomhed blev nu rettet mod SSD-baserede eksterne lagerenheder, men med størrelser på op til 2 TB, har det økonomisk ikke været en interessant løsning. Heldigvis har priserne være nedadgående på SSD-lagermedier det seneste lange stykke tid.

Det lykkes mig at opstøve et produkt fra Adata med 1,92 TB plads. Denne kan købes til cirka 1.600 kroner. Heldigvis bestod drevet hastighedstesten om end det fortsat er langsommere end den interne lagerplads i iMac-computeren.

Modellen jeg testede hedder: Adata SC680, 1,92 TB

Det eksterne SSD-medie fra Adata er fire gange langsommere end det interne SSD-lagermedie i iMac 27” 2020, men trods alt er Adata-drevet hele fem gange hurtigere end den snurrerene eksterne harddisk.

Reelt har det betydet, at jeg nu kører hele min podcast– og videoredigering via ekstern lagerplads. Og jeg mærker ikke nogen nævneværdig forringelse af hastigheden, når jeg redigerer.

GUIDE: Sådan opgraderer du RAM i en iMac vildt billigt

Fylder ingenting og holder bedre

Da et SSD-medie består af hukommelseschips, er det ikke nær så følsomt som harddiske.

Taber du en harddisk på gulvet, er dine data i overhængende fare og datatab er overvejende sandsynligt.

Dette sker ikke med en SSD. Jeg siger ikke, at der det ikke kan gå i stykker – det kan jo sagtens ske, men ved tab er du i hvert fald bedre sikret.

Selve størrelsen er blot 10 x 86.7 x 61 mm. Vægten er 35 gram. Reelt betyder det, at jeg har taget Adata-enheden og sat den fast bag på computeren med et lille stykke dobbeltklæbende tape. Dermed har jeg nu en relativt permanent løsning.

SSD-lagerpladsen går ikke i dvale som en harddisk og USB-C tilslutningen (USB 3.2 Gen 2) giver den mest optimale overførselshastighed. Derfor oplever jeg nu drevet ”som om” det sad inde i maskinen.

Jeg håber ovenstående video kan være til inspiration, hvis du ligesom jeg også står og mangler plads på computeren.

VIDEO: Se min anmeldelse af iMac 27″ 2020 – den er dælme fed

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Der findes mange størrelser på SSD-lagermedier, mange producenter og mange priser. Se dig godt for inden du køber.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer