Huawei overvejer frasalg af P- og Mate-serierne

3

Som følge af de store problemer som handelskrigen giver Huawei, så overvejer Huawei angiveligt sælge deres flagskibsserier fra.

Huawei P40 Pro
Huawei P40 Pro er en del af den populære P-serie fra Huawei, som altså sammen med Mate-serien, kan være på vej til at blive solgt fra selskabet (Foto: Huawei)

Det er under et år siden, at Huawei blev verdens største smartphoneproducent. Og med ét blev dette ændret. Alt sammen på grund af handelskrigen mellem USA og Huawei, der blandt andet har gjort det umuligt at benytte Googles tjenester på Huaweis enheder.

Trumps sidste runde mod Huawei – strammer restriktionerne yderligere

Huawei har valgt, at sælge deres Honor-brand fra. Dette for at forsøge at holde det i live og håbe, at det kan undgå samme restriktioner, som moderbrandet var ramt af.

Nu skriver Reuters, at Huawei også overvejer at sælge flagskibsserierne Huawei P- og Mate-serierne fra. Angiveligt har der været dialog om dette i månedsvis mellem Huawei og et konsortium, der er ledet af investeringsselskaber i Shanghai. Det er dog endnu ikke endelig besluttet. Huawei håber, at de fortsat kan producere smartphones.

Mate- og P-serierne er vigtige for Huawei. Alene i tredje kvartal 2020 stod de for tæt på 40 procent af Huaweis totale salg.

PODCAST: Forstå konflikten mellem Kina og USA, der rammer Huawei

Ifølge kilderne forventer Huawei ikke at Biden administrationen vil ændre på restriktionerne. Dette giver også mening, da det ikke er Trump, som har startet dette. Konflikten mellem USA og Kina ligger tilbage i Obamas tid.

En talsperson fra Huawei har nægtet, at firmaet overvejer at sælge flagskibsserierne fra.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Som om handelskrigen og de mange restriktioner ikke var nok… Ifølge det tyske medie Netzpolitik, så diskriminerer Huawei deres ansatte og blander sig i deres privatliv – alt sammen for at kontrollere og sikre loyalitet over for firmaet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer