Meater grilltermometer | en god opskrift der skiller

TEST: Meater er helt trådløst. Det er genialt, når du skal stege i ovnen eller grille. Maden bliver god, men forbindelsen er en dealbreaker.

Meater+ test
Meater+ (promofoto)

Tør du betro julemaden, din runde fødselsdag eller bare hverdagsmaden til stege- og grilltermometeret Meater? Læs min test af Meater+ her og find ud af, om det er pengene værd.

Hvis du er træt af at fumle med ledningsbaserede termometre ved grillen, eller i køkkenet? Så læs med her. Jeg har over en længere periode afprøvet Meater og Meater+.

Det bedste er, at Meater er HELT ledningsfri. Dermed kan det sidde i stegen inde i det lukkede ovn- eller grillrum. Det er lige meget om du har en gas- eller kulgrill eller blot en konventionel ovn. Meater fungerer alle steder.

Via appen på smartphonen angiver du kødtypen, og så er det ellers bare i gang med stegningen. Når uret bipper, så holder Meater også styr på hviletiden. Det er rigtigt smart.

Undervejs kan du følge temperaturen i kødet såvel som inde i grillrummet.

Lige så smart som det lyder, lige så mange problemer, er der forbundet med produktet. Jeg er opmærksom på, at du kan Google dig til mange anmeldelser, der roser Meater i flotte vendinger. Jeg er ikke helt på linje med disse anmeldelser.

Alt for kort afstand

Meater+
Meater+ (promofoto)

Jeg har prøvet både Meater og Meater+. Forskellen er, at Meater+ har en signal-repeater med i pakken.

Rækkevidde er på begge produkter alt for ringe. Særligt hvis du griller i de kolde måneder, hvor grillen passer sig selv på terrassen, mens du sidder lunt i køkkenet eller stuen.

Når jeg anvender Meater i min gasgrill, så rækker Meater kun lige inden for døren. Det er vel en afstand på 5-6 meter. Meater+ kan fordoble rækkevidden (i grove træk). Nu kan jeg være i hele stuen, og køkkenet, uden at miste forbindelsen.

I praksis kan jeg fifle lidt med rækkevidde ved at justere, hvor signal-repeater-enheden placeres, men godt og imponerede er det ikke.

Hvis du har lang afstand mellem f.eks. grillen og dit køkken, så er Meater ikke relevant for dig.

Godt at kunne engelsk

Opsætningen af Meater og appen er egentlig forholdsvis let, men nøøj hvor er der mange trin, man skal igennem den første gang.

Til slut går det op for mig, at alt foregår på engelsk. Det mest irriterede ved dette er angivelserne af stegningerne og kødtyperne. Her føler jeg mig ikke helt tryg nok på engelsk.

Når du sætter Meater i kødet, så vær opmærksom på, at sensoren sidder et lille stykke inde på selve måleenheden. Den har altså kun ét målepunkt, hvorfor placeringen i kødet er endnu mere vigtig.

Som nævnt måles temperaturen desuden i omgivelserne. Derfor kan Meater også estimere, hvornår maden er klar. Det er ikke altid helt rigtigt, men det er smart med en cirka-angivelse.

Er temperaturen rigtig?

Om Meater måler den rigtige temperatur handler i høj grad om placeringen i dit kød. Altså om sensoren er i midten på det tykkeste sted.

Jeg har tidligere testet CookPerfect, der er et dansk udviklet stege- og grilltermometer. Dengang blev jeg opmærksom på, at én centimeter i en steg, kan betyde en forskel på op til 10 grader.

Derfor er det heller ikke så underligt, at CookPerfect ikke måler præcis den samme temperatur som Meater. CookPerfect har fem sensorer, og udregner via deres egne formler, hvad kernetemperaturen er.

Jeg har grillet adskille forskellige slags kød med både Meater og CookPerfect. De fleste gange har jeg kunne servere kød uden problemer, men jeg har også oplevet, at målingen fra Meater virkede så upræcis, at jeg i hast måtte sætte et alternaivt stegetermometer i og nærmest flå Meater ud.

Konklusion: Er Meater pengene værd?

Denne anmeldelse er primært baseret på mine oplevelser med Meater+. Sponseret link Dagsprisen for Meater+ er omkring 700-800 kroner, ifølge Pricerunner.

Det er klart Meater+ du skal gå efter, hvis du vil købe dette stege- og grilltermometer. Den anden udgave rækker simpelthen alt for kort – og den er såmænd ”rigeligt kort” på Meater+ i forvejen.

Jeg er ikke fan af, at appen ikke taler dansk. Jeg synes det er et problem i forhold til særligt kødtyperne og den ønskede kernetemperatur.

Til gengæld er jeg vild med, at Meater er totalt trådløs. Det er skønt ikke at skulle trækkes med ledninger.

Jeg har haft for mange irritationsmomenter ved Meater til, at jeg vil købe det. Jo det fungerer såmænd udmærket, jeg savner bare en bedre samlet finish og særligt bedre rækkevidde.

Meater har meget at leve op til. Særligt fordi CookPerfect for mig var en bedre oplevelse. Dette koster lige nu mellem 500 og 600 kroner.

Både Meater og CookPerfect deler i øvrigt den samme udfordring; temperaturføleren til omgivelserne kan overraskende let overophedes. Meater går op til 275 grader, mens CookPerfect har en grænse på 300 grader – faktisk lykkedes det mig en gang næsten at nedsmelte CookPerfect.

Karakteren er 3 ud af 6 stjerner.

Jeg kan i øvrigt anbefale dig at læse anmeldelserne af Meater fra henholdsvis Tech-test og Digitalt.tv. De er betydeligt mere positive. Så du kan den vej igennem få et andet indtryk af produktet.

Jeg holder mig til at CookPerfect er ”Bedst i test”. Du kan læse min anmeldelse af CookPerfect her.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Helt trådløst – ingen slåskamp med kabler
  • Appen har mange oplysninger og muligheder
  • Holder også styr på hviletiden

Lidt at tænke over

  • For kort rækkevidde
  • Kun én temperatursensor inde i kødet
  • Appen taler engelsk

Mere til historien

Meater+ har 24 timers brug på en opladning. Den lader i dens lille træhus. Her sidder et AAA-batteri, der skulle kunne håndtere 100 opladninger.

Meater+
Hørefejl? – Doro HearingBuds giver nye muligheder

TEST: Doro HearingBuds skærer igennem kaos og det højlydte. Og så spiller de bare fremragende.

(mere…)
Lavpris-mobil: Det er jo næsten umuligt at vælge

VIDEO: Jeg har sat to gode lavpris-telefoner i duel. Hvilken er bedst?

(mere…)
Fik du set den nye M3 MacBook Pro og iMac?

VIDEO: Her er mine første indtryk af M3 MacBook Pro og den nye 24” iMac.

(mere…)
Skal du skifte til iMac M3? TEST

TEST: M3-versionen af iMac er superfed, men overgår den M1 iMac? Læs min test af iMac M3 med 24 tommer skærm..

(mere…)
Motorola Edge 40 Neo giver fuld valuta for pengene | TEST
(mere…)
Her er den bedste GPS-styrede robotplæneklipper

TEST: Virker de GPS-styrede robotplæneklippere? Jeg har gennemtestet Segway, Stiga og Ecoflow.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram