App skal fortælle hvorfor din baby græder

En ny applikation ser måske snart dagens lys, og kan være en hjælp til nybagte forældre. Den fortæller nemlig hvorfor din baby græder.

Her har applikationen analyseret sig frem til, at babyen græder, fordi den er sulten. Foto: Reuters

Her har applikationen analyseret sig frem til, at babyen græder, fordi den er sulten. Foto: Reuters

En ny applikation til din smartphone er under udvikling i Taiwan, og det er en applikation, der måske vil blive taget godt imod af småbørnsfamilierne rundt i verden.

Applikationen skulle nemlig angiveligt kunne differentiere mellem lydende i babygråd og derfor fortælle dig, hvorfor babyen græder.

De fleste småbørnsforældre har formentlig prøvet, at stå i afmagt med et grædende barn og ikke vide hvorfor den lille græder.

Men nu mener et hold forskere i Taiwan altså, at de har knækket koden til at forstå babygråd. Deres smartphone-applikation differentiere nemlig mellem frekvenserne i de forskellige typer af gråd og analyserer sig på den måde frem til, hvorfor babyen græder. Det skriver Reuters ifølge TV 2.dk.

Applikationen har fået navnet ”The Infant Cries Translator” og er udviklet på National Taiwan University Hospital Yunlin. Den fungerer ved, at den optager babyens gråd og sammenligner denne med indholdet i en kæmpe database. Derefter fortæller applikationen inden for 15 sekunder, hvorfor babyen græder om det er sult, smerte, søvn eller en ny ble der er grunden.

Der er samlet omkring 200.000 lyde af gråd ind fra små 100 forskellige babyer i løbet af to år og disse udgør en online database.

Bagmændene bag applikationen fortæller, at den er 92 procent præcis for spædbørn (under to unger), men jo ældre børnene bliver des mindre præcise er resultaterne fra applikationen.

– ”Indtil videre viser tilbagemeldinger fra vores testpersoner, at app’en er meget præcis for de helt spæde babyer. For babyer op til to måneder er præcisionen på op til 85 procent, og for babyer op til fire måneder er den op til 77 procent,” siger Chuan Yu, der er en af lederne bag projektet, ifølge Reuters.

Hvornår applikationen frigives til alle er endnu uvist, men holdet bag app’en håber den kan blive værdifuld for småbørnsforældre – særligt førstegangsforældre.

Mere til historien

MereMobil.dk har tidligere testet den dansk-udviklede babyalarm, som virker til Android og iOS. Du kan læse vores test af Nabby her.

Jesperhus er klar med en ny app til børn

En ny app er klar fra Jesperhus. Du kan glæde dig til, at den bliver udviklet yderligere med flere funktioner.

(mere…)
Sundheds- og kørekort apps beder dig tage stilling

Du kan modtage påmindelser om, at tage stilling til organdonation, når du er i kontakt med det offentlige eller via sundheds- og kørekortapp.

(mere…)
Red Barnet: Digital regulering er et ”voksenansvar”

Der skal regulering på digitale produkter og det er et voksenansvar, at få styr på. Sådan lyder det fra generalsekretæren i Red Barnet.

(mere…)
Mobilitet for alle: Mobilitetsapps gør transport lettere

Biludlejning. Live-tracking i taxatjenester og mulighed for at leje en cykel eller scooter. Mobilitetsapps har virkelig gjort mange ting lettere.

(mere…)
Så meget datatrafik bruger dit barn på mobilen

Hvor meget data bruger dit barn på mobilabonnement om måneden? Her er tallene.

(mere…)
Flertal ønsker aldersgrænsen hævet for sociale medier

Frankrig ønsker at forbyde sociale medier for børn og unge under 18 år. En meningsmåling i Norge peger i samme retning.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram