Rekord i computersalg på vej

0

Flere analytikere forudser, at der i 2020 kan være solgt 300 millioner computere, hvilket er det højeste tal i 12 år.

Hjemmearbejdsplads
Det er blandt andet hjemmearbejdspladser, der ligger til grund for, at vi køber computere som aldrig før.

I lang tid har mange troet at iPhone, og smartphonen i almindelighed, ville overtage de fleste af den personlige computers funktioner. I mere end et årti har pilen da også peget i den retning med PC-salg, som toppede ved 300 millioner i 2008. Siden er salget faldet drastisk.

Prisen på Jubii mail er eksploderet

Det laveste antal solgte computere så vi sidste år (2019, red.) med 250 millioner solgte enheder. Det billede har Coronavirus-pandemien dog vendt op og ned på. Nu forudser flere analytikere en stigning på 15 procent i forhold til sidste år. Det vil betyde, at PC-salget i år rammer samme rekord som i 2018 – nemlig 300 millioner.

Ifølge en analyse fra Reuters spiller flere faktorer ind. Hjemmearbejdspladser og hjemmestudier over hele verden betyder blandt andet, at husstande som normalt kun har én fælles computer, har været nødt til at udvide med en PC til hver arbejdende og studerende i husstanden. Nogle regeringer har verden over finansieret bærbare computere til studerende, som har været tvunget til at læse hjemmefra.

Samsung rammer de laveste salgstal i 9 år

Bagsiden af medaljen er, at producenterne oplever større mangel på komponenter og ikke kan imødekomme efterspørgslen.

Gregg Prendergast, den panamerikanske direktør for Acer, udtaler således, at hele forsyningskæden har været presset som aldrig før.

Computervæksten fortsætter i 2021

Men selvom vi kan pege på Coronapandemien, som den største årsag til de bedre salgstal, forventes tallene at stige yderligere til næste år.

Både firmaer, hjemmearbejdspladser, studerende og private brugere forventes at opgradere deres ældre enheder i større omfang i 2021. Det sker for at få adgang til mere moderne teknologi såsom forbedrede webcams og højttalere til videokonferencer samt understøttelse af 5G.

Én ting er altså, at flere har været, og vil være, nødt til at investere i udstyr for at udføre arbejde og studere. En anden ting er, at de der allerede har det nødvendige udstyr, vil begynde at udvikle et behov for at opgradere det eksisterende udstyr.

GUIDE: Sådan får du markant bedre lyd på hjemmearbejdspladsen

Mere til historien

Med den forventede efterspørgsel vurderes det, at der med udgangen af 2021 vil være 1,77 milliarder enheder installeret i erhverv og private hjem. Dette tal er på tværs af computere og tablets, og vil være en markant stigning fra 1,64 milliarder i 2019.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer