Apple hæver andelen for nogle udviklere

KORT NYT: Apple har valgt at sænke den andel som Apple skal have for salg igennem App Store hos nogle udviklere, men ikke alle.

Tilbage i november annoncerede Apple at de vil sænke andelen for nogle udviklere, dog ikke alle. På nuværende tidspunkt så tager Apple 30 procent i alt salg, som kører igennem App Store.

Dette har tidligere været under kritik, og har for eksempel resulteret i at Fortnite droppede App Store helt, eller rettere, Apple droppede Fortnite efter de forsøgte at køre salg udenom App Store.

Øv! Fortnite på iPhone har lange udsigter

Nu har Apple så indført en lavere andel på 15 procent, for alle udviklere med et salg på under en million dollars for hvert kalenderår.

Flere Twitter-brugere bemærker nemlig at deres salgstal har forandret sig, og de er begyndt og tjene mere til deres egen andel.

Det er ikke officielt udrullet fra Apple, men det bemærkes at salgstallene nu er stigende i deres andel af applikationer i App Store. Officielt er det først den 1. januar 2021 at det træder i kraft.

Kriterierne for at få nedsat sin kommission er følgende:

  • Eksisterende udviklere, der havde en omsætning på op til 1 million $ i 2020 for alle deres apps, samt udviklere, som endnu ikke har lanceret deres første apps i App Store, kan kvalificere sig til ordningen og reduceret kommission. 
  • Hvis en deltagende udvikler overstiger grænsen på 1 million $, vil standardsatsen for kommission være gældende resten af året. 
  • Hvis en udviklers virksomhed falder til under grænsen på 1 million $ i et kommende kalenderår, kan de kvalificere sig til kommissionen på 15 procent igen året efter.

Mere til historien

Sagen om Fortnite var en overraskelse for mange, og har også resulteret i at millionvis af brugere ikke længere kan spille på deres iOS-enhed. Fortnite fik senere også opbakning fra Spotify i sagen.

Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Apple Vision Pro på vej i flere lande

RYGTE: Apple vil snart tilføjet 12 nye sprog til det virtuelle keyboard i Apple Vision Pro. Det får gang i rygterne om lancering i flere lande.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram