Prisvenligt Nokia Android-TV er landet i Danmark

Se priserne på Nokia smart-TV baseret på Android TV. De første TV kan nu købes i Danmark. Her er pris og tilgængelighed.

Nokia Android TV
Nokia Android smart-TV kan købes i Danmark til priser fra 2.999 til 4.499 kroner (Foto: Nokia)

Nu kan der igen købes TV-skærme i Danmark, hvor der står NOKIA på fronten, kassen og fjernbetjeningen. Det er omkring 25 år siden, at der sidst kunne fås TV i Danmark fra Nokia. Jeg husker selv at have haft et (dengang) udmærket billedrørs-TV samt en satellit-tv-modtager fra den finske virksomhed.

Overraskende lancering af prisbilligt Nokia Android-TV i Danmark

I disse år smelter mere og mere teknologi sammen. Vi streamer på smartphonen, bruger Chromecast i hjemmet eller har et TV stående, der er baseret på Android TV-platformen. På MereMobil.dk ser vi derfor nærmere teknologi, som TV-skærme og højttalere, der er en del af denne udvikling.

ANMELDELSE: Nokia Android TV er et godt køb, der ikke flår dig

Det som for mig er særligt spændende ved disse TV er den rene Android-platform. Der har ikke været en producent inde og pille i softwaren, som derfor er helt uspoleret og fri for mystiske apps og tjenester. Derfor er der begrundet mulighed for, at softwareopdateringer til ens nye TV fortsætter længere end på TV fra så mange andre producenter. Om det holder stik, kan kun tiden vise.

På smartphone-platformen har vi set, at telefoner som kører en ren Android ofte modtager opdateringer hurtigt – selv på lav- og mellemprismodeller. Det er også almindeligt, at en telefon med ren Android er mere smidig at betjene og bruger mindre strøm. Jeg håber, at denne udvikling for alvor spreder sig til TV-skærme baseret på Android TV-platformen.

YouSee klipper kablerne til kabel-TV med ny TV-app

Fornuftige priser på et Nokia smart-TV

I Danmark er det Salling Group, der står bag Bilka og Føtex, der har fået Nokia-skærmene på hylderne. Salling Group har købt et varelager af Nokia-skærme, der svarer til 25 lastbiler.

Priserne på selv de store TV-skærme er ret venlige. Lige nu er den største tilgængelige model 65-tommer. Denne koster 4.499 kroner. Det billigste Nokia UHD-TV koster 2.999 kroner. Det er en model med 43-tommer skærm.

Herunder kan du se dagspriserne fra Bilka:

  • 43”    2.999 kroner
  • 50”    3.299 kroner
  • 55”    3.499 kroner
  • 58”    3.999 kroner
  • 65”    4.499 kroner

Lige nu er det kun 50- og 55-tommer skærmene, der er tilgængelige. Øvrige modeller rammer først butikkerne i januar 2021.

Det er desuden bemærkelsesværdigt, at Nokia-skærmene er A+ mærket, hvilket er relevant, hvis du har dit TV-tændt i mange timer.

HVEM STÅR BAG NOKIA TV? Varemærket NOKIA hører hjemme i Finland, men benyttes på TV-skærmen via en licensaftale med firmaet Streamview GmbH, der er baseret i Østrig. Produkter som lanceres via licensaftalerne, skal overholde en række kvalitetskrav fra NOKIA.

Hvordan er billedkvaliteten på et Nokia TV?

Alle skærmene har 4K-opløsning, der her omtales som 4K Ultra UD, hvilket dækker over 3.840 x 2.160 pixels. Skærmteknologien er LCD baseret på LED teknologi.

Jeg har stadig til gode at se en skærm in-real-life. Derfor kan jeg indtil videre ikke sige noget om, hvorvidt billedkvaliteten er god eller dårlig.

Et andet springende punkt er processorkraften og hvordan betjeningen er i dagligdagen. Det er for mig afgørende, at skærmen ikke er sløv da det er mega irriterende.

Jeg håber på et senere tidspunkt at kunne bringe en anmeldelse af Nokia smart TV baseret på Android.

Vil du følge med, kan du tilmelde dig nyhedsopdateringer i indbakken. Dem udsender jeg to gange om ugen.

Mere til historien

Nokia smart TV er baseret på processoren ARM CA55 quad-core. Der er 1,5 GB RAM og 8 GB lagerplads. Du kan se flere specifikationer på den officielle website for TV-skærmene.

Comeback til ikonisk Nokia-telefon

Det varer ikke længe før, at en ikonisk Nokia-telefon ventes at blive lanceret i ”nye klæder”.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram