Øv! Fortnite på iPhone har lange udsigter

Fortnite kommer ikke tilbage på iPhone eller iPad lige med det samme. Epic Games og Apple må forhandle uden for retssystemet, fastslår en dom.

Fortnite på OnePlus 8-serien
Her ses Fortnite på OnePlus 8-serien (Foto: Epic Games / OnePlus)

Du skal ikke regne med at kunne spille Fortnite på iPhone og iPad (iOS-plaformen) inden for en overskuelig fremtid.

Fortnite har nu været væk fra App Store og Google Play et par måneder, efter en strid om platformenes provision på 30 procent af omsætningen. Og det lader ikke til, at parterne er rykket tættere på hinanden.

Sagen er nu prøvet ved en retsinstans i USA, men denne vil ikke tvinge Apple til at åbne for Fortnite, skriver Tek.no med kilde i Engadget.

Apple må gerne udelukke Fortnite

Dommeren i sagen, Yvonne Gonzalez Rogers, opfordrer parterne til at overholde retningslinjerne i de kontraker, der er indgået mellem parterne og slår fast, at de skal løse konflikten uden for retssalen.

Dommen giver Apple lov til at holde Fortnite uden for deres platform, men Epic Games fik medhold i, at spilmotoren Unreal Engine, ikke må udelukkes fra App Store som følge af denne sag. Det vil nemlig få store konsekvenser for utallige udviklere, der bruger Unreal Engine som motor i deres spil.

Hvornår parterne sætter sig til forhandlingsbordet og taler sig til rette er uvist, men stemningen er generelt ikke så god mellem Apple og Epic games. I august reklamerede Epic Games således med en #freefortnite kampagne der havde ikke skjulte undertoner og stikpiller til Apple.

I slutningen af august frigav en ny sæson af Fornite, uden adgang for brugere af Apple-produkter. Læs om den nye sæson her.

Der er ingen tvivl om, at spil på mobile platforme er ved at vokse sig stort. Senest har vi set en kampagne for Sony Xperia 5, hvor der trækkes tydelige spor ind i gaming og ikke mindst lanceringen af PS5.

Vi følger sagen her på MereMobil.dk. Du kan følge med på siten eller få nyhederne direkte i din indbakke.

Mere til historien

Fortnite findes heller ikke længere i Play Store på Android-telefoner. Konflikten er den samme. Men her kan spillet side-loades via alternative app-stores og direkte download af apk-filen.

Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Så billigt kan du købe en brugt iPhone

En brugt iPhone kan købes billigt og med 24 måneders reklamationsret. Se hvor meget du kan spare, hvis du køber en gennemtestet brugt iPhone.

(mere…)
iPhone og Android-telefoner kan dele opladere fra 2024

Apple skal indføre USB-C på iPhone, hvis de vil markedsføre og sælge telefonen i de europæiske lande. Meldingen kommer fra Europa Parlamentet.

(mere…)
Disse iPhones understøtter iOS 16

Til efteråret er Apple klar med iOS 16 til iPhone. Se hvilke iPhone-modeller der kan opdateres til iOS 16.

(mere…)
De vigtigste nyheder i iOS 16

OVERBLIK: Nyhederne omkring iOS 16-opdateringen til iPhone står i kø. Her er de vigtigste.

(mere…)
Apple skruer ned - iPhone 14 vil ikke overraske

Ifølge rygterne bliver iPhone 14-serien en lille opdatering uden de store visuelle ændringer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram