App skal fortælle hvorfor din baby græder

0

En ny applikation ser måske snart dagens lys, og kan være en hjælp til nybagte forældre. Den fortæller nemlig hvorfor din baby græder.

Her har applikationen analyseret sig frem til, at babyen græder, fordi den er sulten. Foto: Reuters
Her har applikationen analyseret sig frem til, at babyen græder, fordi den er sulten. Foto: Reuters

En ny applikation til din smartphone er under udvikling i Taiwan, og det er en applikation, der måske vil blive taget godt imod af småbørnsfamilierne rundt i verden.

Applikationen skulle nemlig angiveligt kunne differentiere mellem lydende i babygråd og derfor fortælle dig, hvorfor babyen græder.

De fleste småbørnsforældre har formentlig prøvet, at stå i afmagt med et grædende barn og ikke vide hvorfor den lille græder.

Men nu mener et hold forskere i Taiwan altså, at de har knækket koden til at forstå babygråd. Deres smartphone-applikation differentiere nemlig mellem frekvenserne i de forskellige typer af gråd og analyserer sig på den måde frem til, hvorfor babyen græder. Det skriver Reuters ifølge TV 2.dk.

Applikationen har fået navnet ”The Infant Cries Translator” og er udviklet på National Taiwan University Hospital Yunlin. Den fungerer ved, at den optager babyens gråd og sammenligner denne med indholdet i en kæmpe database. Derefter fortæller applikationen inden for 15 sekunder, hvorfor babyen græder om det er sult, smerte, søvn eller en ny ble der er grunden.

Der er samlet omkring 200.000 lyde af gråd ind fra små 100 forskellige babyer i løbet af to år og disse udgør en online database.

Bagmændene bag applikationen fortæller, at den er 92 procent præcis for spædbørn (under to unger), men jo ældre børnene bliver des mindre præcise er resultaterne fra applikationen.

– ”Indtil videre viser tilbagemeldinger fra vores testpersoner, at app’en er meget præcis for de helt spæde babyer. For babyer op til to måneder er præcisionen på op til 85 procent, og for babyer op til fire måneder er den op til 77 procent,” siger Chuan Yu, der er en af lederne bag projektet, ifølge Reuters.

Hvornår applikationen frigives til alle er endnu uvist, men holdet bag app’en håber den kan blive værdifuld for småbørnsforældre – særligt førstegangsforældre.

Mere til historien

MereMobil.dk har tidligere testet den dansk-udviklede babyalarm, som virker til Android og iOS. Du kan læse vores test af Nabby her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer