Rekord i computersalg på vej

Flere analytikere forudser, at der i 2020 kan være solgt 300 millioner computere, hvilket er det højeste tal i 12 år.

Hjemmearbejdsplads
Det er blandt andet hjemmearbejdspladser, der ligger til grund for, at vi køber computere som aldrig før.

I lang tid har mange troet at iPhone, og smartphonen i almindelighed, ville overtage de fleste af den personlige computers funktioner. I mere end et årti har pilen da også peget i den retning med PC-salg, som toppede ved 300 millioner i 2008. Siden er salget faldet drastisk.

Prisen på Jubii mail er eksploderet

Det laveste antal solgte computere så vi sidste år (2019, red.) med 250 millioner solgte enheder. Det billede har Coronavirus-pandemien dog vendt op og ned på. Nu forudser flere analytikere en stigning på 15 procent i forhold til sidste år. Det vil betyde, at PC-salget i år rammer samme rekord som i 2018 – nemlig 300 millioner.

Ifølge en analyse fra Reuters spiller flere faktorer ind. Hjemmearbejdspladser og hjemmestudier over hele verden betyder blandt andet, at husstande som normalt kun har én fælles computer, har været nødt til at udvide med en PC til hver arbejdende og studerende i husstanden. Nogle regeringer har verden over finansieret bærbare computere til studerende, som har været tvunget til at læse hjemmefra.

Samsung rammer de laveste salgstal i 9 år

Bagsiden af medaljen er, at producenterne oplever større mangel på komponenter og ikke kan imødekomme efterspørgslen.

Gregg Prendergast, den panamerikanske direktør for Acer, udtaler således, at hele forsyningskæden har været presset som aldrig før.

Computervæksten fortsætter i 2021

Men selvom vi kan pege på Coronapandemien, som den største årsag til de bedre salgstal, forventes tallene at stige yderligere til næste år.

Både firmaer, hjemmearbejdspladser, studerende og private brugere forventes at opgradere deres ældre enheder i større omfang i 2021. Det sker for at få adgang til mere moderne teknologi såsom forbedrede webcams og højttalere til videokonferencer samt understøttelse af 5G.

Én ting er altså, at flere har været, og vil være, nødt til at investere i udstyr for at udføre arbejde og studere. En anden ting er, at de der allerede har det nødvendige udstyr, vil begynde at udvikle et behov for at opgradere det eksisterende udstyr.

GUIDE: Sådan får du markant bedre lyd på hjemmearbejdspladsen

Mere til historien

Med den forventede efterspørgsel vurderes det, at der med udgangen af 2021 vil være 1,77 milliarder enheder installeret i erhverv og private hjem. Dette tal er på tværs af computere og tablets, og vil være en markant stigning fra 1,64 milliarder i 2019.

Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Smarthome-produkter sælger som varmt brød

KORT NYT: Salget af smarthome-produkter går godt og det vurderes, at 130 millioner hjem har mindst én smart-højttaler nu, det viser en ny rapport fra analysefirma.

(mere…)
Apple arbejder på M3-baseret iMac

Måske springer iMac-computeren M2-chippen over og går direkte på M3, forlyder det.

(mere…)
Kan 3 overhale Telenor?

3 har slået Telia, men kan de presse sig foran Telenor? Ja, siger en teleanalytiker.

(mere…)
Smartphone-salget falder over hele verden

Salget af smartphones faldt i årets første kvartal med 11 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år.

(mere…)
Skal han bringe et nyt mobilbrand til Danmark?

NAVNENYT: En succesfuld mobilchef skifter til konkurrenten. Markedet taler om endnu et mobilbrand i Danmark.

Thor Gøtz bliver chef for OnePlus i Danmark
Thor Gøtz på 41 år har ledet Huawei til succes i Danmark. Seneste har han forøget Motorolas udbredelse. Nu skal OnePlus' varemærket have en tur (Grafik: MereMobil.dk)

Fra den 1. maj 2022 sætter Thor Gøtz sig i chefstolen hos OnePlus i Danmark. Titlen bliver Country Manager.

41-årige Thor Gøtz kommer fra en tilsvarende stilling hos Motorola, som i dag er det tredjestørste mobilvaremærke i Danmark, hvis man kigger på antallet af solgte enheder over de seneste seks måneder, ifølge GFK.

Tidligere var han chef for Huawei i en femårig periode. Huawei endte under hans ledelse, som et af de mest succesfulde mobilbrands i Danmark, inden handelskrigen mellem USA og Kina lukkede festen.

Overfor MereMobil.dk bekræfter Thor Gøtz jobskiftet, som han dog ikke har yderligere kommentarer til.

OnePlus skal sælge bedre

Ifølge kilder i markedet bliver opgaven hos OnePlus at sælge flere telefoner. OnePlus laver gode produkter, som ofte høster fine anmeldelser, men mobilproducenten har haft svært ved at sælge telefoner til den brede befolkning.

Ser vi på salgstallene fra analysefirmaet GFK, havde OnePlus en markedsandel på 4,4 procent i januar 2021 og 3,8 procent i januar 2022. Alt imens Motorola er kommet ud af næsten ingenting til 4,6 procents markedsandel i den samme måned, viser rapporten fra GFK.

I december 2020 mod december 2021 var billedet det samme; OnePlus roder stadig omkring 3,0-3,5 procent af styksalget i Danmark mens Motorola går frem.

Kommer Oppo til Danmark?

OnePlus er gode til at lave larm – blandt andet via deres fanskare, som har fulgt varemærket i mange år. Nu skal Thor Gøtz hjælpe med til at gøre OnePlus folkeligt.

Omrokeringerne i OnePlus kan tyde på, at varemærket Oppo introduceres i Danmark, erfarer MereMobil.dk. Oppo er rundt omkring i verden et betydeligt større varemærke end OnePlus. Begge mærker ejes af den samme koncern.

Det vil være oplagt at lade Oppo komme ind som lowend- og mellemprisvaremærket – eller at gøre OnePlus til det billige mærke og lade Oppo stå for highend-produkterne.

Oplysningerne er ikke bekræftet og Thor Gøtz ønsker ikke på nuværende tidspunkt at forholde sig til spekulationerne, da han stadig er ansat hos konkurrenten.

LÆS OGSÅ: OnePlus og Oppo smelter sammen

I sommer blev OnePlus opslugt af Oppo, hvor OnePlus nu er et søstervaremærke til Oppo.

Sidder på 17 procent

Det er techgiganten BBK Electronics der står bag OnePlus og Oppo, men de kører også varemærkerne Vivo og Realme.

På verdensplan sad Oppo, Vivo og OnePlus samlet på 17 procent af smartphonesalget i fjerde kvartal 2021, ifølge Counterpoint Research.

Konkurrenten Xiaomi har med kun ét mobilbrand, Xiaomi, 12 procent af markedet. Samsung sad på 19 procent og Apple 22 procent i fjerde kvartal 2021.

Konkurrenten Xiaomi er i gang med at opbygge en dansk organisation og satser også på at blive en dominerede spiller på mobilmarkedet her i landet.


Mere til historien

Den største mobilproducent på det danske marked er Apple med en markedsandel på 50-60 procent. Samsung er nummer to med omkring 30 procent, ifølge GFK.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram