Epic Games får opbakning fra Spotify i sagen mod Apple og Google

Apple og Google smed Fortnite ud af Google Play Store og Apple App Store. Nu får Epic Games opbakning fra Spotify.

Fortnite
Epic Games, der er udvikler af Fortnite, er klar til kamp mod Apple og Google (Foto: Epic Games)

Sagen kort: Det startede med, at Epic Games, der står bag det populære spil Fortnite, introducerede deres eget betalingsmodul i spillet. Dette omgik standardløsningen og derfor ”snød” Epic Games sig uden om de 30 procent, som app-udviklere skal betale til Apple og Google. Epic Games svarede igen og havde indenfor få timer sagsøgt giganterne.

Fortnite er et af de største spil nogensinde

Nu er verdens største musikstreamingtjeneste Spotify klar med deres opbakning. Og måske flere følger efter. Det er kendt flere steder, at mange udviklere er irriterede over, at de skal betale 30 procent af alt brugerne, køber via appbutikken. Det gælder alt fra enkeltkøb af apps, til genstande i spil eller løbende abonnementer.

Apple har tjent milliarder af dollars på Fortnite

-”Vi bifalder Epic Games beslutning om at sige fra overfor Apple og kaste lys over, hvordan virksomheden misbruger sin markedsdominans. Apples urimelige praksis har givet konkurrenterne svagere vilkår og skadet forbrugerne alt for længe. Det er meget vigtigt at sikre, at iOS-platformen holdes konkurrencedygtig og fair, og det kan have vidtrækkende konsekvenser,” sådan udtaler Spotify til journalist Peter Kafka fra Recode. Det skriver Tek.no.

Tidligere har Daniel Ek, topchef i Spotify, klaget over, at Apple tager 30 procent af de indtægter, som Spotify tjener via App Store. Hvilket han forklarer betyder, at de er nødt til at sætte priserne 30 procent højere. Apples vilkår forbyder også Spotify, at oplyse iOS-brugere om, at de kan købe abonnementet billigere, hvis det bestilles via internettet og ikke via App Store.

Google har også valgt at smide Fortnite ud af deres Play Store. Her har brugerne dog en mulighed for at downloade spillet direkte fra Epic Games.

Apple og Google har smidt Fortnite på porten

Tror du, at flere andre app-udviklere følger trop? Og synes du det er unfair, at Google og Apple tager 30 procent af indtægterne?

VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Epic Games ønskede heller ikke, at give Google de 30 procent af indtægterne. Derfor er de først blevet tilgængelige i Google Play Store i april 2020.

iPhone SE 4 vil bruge samme bagside som iPhone 16

RYGTE: Den kommende iPhone SE 4 vil bruge samme bagside som den kommende iPhone 16.

(mere…)
Google afslører Pixel 9 Pro

Der har været en del læks af den kommende Google Pixel 9 Pro. Det løser Google nu ved at vise telefonen før annonceringen.

(mere…)
HomePod Mini fås i en ny farve

Apple er klar med en lille lancering her i sommerferien - en ny farve af HomePod Mini.

(mere…)
Nu kan du teste den næste store iPhone-opdatering

Apple har udgivet den første public beta af iOS 18. Du kan hente den og selv teste på din iPhone.

(mere…)
Smartere Siri kommer først i 2025

RYGTE: Hvis du venter spændt på en smartere Siri, skal du nok vente noget tid endnu.

(mere…)
Nyt Apple Watch i plastik? 

RYGTE: Apple Watch SE i plastik er måske på vej. Der tales også om større skærm på det kommende Apple Watch Series 10.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
66 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram