Apple har tjent milliarder af dollars på Fortnite

Fortnite er ikke længere tilgængelig i App Store. Derfor går Apple glip af mange penge. Men er det nok til, at Fortnite kan presse Apple?

Fortnite klar til download i Google Play Store (Kilde: Google Play Store)
Fortnite blev i april 2020 klar til download i Google Play Store efter ellers at have skulle være downloadet udenom Google Play Store (Kilde: Google Play Store)

Apple og Google har fjernet det populære spil Fortnite fra henholdsvis App Store og Google Play Store. Grunden var, at Epic Games, der står bag Fortnite, havde forsøgt at lave deres eget betalingssystem, så de slap for at betale 30 procent af indtjeningen til Apple eller Google.

Ifølge Business Insider, så kan det få store økonomiske konsekvenser for Apple. Dette vurderes ud fra data fra analysefirmaet Sensor Tower, der mener, at Apple har haft en indtjening på omkring 360 millioner dollars (omkring 2,2 milliarder kroner) på Fortnite.

Siden spillet blev frigivet i 2017, er det installeret 133,2 millioner gange og der er omsat for 1,2 milliarder dollars i App Store alene, ifølge Sensor Tower.

Alene de seneste 30 dage er Fortnite installeret 2,4 millioner gange og givet 43,4 millioner i indtjening på App Store.

Fortnite var længe ikke tilgængelig i Google Play Store. I stedet måtte Android-brugere downloade spillet udenom Play Store. Derfor har indtjeningen ikke været nær så stor for Google. Her blev det først tilgængeligt i april 2020 og siden da er det downloadet 11 millioner gange og har genereret omkring 10 millioner dollars i omsætning på Google Play Store. Alene de seneste 30 dage var der 2 millioner downloads. Google har siden april tjent omkring 3 millioner dollars fra Fortnite.

Fortnite er et af de største spil nogensinde

Hele situationen mellem Epic Games og henholdsvis Google og Apple har betydet, at Epic Games har sagsøgt giganterne. Om der kommer noget ud af dette søgsmål er uvist, men Epic Games ønsker at gøre op med Apple og Googles ”magt”.

Mere til historien

Søgsmålet fra Epic Games omhandler de 30 procent, som spilproducenten skal betale i kommission.

Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Nye farver til iPhone 16 Pro

Den næste generation af iPhone 16 Pro-modellerne ventes, at komme i nye farver. Se dem her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
190 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram