Fortnite vender ikke tilbage til App Store

På trods af en lille sejr til Epic Games, ser det ikke ud til, at Fornite vender tilbage til App Store foreløbig.

Fortnite
Fortnite kommer ikke tilbage i Apple App Store lige med det samme. Alligevel har Epic Games vundet en delvis sejr (Foto: Niran Kasri)

Der foregår en intens juridisk kamp mellem Apple og spiludvikleren, Epic Games, skriver Tek.no. Epic Games som står bag det vanvittigt populære battler royale-spil, Fortnite, har nemlig sagsøgt Apple for at ekskludere spillet fra App Store.

Det er dog ikke kun på grund af Fortnite, at Epic Games har set sig nødsaget til at skride til juridisk handling.

Udover at smide spillet på porten valgte Apple tilmed at begrænse adgangen til Apples udviklerværktøj for Epic Games’ udviklere. Netop den begrænsning ville have forhindret andre spiludviklere i at benytte sig af Unreal Engine, som er en af de mest populære grafikmotorer – og tilfældigvis udviklet af Epic Games.

Apple har tjent milliarder af dollars på Fortnite

Dermed er det ikke overraskende, at Epic Games hurtigt var ude og bede retten om hjælp. I første omgang forsøgte Epic Games at få udsat Apples beslutning om udelukkelse fra App Store. Nu er der så givet et midlertidig påbud fra dommeren i sagen, Yvonne Gonzales Rogers.

Brugen af Unreal Engine fortsætter

I dommen siger Yvonne Gonzales Rogers, at Epic Games har brudt aftalen med Apple. Det har spiludvikleren gjort ved at forsøge at tjene penge på Fortnite, uden at betale Apple den andel, selskabet har ret til.

I dommen siger Rogers dog også, at der ikke er brudt nogen kontrakt, som er tilknyttet Apples udviklerværktøj eller Unreal Engine.

Det betyder med andre ord, at Fortnite stadigvæk er smidt på porten, mens Unreal Engine fortsat kan udvikles og distribueres. For som Rogers formulerer det, så står det Apple og Epic Games frit får at kæmpe mod hinanden. Men tvisten skal ikke gå udover andre.

Fortnite er et af de største spil nogensinde

Kunne have ramt helt store spiludviklere

Epic Games’ Unreal Engine er, som nævnt, en af de mest populære grafikmotorer overhovedet. Den er brugt af et utal af spil og programmer.

Hvis Apple havde fået deres vilje, ville Epic Games ikke længere kunne licensere og distribuere grafikmotoren til andre udviklere. Og det er ikke kun mindre udviklere, der så ville blive ramt. Et af verdens allerstørste techselskaber, Microsoft, bruger nemlig også Unreal Engine til spiludvikling.

Hvis Apples afgørelse var blevet stadfæstet, havde den altså også haft en enorm indflydelse hos Microsoft. Det har selvfølgelig fået Microsoft til at reagere med en offentlig udtalelse og støtte til Epic Games.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Det er ikke kun Apple, der har ekskluderet Fortnite fra sin butik. Også hos Google har Epic Games forbrudt sig mod reglerne, hvilket har resulteret i en udelukkelse fra Play Butik.

Rejsekort er klar som app i 2024

Benytter du Rejsekortet og elsker apps, så kan du glæde dig til 2024, hvor Rejsekortet er klar som app.

(mere…)
Apple Watch Series 9 klar i (Product)Red

KORT NYT: Apple har præsenteret Apple Watch Series 9 i den oftest populære (Product) Red farve.

(mere…)
Her er det mest streamede på Apple Music i 2023

Apple Music er klar med listen over de mest streamede sange i 2023, både nationalt og internationalt. Se listerne her.

(mere…)
Hele iPhone 16-serien får måske Action Knap

RYGTE: Det ventes at den almindelige iPhone 16 og iPhone 16 Plus får Action Knap, og derved udgår den gamle mute-knap.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.1.2

KORT NYT: Apple er klar med en ny sikkerhedsopdatering til iPhone, der anbefales til alle enheder. Der er ligeledes en klar til iPad og Mac også.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram