SSD vs. harddisk – så meget hurtigere er ekstern SSD

VIDEO: Min computer er løbet tør for lagerplads, men nu har jeg løst det – uden at tabe nævneværdig datahastighed. Se min duel mellem SSD og ekstern harddisk.

Videoen præsenteres i samarbejde med Samlino.dk, en gratis sammenligningstjeneste som giver dig mulighed for at sammenligne teleudbydere og spare penge på mobilabonnementerAnnoncelinkinternet på adressenAnnoncelink på 1 minut.

Min arbejdscomputer har 500 GB lagerplads. I udgangspunktet er det en fornuftig mængde dataplads, men når jeg smider mit bagkatalog af lyd- og videomaterialer på, så rammer jeg loftet næsten med det samme.

Jeg har forsøgt mig med eksterne harddiske for at få mere plads, men desværre har det ikke fungeret optimalt, da eksterne roterende skiver inde i plastikkasserne langt fra er specielt hurtige.

I forhold til det interne SSD-drev i den iMac jeg arbejder på, var min eksterne harddisk (af nyere dato) op mod 15-20 gange langsommere.

Min løsning blev et SSD-drev til en fornuftig pris

Min opmærksomhed blev nu rettet mod SSD-baserede eksterne lagerenheder, men med størrelser på op til 2 TB, har det økonomisk ikke været en interessant løsning. Heldigvis har priserne være nedadgående på SSD-lagermedier det seneste lange stykke tid.

Det lykkes mig at opstøve et produkt fra Adata med 1,92 TB plads. Denne kan købes til cirka 1.600 kroner. Heldigvis bestod drevet hastighedstesten om end det fortsat er langsommere end den interne lagerplads i iMac-computeren.

Modellen jeg testede hedder: Adata SC680, 1,92 TB

Det eksterne SSD-medie fra Adata er fire gange langsommere end det interne SSD-lagermedie i iMac 27” 2020, men trods alt er Adata-drevet hele fem gange hurtigere end den snurrerene eksterne harddisk.

Reelt har det betydet, at jeg nu kører hele min podcast– og videoredigering via ekstern lagerplads. Og jeg mærker ikke nogen nævneværdig forringelse af hastigheden, når jeg redigerer.

GUIDE: Sådan opgraderer du RAM i en iMac vildt billigt

Fylder ingenting og holder bedre

Da et SSD-medie består af hukommelseschips, er det ikke nær så følsomt som harddiske.

Taber du en harddisk på gulvet, er dine data i overhængende fare og datatab er overvejende sandsynligt.

Dette sker ikke med en SSD. Jeg siger ikke, at der det ikke kan gå i stykker – det kan jo sagtens ske, men ved tab er du i hvert fald bedre sikret.

Selve størrelsen er blot 10 x 86.7 x 61 mm. Vægten er 35 gram. Reelt betyder det, at jeg har taget Adata-enheden og sat den fast bag på computeren med et lille stykke dobbeltklæbende tape. Dermed har jeg nu en relativt permanent løsning.

SSD-lagerpladsen går ikke i dvale som en harddisk og USB-C tilslutningen (USB 3.2 Gen 2) giver den mest optimale overførselshastighed. Derfor oplever jeg nu drevet ”som om” det sad inde i maskinen.

Jeg håber ovenstående video kan være til inspiration, hvis du ligesom jeg også står og mangler plads på computeren.

VIDEO: Se min anmeldelse af iMac 27″ 2020 – den er dælme fed

VIND EN POWERBANK ⚡️ Modtag de seneste nyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Der findes mange størrelser på SSD-lagermedier, mange producenter og mange priser. Se dig godt for inden du køber.

Robotplæneklipper? Her er min store 2024-guide

GUIDE: Her får du de mest udbredte myter og misforståelser omkring græsklipning og robotplæneklippere. Plus gode råd.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Jeg har prøvet et MEGA-solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
OnePlus Nord 4 er alt du behøver | Test

TEST: Denne budget-telefon vil de fleste blive glade for. OnePlus Nord 4 har alt du behøver og ikke ret mange problemer.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
OnePlus Nord 4 – mine første indtryk

FØRSTE INDTRYK: OnePlus Nord 4 kommer snart i butikkerne. Jeg har nu telefonen i hænderne, så her er mine første indtryk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram