One More Thing... Apple inviterer til ny event

Kort efter præsentationen af iPhone 12-serien, inviterer Apple til en ny event. Overskriften er One More Thing. Apple Silicon vil være omdrejningspunkt.

One More Thing, Apple special event 2020
One More Thing, Apple special event 2020 afholdes den 10. november 2020 klokken 19.00 dansk tid (Foto: Apple / MereMobil.dk)

Apple har netop udsendt invitationerne til deres tredje event på blot tre måneder. Denne gang er den ikoniske overskrift ”One More Thing”.

Apples specialevent One More Thing afholdes den 10. november 2020 klokken 10am PST. Det svarer til klokken 19.00 her i Danmark.

Som altid er Apple hemmelighedsfulde i deres invitationer, men denne gang ligger det i kortene, at Apple vil fortælle mere om deres chipsets-strategi på Mac-computere.

Farvel til Intel på Mac

I juni annoncerede Apple, at de vil udfase chipsets fra Intel i Mac-computere og satse på deres egne processortyper, der produceres under divisionen Apple Silicon. Det er denne afdeling, som ligeledes udvikler processorer i stil med den nyeste A14 Bionic, som iPhone 12-serien er baseret på.

Apple lovede i sommer forbedret performance på Mac med processorer fra Apple Silicon. Specielt grafikprocessoren (GPU) fik lovende ord med på vejen, men det gjorde lagerpladsen også. Denne blev omtalt som ”high performance”.

Når processorer fra Intel udfases, giver det en samhørighed på den tekniske platform mellem iPhone, iPad og Mac, der bliver baseret på ARM-teknologi. ARM gør det muligt, at afvikle iOS-baserede apps på Mac-computere.

Mac-programmer skal skrives om

Udviklere af programmer og spil til Mac i dag, skal efterfølgende udgive nye apps, der understøtter den nye chipteknologi.

Microsoft er en af de store spillere, som allerede nu arbejder på Office til Mac i en ny version, men også Adobe, der står bag Photoshop, Illustrator og Premiere Pro, har meldt sig klar med software til computere baseret på Apple Silicon.

Den næste store macOS-version kaldet Big Sur, bliver designet med Apple Silicon som omdrejningspunkt.

Apple vil gradvist over de kommende to år udfase Intels teknologi til fordel for Apples egen, har de tidligere oplyst.

Ved eventen forventes Apple at præsentere hardware, der understøtter den nye chipteknologi. Der går rygter om en 12- eller 13-tommer MacBook Pro samt måske en 24-tommer iMac.

One more thing...

Apples seneste events:

  • September 2020: Apple Watch Series 6 og ny iPad Air samt den almindelige iPad i ottende generation.
  • Oktober 2020: Eventen ’Hi Speed’ md iPhone 12-serien, MagSafe-oplader og HomePod Mini
  • November 2020: Apple Silicon detaljer under overskriften ”One More Thing”.

På MereMobil.dk følger vi eventen. Læs med på siten eller få nyhederne direkte i indbakken.

Det var Steve Jobs, der i 1999 første gang introducerede ”One More Thing”, som et ekstra lille tvist på Apples præsentationer. Se videoen herunder.

Mere til historien

Apples november-præsentation afholdes i lighed med de foregående events som en online-stream, hvor alle kan følge med.

Nu skal Apple rette ind – opladecirkus slutter

Et fælles stik til opladning af telefoner er vedtaget i EU. De nye regler gælder også Apple.

(mere…)
Apple Music runder 100 millioner sange

Apple Music har nu rundet 100 millioner sange i deres bibliotek, som fortsætter væksten.

(mere…)
Se dette før du køber iPhone 14 Pro eller iPhone 14

VIDEO: Her er nyhederne i iPhone 14 Pro og de manglende nyheder i iPhone 14. Se denne videotest inden du køber iPhone 14 Pro eller iPhone 14.

(mere…)
Salget af iPhone 14-modellerne skuffer

Apple har angiveligt bedt leverandører om at sænke hastigheden på produktionen.

(mere…)
iPhone 14 test | rigtig god men overflødig

TEST: iPhone 14 er en rigtig god , men prisen er simpelthen for høj og nyhederne mangler. Læs min iPhone 14 test her.

(mere…)
Sådan fortryder du afsendelse af en iMessage

TIP: Du kan fortryde afsendelse af en iMessage på iPhone og iPad. Læs her hvordan du redigerer og fortryder en iMessage-besked.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
51 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram