Weber Connect test | skal din julemad på grillen?

TEST: Opskrifter til juleand og flæskesteg i en app der taler med et stegetermometer. Det lyder smart! Weber Connect Smart Grilling Hub har dog en del mangler.

Weber Connect test
Weber Connect Smart Grilling Hub har opskrifter på blandt andet ribeye og juleand i appen. Desværre har systemet en del mangler. (Foto: MereMobil.dk)

Alt kan i princippet grilles. Jeg plejer at sige, at alt hvad der sviner og lugter, skal på grillen. Det vil sige kyllingesteg, flæskesteg og alle oksekødsstege. Det er selvfølgelig ikke rigtigt, men en god undskyldning for at få lov til at grille og føle sig lidt vildmandsagtig.

Julemaden kan sagtens laves på grillen. En and på rotisseriet bliver sikkert ret fAN(d)tastisk.

Et stegetermometer hjælper tilberedningen på vej, men i mit smarthome er et analogt stegetermometer slet ikke nok. Derfor har jeg også tidligere skrevet om smartteknologi-baserede stegetermometre som Meater (anmeldelse) og det danske alternativ CookPerfect (anmeldelse).

I Danmark er Weber grillmesterens foretrukne udstyr og Weber har naturligvis også et smart-grilltermometer på hylden. Det er dog ikke blot et termometer, men en ”Smart Grilling Hub" med indbyggede opskrifter.

Webers termometer har opskriften på juleanden

I Weber Connect-appen finder du opskriften på ’Grillet and med citron og timian’, hvorefter du går i gang med forberedelsen.

Trin for trin vises med tekst og visuelle animationer, hvordan du ridser skindet, pensler, laver en krydderi-rub osv. Appen beskriver også grillmetode og hvilken temperatur at grillen skal have.

Herefter er det blot at nippe til rødvinen, mens du venter på det næste trin fra appen. Det ER da megasmart – særligt hvis du er usikker på, hvordan en given ret tilberedes.

Måske alligevel ikke så smart?

En kogebog direkte i en app med billeder og vejledninger lyder jo genialt, hvilket det også er, så længe der findes en opskrift i appen.

Udvalget af opskrifter er desværre forholdsvist begrænsede. Eksempelvis er der ikke en vejledning til noget så simpelt, som at grille en hel kylling.

Når appen ikke kan hjælpe med en opskrift, så er Weber Connect Smart Grilling Hub bare et digitalt stegetermometer med en app og overhovedet ikke en ”smart grilling hub”, som der står på kassen - netop disse ord er jo hele salgsargumentet for produktet.

Et stærkt kritisk punkt i tilberedningen efter en opskrift i hubben er, at systemet tilsyneladende ikke tager stilling til temperaturen på kødet. Når jeg kører en opskrift igennem og blot lader føleren ligge på bordet, er det tydeligt, at opskriften kun beregnes på en tidsfaktor og ikke om ens kød har den rette temperatur på det rette sted i opskriften. Termometeren viser eksempelvis 27 grader, men efter 10 minutter siger appen ”vend kødet og tilsæt smør”. Det er simpelthen ikke godt nok.

En smartgrill-app skal i min optik lure, at jeg ikke har lagt kødet på grillen. Dette kan jo måles via temperaturføleren. Den skal også tage højde for, om grillens temperatur er rigtig og hvorvidt mit kød har den rette temperatur undervejs. Alt dette fejler Weber på.

Hvad siger andre om Weber Connect?

Jeg troede, at Webers officielle brugerforum på Facebook ville indeholde mange anmeldelser af Weber Connect fra firmaets fans. Det er dog begrænset, hvad jeg har kunne finde.

Jeg er dog stødt på et indlæg fra Patrick, der med app-opskriften tilberedte en ribeye streak, hvor målet er en steak, som er medium rare. Resultatet var: ”…mere rare end medium. Min kone skulle i hvert fald ikke have noget af denne streak”, konkluderede han.

Hos Connery skriver Mikkel M. Vermuelen følgende: ”Weber mister point på at lancere et produkt, der markedsføres som smart, men som virker til at lide af - ikke så meget at softwaren er mangelfuld - men at indholdet på softwareplatformen stadig er meget begrænset. I mellemtiden vil jeg ikke anbefale Weber Connect Smart Grilling Hub for dets smarte aspekter”. Mikkel giver Weber Connect 4 ud af 6 stjerner.

Alt Om Data er dog mere rundhåndede og giver 4 ud af 6 stjerner, men også udmærkelsen "anbefaler" i deres test af Weber Connect. Læs testen her.

Køber du Weber Connect så pak det ud og sæt det op i god tid. Det tager forholdsvis lang tid at komme i gang første gang - blandt andet program af eksempelvis softwareopdateringer. Du skal altså ikke pakke termometret ud to minuttter før du skal bruge det på grillen.

Konklusion: Ikke smart nok

Idéen bag Weber Connect er egentlig smart nok, men jeg er ikke der, hvor jeg tør overlade juleanden eller den dyre steg til ”Smart Grilling Hub”.

Det er dog smart, at der er en føler med, så du kan måle lufttemperaturen inde i grillen. Derudover understøttes yderligere to følere. Desuden skal Weber have point for at benytte Wi-Fi til kommunikationen mellem enhederne og appen. Det giver længere rækkevidde.

Udover de ting jeg allerede har slået ned på, må jeg også konstatere, at efter forholdsvis lang tid på markedet, er der stadig softwarefejl – f.eks. hvor en tekst bare er et ”ID-nummer” – der for længst burde være rettet.

Prisen på Webers webshop er 1.199 kroner, men så får du også et par Weber-sokker med. Herunder kan du se priserne fra Pricerunner – aktuelt 699 kroner.

3 ud af 6 stjerner.

Inden for smart-grilltermometre anbefaler jeg fortsat danske CookPerfect. Vil du være uafhængig af kabler, er det Meater du skal se nærmere på.

Aktuelle priser på Weber Connect Smart Grilling Hub

Herunder kan du se dagspriserne på Weber Connect Smart Grilling Hub.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Stort display der viser nedtælling og temperatur
  • Følere i salgspakken til kød- og grilltemperatur
  • Understøtter i alt fire følere
  • Oplades via USB-stik (oplader medfølger ikke)
  • Appen taler dansk
  • God vejledning i opskrifterne med billeder og tekst

Lidt at tænke over

  • Udvalget af opskrifter (primært salgsargument) er for lille
  • Tilberedning via opskrifter tager kun tid – tjekker ikke temperatur
  • Følerne er ikke trådløse og derfor ikke regnet til brug med rotisseri
  • Softwarefejl i appen

Mere til historien

Selvom der står Weber på kassen kan Weber Connect Smart Grilling Hub anvendes sammen med alle typer af grille eller for den sags skyld bruges inde i ovnen.

Weber Connect Smart Grilling Hub
Sony Xperia 5 V test | the heat is on - på en forkert måde

TEST: Den bliver alt for varm, oplader langsomt og er ret dyr. Her er min test af Sony Xperia 5 V.

(mere…)
Stiga A1500 test | sådan er den trådfrie robotplæneklipper

TEST: Ingen kanttråd - men effektiv GPS-kortlægning! Din græsplæne bliver mega flot med Stiga A1500 robotplæneklipperen. Men..!

(mere…)
YouSee Streamer er unødvendig - læs testen

MINI TEST: Streamingtjenester og flow-TV i én brugerflade, lover YouSee. Jeg har testet YouSee Streamer.

(mere…)
Jabra Elite 10 og Elite 8 Active – sådan er de

FØRSTE INDTRYK: Lyden er god og støjreduktionen i Jabra Elite 10 verdensklasse effektiv. Jeg har prøvet Jabras nye headsets.

(mere…)
Samsung Galaxy Watch6 Classic test | Som at have en læge i lommen

TEST: Designet er mega fedt! Mængden af sundheds- og motionsdata er enormt! Når Samsung i mål? Læs min test af Galaxy Watch6 Classic.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold5 test | én STOR forskel

TEST: Der er én stor forskel fra Galaxy Z Fold4 til Z Fold5, men er det nok til at retfærdiggøre den høje pris? Læs min test af Samsung Galaxy Z Fold5 og få svaret.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram