Tedee smartlås test | overhovedet ikke smart

TEST: Dørlåsen skal være en smartlås, der åbner, når du kommer hjem med fyldte hænder. Min Tedee test viser, at Tedee desværre ikke er så smart, som det loves.

Tedde smartlås test - smartlock
Dørløsen fra Tedee lover meget i salgsmaterialet. Desværre er smartlåsen ikke helt så smart, som jeg håbede på. Læs min Tedee smartlås test her (Foto: MereMobil.dk)

For kort tid siden testede jeg en smartdørklokke med kamera og mulighed for at tale med den, der står foran døren, når du ikke er hjemme. Dørklokken var rent faktisk smart og den naturlige ”ven” til dørklokken er dørlåsen – naturligvis en smartlås; endnu en brik i opbygningen af et smarthome.

ANMELDELSE: Ding! Dong! Eufy Dørklokken er genial

Jeg har over et stykke tid testet Tedee smartlås på min primære dør. Der er ingen tvivl om, at det polske firma gerne vil en hel masse, men de kommer desværre ikke i mål.

Enkelte ting står dog lige i skabet. Dem er der bare ikke nok af, når produktet koster næsten 3.000 kroner.

Du installerer selv – helt uden problemer

Tedde smartlås smartlock dørlås
Designet er ikke kønt. Stor og kluntet synes jeg bedst betegner dørlåsen fra Tedee (Foto: MereMobil.dk)

Det bedste ved Tedee smartlock er installationen. Hvis du har en normal nordeuropæisk dør, hvor låsen sidder over håndtaget, er installationen virkelig simpel uden brug af en låsesmed.

Helt uden håndværksuddannelse og med en normal skruetrækker fik jeg i løbet af et kvarters tid afmonteret den analoge drejemekanisme og monteret indholdet i testpakken fra Tedee.

Tedee skal have ros for deres meget udførlige vejledning med YouTube-videoer og det hele. Det kan virkelig ikke gå galt. Efter kalibreringen af låsen, skulle jeg til det mest spændende; appen.

Støjer alt for meget

Det første der skete var, at Tedee ikke passerede WAF (Wife appeptance factor). Designet er alt for stort og kluntet. Ikke at en dørlås normalt er ”pæn”, men denne klods venter bare på, at nogen går ind i den med kasser og indkøbsposer.

Dertil kommer lyden. Motoren støjer alt for meget.

Dernæst vil du støde på et andet problem; dørens trepunktssikring. På min dør skal håndtaget løftes op for at udløse trepunktssikringen, inden låsen kan drejes. Dette skal du fremadrettet lære hele familien, hvilket egentlig ikke har været et problem. Faktisk trækker vi alligevel håndtaget op per automatik, når vi er inde. Mekanismen får nemlig døren et at trække sig helt i.

Automatisk oplåsning er smart på papiret

Tedde smartlås smartlock dørlås
Fejlprocenten er høj. Husk at tjek på appen om døren rent faktisk er låst (Foto: MereMobil.dk)

Noget af det smarteste ved Tedee er den automatiske oplåsning af døren. Når du nærmer dig døren, med hænderne fyldte, så åbner låsen af sig selv. I hvert fald på papiret.

Automatikken kræver nemlig, at appen hele tiden har placeringsadgang – en adgang telefonen indimellem spørger dig til at forny. Kommer du til at afvise placeringsadgangen, fungerer automatikken ikke. Og så kan du stå og blomstre med indkøbsposerne mens du kigger på nøglen, som du lod blive hjemme.

Derudover er det langt fra altid, at låsen åbner, når du kommer tæt på døren.

Du kan også få døren låst automatisk, men tjek lige status på appen, så du er sikker på, at døren rent faktisk er låst.

Låst ude af hjemmet

Efter den første testdag besluttede jeg mig for at placere en sikkerhedsnøgle udenfor (godt gemt), hvis systemet skulle fejle. Det skulle vise sig at være en god beslutning.

Jeg oplevede nemlig lige pludselig, at låsen ikke gad åbne sig. Ikke fordi den sad fast, men blot fordi systemet ikke fungerede. Det havde ikke været populært at stå med familien udenfor i regnvejr – så heldigvis var der en fysisk nøgle til stede.

Jeg har også oplevet at sidde i bilen en morgen med ungerne, mens der var låst af uden døren var låst. Derefter låste “fruen i huset” manuelt op igen, men Tedee låste atter døren inden den var lukket. Her var irritation at spore. Det er ike det tiden er til en morgen, hvor man skal afsted inden klokken på skolen ringer ind.

Mangler de mest simple funktioner

Noget af det første jeg ledte efter, var tidsstyring af låsen.

Som standard tilbydes automatisk lås efter blandt andet 10 minutter eller 5 sekunder, men du kan desværre ikke lave et tidsskema, hvor døren låses klokken 22 og aftenen og åbnes igen klokken 8 næste morgen.

En af de gode ting er dog, at du kan invitere flere brugere til appen, så hele familien kan betjene låsen via deres smartphone. Via en log kan du efterfølgende se, hvem der har låst sig ind og ud og hvornår.

Udover at dreje låsen manuelt, ved at dreje hele Tedee adapteren, kan låsen også aktives ved tryk på den hvide plade på Tedee. Knappen er god, men det føles ikke som om, at adapteren er betegnet til at blive drejet manuelt.

Konklusion: Det kunne have været så godt

Jeg er selvsagt ikke imponeret over Tedee. Fejlprocenten er alt for høj og denne smartlås er ikke pålidelig nok til, at jeg kan anbefale den på nuværende tidspunkt. Jeg afviser ikke at revidere min test, hvis produktet udvikler sig, men den foreliggende version er bare ikke god nok.

Smarthome-produkter lider generelt af, at de alle hver deres hub/bridge, hvilket også gælder og Tedee. Hvis du havde håbet på integration i Samsung SmartThings, er det ikke noget, som umiddelbart kommer i nær fremtid.

– ”Vi prioriterer udvikling baseret på kundernes ønsker, og Samsung SmartThings nævnes kun lejlighedsvis. Lige nu er vores fulde opmærksomhed på at afslutte integrationen med HomeKit. Når det er gjort, så vil vores potentielle kunder måske bede os om Samsung SmartThings. Men lige nu er det ikke en del af køreplanen, ” fortæller Grzegorz Chuchra, adm. direktør i Tedee til MereMobil.dk.

Tedee har dog integration med Google Assistant mens Amazon Alexa er planlagt til Q1 2021 og Apple Homekit i Q2 2021, oplyser Tedee.

Beklager… Det kunne have været så godt – men til 3.000 kroner! Det holder ikke. 2 ud af 6 stjerner.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Let installation – gode forklaringer og videoguides
 • Intuitiv app
 • Skal oplades cirka hvert halve år, ifølge producenten
 • Automatisk lås efter X-tid
 • Automatisk oplåsning når du nærmer dig døren
 • Låsen kan fjernbetjenes via smartphonen
 • Kører på iPhone og Android

Lidt at tænke over

 • Støjer når den kører
 • Kluntet design
 • Mangler mulighed for lås på bestemte tidspunkter
 • Sender ikke notifikationer, hvis låsen fejler
 • Låser ikke altid op automatisk
 • App-oplåsning fejler en gang i mellem
 • Høj pris
 • Ikke pålidelig nok

Mere til historien

Et alternativ til Tedee er Danalock som jeg på nuværende tidspunkt ikke har haft mulighed for at prøve. Jeg planlægger dog en test af Danalock i starten af 2021.

Tedee smartlås
Hørefejl? – Doro HearingBuds giver nye muligheder

TEST: Doro HearingBuds skærer igennem kaos og det højlydte. Og så spiller de bare fremragende.

(mere…)
Lavpris-mobil: Det er jo næsten umuligt at vælge

VIDEO: Jeg har sat to gode lavpris-telefoner i duel. Hvilken er bedst?

(mere…)
Fik du set den nye M3 MacBook Pro og iMac?

VIDEO: Her er mine første indtryk af M3 MacBook Pro og den nye 24” iMac.

(mere…)
Skal du skifte til iMac M3? TEST

TEST: M3-versionen af iMac er superfed, men overgår den M1 iMac? Læs min test af iMac M3 med 24 tommer skærm..

(mere…)
Motorola Edge 40 Neo giver fuld valuta for pengene | TEST
(mere…)
Her er den bedste GPS-styrede robotplæneklipper

TEST: Virker de GPS-styrede robotplæneklippere? Jeg har gennemtestet Segway, Stiga og Ecoflow.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram