ADA er et dansk bud på fremtidens babyalarm

En ny dansk babyalarm der kommunikerer med smartphonen er på vej. Læs mere om Ada, der kan være fremtidens babyalarm.

Babyalarmen Ada kan være fremtidens babyalarm (Foto: Ada)
Babyalarmen Ada kan være fremtidens babyalarm (Foto: Ada)

Det er ikke første gang, at danskere er med fremme når det kommer til udviklingen af babyalarmer, som kommunikerer med smartphonen.

I 2014 kom den danske Nabby, som var en meget lille enhed, der talte sammen med smartphonen via Bluetooth. Rækkevidden var dog ”kun” 340 meter i fugleflugt. Det vil sige 340 meter på helt flad åben mark og meget kortere, hvis du er i tæt bebyggelse eller lignende. 

Siden dengang er der dog sket noget med rækkevidden på Bluetooth. Og ADA en ny dansk idé er klar. De lover 700 meters rækkevidde i fugleflugt.

Ada – fremtidens babyalarm

Babyalarmen Ada kan være fremtidens babyalarm (Foto: Ada)
Babyalarmen Ada kan være fremtidens babyalarm (Foto: Ada)

Bag idéen står den danske familiefar Aske Mottelson, der er PhD i datalogi. Under barslen med hans datter Ada opdagede han nemlig hurtigt, hvor ”gammeldags” de nuværende babyalarmer på markedet er. Kort og godt er det nærmest et sæt ”walkie-talkies”, hvor der er mikrofon i den ene ende og lyd i den anden. I ny og næ kan man ”tale” fra enheden med lyd også.

App skal fortælle hvorfor din baby græder

Derfor reagerer en typisk babyalarm også på al lyd. Altså lige fra baby græder til en bil kører forbi. Det frustrerede Aske og hans kæreste, da de havde brug for en pause, når Ada endelig sov. Men blev altså forstyrret af mange forskellige lyde i babyalarmen.

Aske gik derfor i gang med at lave en prototype på den babyalarm, som han selv havde brug for. En babyalarm der var koblet til hans smartphone og uden al den unødvendige og forstyrrende støj. Han byggede et element af machine learning ind, der filtrerede den uønskede støj væk.

Babyalarmen har fået navnet Ada. Det er kort sagt en babyalarm, der kun giver ”besked”, når baby rent faktisk giver lyd fra sig. Så der er ro, når baby sover.

Robotter har indtaget børnehaven

Designet er inspireret af den japanske zen-sten, der er et gammelt symbol for ro, kombineret med skandinavisk minimalisme.

Ligesom Nabby gør Ada også brug af Bluetooth-teknologien, der dog er blevet bedre siden Nabby kom på markedet. Derfor er rækkevidden også større på Ada end på Nabby.

Pris og tilgængelighed på Ada babyalarm

Teamet bag Ada forventer, at babyalarmen vil komme på markedet i december 2021 og have en pris på omkring 1.200 kroner.

De har modtaget støtte fra Innovationsfonden til prototypen og kører netop nu en crowdfunding i gang på Indiegogo. Den er afgørende for om de får Ada færdig og produktionen i gang. Indtil da kan forældre eller kommende forældre forudbestille babyalarmen til halv pris.

Babyalarmen vil kunne bruges til både Android og iOS, da appen udvikles til begge platforme.

Mere til historien

Du kan læse vores anmeldelse af Nabby tilbage fra foråret 2015.

Læs også:
For meget skærmtid skader småbørns sprog

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram