Lås hoveddøren op med din smartphone og Tedee

FØRSTE KIG: Tedee smartlås åbner selv låsen på din hoveddør, når du kommer hjem med hænderne fyldte. Den låser også automatisk døren om aftenen.

Tedee smartlås
Hovedenheden til Tedee smartlås er denne lille cylinder, der monteres på dørens inderside, hvor vrideren sidder i dag (Foto: MereMobil.dk)

Min bolig består efterhånden af en hel del smarthome-udstyr. Det mest udbredte er styring af lys, men efter jeg fik Samsung SmartThings ind i huset, gik det stærkt.

Nu blev lyset kombineret med trådløse bevægelsesfølere og dørkontakter. Derved fik jeg mulighed for at tænde udendørslyset, når døren blev åbnet – men naturligvis kun når det er aften. Blot for at nævne ét af mange scenarier, jeg har programmeret i SmartThings.

For nyligt fik udendørskameraerne selskab af en dørklokke med kamera – ja faktisk en slags dørtelefon via en app. Nu kan jeg tale med pakkeposen selvom jeg ikke er hjemme.

ANMELDELSE: Ding! Dong! Eufy dørklokken er MEGA smart

Næste skridt hoveddøren. Jeg har i lang tid manglet noget automatik, der f.eks. kan låse døren automatisk om aftenen. Eller mulighed for døråbning eller lås, som jeg kan betjene, når jeg ikke er hjemme.

Nu er smartlåsen Tedee dumpet ind på mit skrivebord. Jeg har ikke monteret den endnu, men den virker lovende.

Den største forhindring er låsen i døren

Tedee er en “cylinder”, som monteres på låsens pal på dørens inderside. Altså der hvor den manuelle vrider sidder. Før monteringen kan lade sig gøre, skal der udskiftes nogle dimser på den nuværende låsemekanisme i døren.

Der er do-it-yourself-videoer tilgængelige hos Tedee. Om de er så intuitive, at selv jeg kan skifte det, må tiden vise.

Cylinderen er i virkeligheden en lille motor, der kan dreje låsemekanismen.

Pakken indeholder desuden en bridge, der er den enhed, som forbinder selve dørlåsen med appen på din smartphone – Android eller iPhone.

Lås op uden hænder og nøgle

Efter installationen behøver du ikke tage telefonen op af lommen, når du kommer hjem. Via Bluetooth registreres du automatisk hvorefter låsen åbner. Nu skal du blot trykke håndtaget ned. Døren kan desuden automatisk låse efter dig, når du forlader hjemmet.

Fordi Tedee blot er en motor med en masse smartness inden i, så kan du stadig åbne døren med en nøgle.

Nu skal jeg bare i gang med at montere Tedee smartlås – den nyeste dims til mit smarthome.

Den vejledende pris for Tedee smartlås er 2.894 kroner.

Hvis du er nysgerrig på mit smarthome, så har jeg tidligere omtalt det i min podcast. Du kan lytte til denne episode. Jeg har også i en tidligere episode fortalt om, hvad der sker, når ens smarthome bliver usmart.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Hvis du som jeg har en dør med trepunktslås, hvor håndtaget skal trækkes op, før du kan låse, så kræver Tedee, at du selv sørger for at trække opad i håndtaget. Hos os er det ikke et problem, da det er en vane, at vi i forvejen hiver op, når vi kommer hjem.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram