Nest er endelig på SmartThings – et vigtigt skridt

Google Nest kan nu bruges sammen med smarthome-systemet SmartThings. Googles blåstempling tror jeg er vigtig for SmartThings-platformen.

Nest Cam Outdoor
Nest udendørskamera kan nu integreres med SmartThings (Foto: Google)

Smarthome-teknologi er under udbredelse og det vælter ind med nye smartprodukter – nogle er dog mere smarte end andre.

Når jeg tester smarthome-devices er det vigtigt, at produkterne som minimum kan bruges med Google Assistant, men helst også Apple HomeKit og SmartThings. Desværre er der mange produkter, som lever deres eget liv i eget økosystem.

Jeg tror på, at det er vigtigt med integration af produkter og tjenester på de store brede platforme, så kunderne ikke skal have bunkevis af hubs til hver enhed, de har købt eller skal forholde sig til en app til hver enhed.

ANMELDELSE: Den smarte dørlås er slet ikke smart

Brugere af platformen SmartThings, der er en åben platform til smarthome-dimser, kan nu anvende produkterne fra Google Nest. Det meldte Google allerede ud i december, men nu er udrulningen nået til Danmark.

Det vil sige, at kameraerne fra Nest samt dørklokke og termostater fra Google Nest, kan nu integreres direkte i SmartThings. Det bekræfter brugerne på Facebook-gruppen SmartThings – Danske brugere. Indtil nu kan man dog ikke finde eksempelvis Nest Hub eller Nest røgalarmen i SmartThings.

At Google er tilgængelig på SmartThings, tror jeg er en vigtig løftestang for platformen, der vil få flere til at gå med.

Jeg bruger selv SmartThings som hjertet i mit smarthome-setup. I denne hub har jeg parret alt fra smartpærer og bevægelsesfølere til udendørskameraer og kontakter.

Med SmartThings får jeg blandt andet en unik mulighed for at oprette automatiseringer baseret på data fra de dimser jeg har i hjemmet.

Senest har jeg lavet en automatisering, der henter data fra en temperaturføler i en Hue udendørs bevægelsessensor. Hver morgen får jeg således en notifikation på telefonen om udendørstemperaturen – men kun hvis temperaturen har ramt frysepunktet.

En anden rutine slukker lyset i hele huset klokken 2 om natten, så alle lamper ikke blot står tændt hele natten, hvis man er faldet om på sofaen.

Det kan godt være, at det lyder lidt nørdet, men når først man har ”set lyset” så går det egentlig meget let. En ekstra gevinst er, at det ikke er dyrt at komme i gang.

ANMELDELSE: Denne smartdørklokke er genial

Som nævnt er smarthome-enheder ikke altid smarte. I nedenstående podcastepisode taler jeg med IT-guruen Preben Mejer om de usmarte smarthome. Gå frem til 2:08 minutter.

Mere til historien

Smarthome-teknologi er ikke kun for super-nørder, En undersøgelse fra efteråret viste, at hvert tredje danske hjem har en eller flere smarthome-enheder installeret.

Fredag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Google Fotos kan selv organisere billeder

Google er klar med en opdatering til Google Fotos, der giver bedre organisering.

Google Fotos 2023
Google Fotos vil kunne stacke billeder som næsten er ens (Foto: Google)

Ved hjælp af kunstig intelligens går Google til værks med deres Google Fotos. Mulighed for bedre organisering i skærmbilleder, vil gøre det hurtige for dig. Det skriver Google i et blogindlæg.

Ved at gøre brug af netop AI kan Google Fotos nu sortere i ens skærmbilleder, og give en bedre organisering. Brugen af dette kan nemlig adskille dokumenter af forskellige art, så de er nemmere at finde.

Skærmbilleder med for eksempel kvitteringer vil være mere adskilt. Din kvittering fra supermarkedet vil derfor ikke længere ligge ved siden af familiebilledet.

LÆS OGSÅ: Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Sorterering af identiske billeder bliver nemmere

Hvis du har taget flere fotos, som er tæt på ens, så kan Google Fotos for fremtiden "stacke" fotos sammen.

Dette kan være særligt brugbart, hvis du fx har familiefotos der er tæt på identiske, så vil Google Fotos ved hjælp af kunstig intelligens sortere dem.

Måden det sker på er, at den udvælger det bedste billede, men giver dig stadig mulighed for at ændre valget. De andre billeder gemmer sig nemlig bagved det der er fremhævet, så du mister ikke billedet.

Mere til historien

De nye funktioner bliver langsomt rullet ud på både Android og iOS snarest, og man vil måske ikke se det lige med det samme.

Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Google mener, at Apples beskedsystem iMessage skal åbnes for andre. Google har bedt EU om hjælp.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram