Se dette inden du køber MacBook med M1

22

VIDEO: MacBook Pro og MacBook Air med M1-processor er VILDE, men du skal se denne video, inden du køber en M1-baseret Mac-computer. Den er ikke for alle.

Videoen præsenteres i samarbejde med Samlino.dk, en gratis sammenligningstjeneste som giver dig mulighed for at sammenligne teleudbydere og spare penge på mobilabonnementer%%%%internet på adressen%%%% på 1 minut.

Da jeg fik den nye 13-tommer MacBook Pro med Apples nye M1-processor i hænderne, måtte jeg til en vis grad revidere, hvad jeg tidligere har tænkt om bærbare computere.

Denne computer er utrolig responsiv – også mere end hvad jeg har set på dyrere Mac-computere.

Den gør et eller andet helt udefinerligt, der starter når du åbner låget og konstaterer, at den slet ikke skal ”tænke” inden den er klar. I lighed med hvor hurtigt en iPad eller en smartphone åbner – så hurtigt er du i gang på denne Mac-computer.

Motoren i denne (fysisk) lille computer samler CPU, GPU, input/output, sikkerhed, hukommelse og flere andre elementer i én og samme enhed. M1 er utroligt effektivt sat sammen – faktisk får den en Intel-baseret computer til at fremstå lidt støvet.

Dertil kommer et lavere strømforbrug og mindre varmeudvikling.

M1-programmerne viser potentialet

Den allerstørste forskel opleves, når du benytter programmer som er skrevet direkte til M1-processoren. Så er det som om, at programmerne får nyt liv.

Hvad der tidligere blev anset som umuligt på en lille håndterbar computer, der er let at have med i tasken, bliver i nogen grad muligt med M1.

Jeg har personligt fået mulighed for at redigere videoer i Final Cut Pro, hvor alt bare kører hurtigt og MEGET smidigt. Tidligere krævede det som minimum en MacBook med ekstra grafikkort – såsom den store 15-tommer eller 16-tommer MacBook Pro, før jeg kunne redigere på en bærbar computer.

Det ret vilde er, at temmelig mange Intel-baserede programmer fungerer uden problemer på en MacBook med M1-processor. Det sker via programelementet Rosetta 2, der ”oversætter” Intel-koden til kodning som M1 forstår.

Naturligvis er der programmer, som ikke fungerer. Her er det blot at vente. Der skal nok komme hul igennem.

ANMELDELSE: M1 Macbooks er måske fremtidens power-laptop

Ikke en computer for alle

Usikkerheden omkring programmerne gør naturligvis også, at en M1-baseret computer fortsat ikke er for den brede befolkning. Vi er ikke på plug-and-play-niveau – endnu.

Adobe og Microsoft er blandt dem, som har meldt ud, at de arbejder på komplette M1-baserede programpakker – dog uden at sætte en dato på, hvornår disse er klar. Mit gæt er, at vi kommer et stykke ind i 2021.

Google har allerede Chrome-browseren ude i en M1-version ligesom Apples egne programmer ligeledes er klar.

Apple har afsat to år til at udfase deres Intel-baserede Mac-computere og allerede nu går der rygter om, at nye Macs med M1 er på vej.

OVERBLIK: Disse programmer har vi testet på MacBook Pro med M1-chip

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Jeg er langt fra den eneste, som ser perspektiverne i M1-platformen fra Apple. Niels de Boissezon fra Computerworld kalder M1 MacBooks for en ”brutal magtdemonstration fra Apple”.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer