Øv! Fortnite på iPhone har lange udsigter

Fortnite kommer ikke tilbage på iPhone eller iPad lige med det samme. Epic Games og Apple må forhandle uden for retssystemet, fastslår en dom.

Fortnite på OnePlus 8-serien
Her ses Fortnite på OnePlus 8-serien (Foto: Epic Games / OnePlus)

Du skal ikke regne med at kunne spille Fortnite på iPhone og iPad (iOS-plaformen) inden for en overskuelig fremtid.

Fortnite har nu været væk fra App Store og Google Play et par måneder, efter en strid om platformenes provision på 30 procent af omsætningen. Og det lader ikke til, at parterne er rykket tættere på hinanden.

Sagen er nu prøvet ved en retsinstans i USA, men denne vil ikke tvinge Apple til at åbne for Fortnite, skriver Tek.no med kilde i Engadget.

Apple må gerne udelukke Fortnite

Dommeren i sagen, Yvonne Gonzalez Rogers, opfordrer parterne til at overholde retningslinjerne i de kontraker, der er indgået mellem parterne og slår fast, at de skal løse konflikten uden for retssalen.

Dommen giver Apple lov til at holde Fortnite uden for deres platform, men Epic Games fik medhold i, at spilmotoren Unreal Engine, ikke må udelukkes fra App Store som følge af denne sag. Det vil nemlig få store konsekvenser for utallige udviklere, der bruger Unreal Engine som motor i deres spil.

Hvornår parterne sætter sig til forhandlingsbordet og taler sig til rette er uvist, men stemningen er generelt ikke så god mellem Apple og Epic games. I august reklamerede Epic Games således med en #freefortnite kampagne der havde ikke skjulte undertoner og stikpiller til Apple.

I slutningen af august frigav en ny sæson af Fornite, uden adgang for brugere af Apple-produkter. Læs om den nye sæson her.

Der er ingen tvivl om, at spil på mobile platforme er ved at vokse sig stort. Senest har vi set en kampagne for Sony Xperia 5, hvor der trækkes tydelige spor ind i gaming og ikke mindst lanceringen af PS5.

Vi følger sagen her på MereMobil.dk. Du kan følge med på siten eller få nyhederne direkte i din indbakke.

Mere til historien

Fortnite findes heller ikke længere i Play Store på Android-telefoner. Konflikten er den samme. Men her kan spillet side-loades via alternative app-stores og direkte download af apk-filen.

Apple har frigivet iOS 17.1.2

KORT NYT: Apple er klar med en ny sikkerhedsopdatering til iPhone, der anbefales til alle enheder. Der er ligeledes en klar til iPad og Mac også.

(mere…)
Touch ID vender ikke tilbage til iPhone

RYGTE: Det lader til, at Touch ID ikke vender tilbage til iPhone i hvert fald ikke, som vi kender den.

(mere…)
Eminem dukker op i Fortnite

Rapperen Eminem dukker op i Fortnite Chapter 4 finalen. Til det såkaldte ”Big Bang”.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Tæt på 90 procent af amerikanske teenagere har en iPhone

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af de amerikanske teenagere har valgt iPhone, som deres mobil.

(mere…)
iPhone 15-modellerne scorer højt på download

En dataindsamling fra Ookla bekræfter en væsentlig download-forbedring for iPhone 15-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram