Nest er endelig på SmartThings – et vigtigt skridt

Google Nest kan nu bruges sammen med smarthome-systemet SmartThings. Googles blåstempling tror jeg er vigtig for SmartThings-platformen.

Nest Cam Outdoor
Nest udendørskamera kan nu integreres med SmartThings (Foto: Google)

Smarthome-teknologi er under udbredelse og det vælter ind med nye smartprodukter – nogle er dog mere smarte end andre.

Når jeg tester smarthome-devices er det vigtigt, at produkterne som minimum kan bruges med Google Assistant, men helst også Apple HomeKit og SmartThings. Desværre er der mange produkter, som lever deres eget liv i eget økosystem.

Jeg tror på, at det er vigtigt med integration af produkter og tjenester på de store brede platforme, så kunderne ikke skal have bunkevis af hubs til hver enhed, de har købt eller skal forholde sig til en app til hver enhed.

ANMELDELSE: Den smarte dørlås er slet ikke smart

Brugere af platformen SmartThings, der er en åben platform til smarthome-dimser, kan nu anvende produkterne fra Google Nest. Det meldte Google allerede ud i december, men nu er udrulningen nået til Danmark.

Det vil sige, at kameraerne fra Nest samt dørklokke og termostater fra Google Nest, kan nu integreres direkte i SmartThings. Det bekræfter brugerne på Facebook-gruppen SmartThings – Danske brugere. Indtil nu kan man dog ikke finde eksempelvis Nest Hub eller Nest røgalarmen i SmartThings.

At Google er tilgængelig på SmartThings, tror jeg er en vigtig løftestang for platformen, der vil få flere til at gå med.

Jeg bruger selv SmartThings som hjertet i mit smarthome-setup. I denne hub har jeg parret alt fra smartpærer og bevægelsesfølere til udendørskameraer og kontakter.

Med SmartThings får jeg blandt andet en unik mulighed for at oprette automatiseringer baseret på data fra de dimser jeg har i hjemmet.

Senest har jeg lavet en automatisering, der henter data fra en temperaturføler i en Hue udendørs bevægelsessensor. Hver morgen får jeg således en notifikation på telefonen om udendørstemperaturen – men kun hvis temperaturen har ramt frysepunktet.

En anden rutine slukker lyset i hele huset klokken 2 om natten, så alle lamper ikke blot står tændt hele natten, hvis man er faldet om på sofaen.

Det kan godt være, at det lyder lidt nørdet, men når først man har ”set lyset” så går det egentlig meget let. En ekstra gevinst er, at det ikke er dyrt at komme i gang.

ANMELDELSE: Denne smartdørklokke er genial

Som nævnt er smarthome-enheder ikke altid smarte. I nedenstående podcastepisode taler jeg med IT-guruen Preben Mejer om de usmarte smarthome. Gå frem til 2:08 minutter.

https://open.spotify.com/episode/1485YIdkPTtxaHjTtc6x0c?si=-A2JOYqNSEGpI2LLcvwrSw

Mere til historien

Smarthome-teknologi er ikke kun for super-nørder, En undersøgelse fra efteråret viste, at hvert tredje danske hjem har en eller flere smarthome-enheder installeret.

Samsungs indtjening eksploderer – det gør udledning af CO2 også

Den verdensomspændende udvikling af kunstig intelligens sætter klimamål under pres. Google tvivler på egne klimamål.

(mere…)
KL raser efter kold skulder i Chromebook-problematik

Regeringen tager ikke Chromebook-problematikken alvorligt nok, mener udvalgsformand i Kommunernes Landsforening.

(mere…)
Google Translate får tilføjet 110 nye sprog

Google Translate får nu den største udvidelse nogensinde, hvor 110 nye sprog tilføjes.

(mere…)
Nu må skoleeleverne bruge Chromebook-computerne, men …

Hvordan vil Google konkret sikre, at mine børns data ikke bruges i strid med lovgivningen?

(mere…)
Google inviterer til “Made by Google”-event – Pixel 9?

Google har sendt invitationerne ud til en stor event i midten af august. Der spekuleres i en lancering af Pixel 9-serien.

(mere…)
Den originale Chromecast bliver snart ubrugelig

Bruger du stadig den originale Chromecast, holder den snart op med at fungere.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram